Az iskolai bántalmazás, bullying valójában a tanterv része?
Annak, amit leírtál, a szocializáció lenne a célja. Az alapvető konfliktusok megoldását megtanulni, a megfelelő kommunikációt, a kapcsolatteremtést. Egy osztályközösség a való élet makettje. Sok dologgal ott kell találkozni ahhoz, hogy az ember a felnőtt életben ne legyen egy balf*sz az emberek között már. A bullying nem tartozik erre a lapra, bár tény, hogy előfordul munkahelyen is és lakóközösségben is. Erről nem tehet az ember, viszont aki megtanulja ezt kezelni, annak ez a későbbiekben egy hatalmas erény lesz. Engem sokat bántottak diákként, sokat szenvedtem azzal, hogy rendszeresen áldozattá váltam valami oknál fogva. Viszont mire felnőttem, megtanultam kezelni ezeket és most sokkal jobb nekem, hogy fel tudok ismerni és csírájában el tudok fojtani egy ilyet, ha például az a munkahelyemen történik.
Csak a klisét tudom ismételni:
Nem tehetsz róla de tehetsz ellene.
Ami szerintem leakartál írni:
Mivel társadalom,ez olyan mint állatoknál hogy milyen csoportba tartozol(pl:vagy oroszlán vagy,vagy te vagy a gizzela)
Mivel ez a beillezkedésről szól,nem arról hogy ki milyen személyiség,lehetsz egy bárány lelkű ember,vagy egy domináns vagány gyerek,ha te megmutattod hogy milyen vagy valójában akkor úgy fognak megítélni.
Pl nálam a tyúkoknál van ilyen hiearhia. Dehát az ő agyuk borsónyi, meg ők állatok is, állatias ösztönökkel.
Az emberek is ha kicsi az eszük, meg elállatiasodnak akkor ilyeneket tesznek. És ezt szocializációnak nevezik, mert nem képesek szembenézni a valósággal, hogy ők elmebetegek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!