Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az 50 órás közösségi ingyenmun...

Az 50 órás közösségi ingyenmunk....akarom mondani szolgálatnak mi értelme van? Semmi?

Figyelt kérdés
2022. jún. 1. 20:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
61%

20: kamu!

Csak listán szereplő intézmények, non-profit és egyéb szervezeteknél lehet. Random munkahely nem is alkalmazhat.

2022. jún. 3. 08:58
 22/29 anonim ***** válasza:
75%

"20: kamu!

Csak listán szereplő intézmények, non-profit és egyéb szervezeteknél lehet"

ez így van... ELVILEG: gyakorlatilag meg itt az ábra.

Ja és a nem hinnéd: az érettségi megkezdésének feltétele volt az 50 óra. Megkezdtem az érettségit.

Van még kérdés?

2022. jún. 3. 09:28
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik gazdasági társaság köthet az iskolával szerződést, azután pedig simán leigazolhatja a tanulónak az 50 órát.

2022. jún. 3. 14:53
 24/29 anonim ***** válasza:
84%

NEM lehet gazdasági társaság!!!!

részletek a 2005. évi LXXXVIII. törvényből)

Részletek a törvény 3. §-ából

3. § (1) Fogadó szervezet lehet

a) a helyi önkormányzat, a helyi önkormányzatok társulása és a települési önkormányzatok

többcélú kistérségi társulása az általa biztosított közszolgáltatások és katasztrófavédelmi

feladatai körében;

b) a nemzetiségi önkormányzat a jogszabályban meghatározott közfeladatai körében;

c) a költségvetési szerv az alaptevékenysége körében;

d) a magyarországi székhelyű civil szervezet, közhasznú szervezet a közhasznú és a

működésével összefüggő tevékenysége körében;

e) a magyarországi székhelyű egyházi jogi személy a hitéleti, a közcélú és a működésével

összefüggő tevékenysége körében;

f) a jogszabályban meghatározott közszolgáltatásai, vagy e közszolgáltatásokhoz

kapcsolódóan a közszolgáltatásait igénybe vevőknek nyújtott többletszolgáltatások

körében a magyarországi székhelyű, illetve magyar hatóság által kiadott működési

engedéllyel rendelkező, jogképes

fa) szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szolgáltató, illetve intézmény,

fb) egészségügyi szolgáltató,

fc) közoktatási intézmény,

fd) felsőoktatási intézmény,

fe) muzeális intézmény,

ff) nyilvános könyvtár,

fg) közlevéltár,

fh) nyilvános magánlevéltár,

fi) közművelődési intézmény [az fa)-fi) alpontokban foglaltak a továbbiakban együtt: fogadó

intézmény];

2022. jún. 3. 15:26
 25/29 anonim ***** válasza:
84%
röviden: semmi
2022. jún. 3. 16:49
 26/29 anonim ***** válasza:
20%

"NEM lehet gazdasági társaság!!!!"

Hát ÉN egy sima ktf-vel igazoltattam le ami egy idősotthont működtet, és láss csodát elfogadták.

ennyi. elmélet vs valóság.

és a lábam be nem tettem oda valójában.

2022. jún. 4. 08:36
 27/29 anonim ***** válasza:
23%
Alakul a sztori....😂
2022. jún. 4. 09:23
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyen csak teher az 50 óra miatt érkező tanuló. Ismerőseim közt gyakoribb, hogy ült semmit téve órákat és beírták, vagy akár enélkül alá lett írva és heló.

Én pl menhelyen az tapasztaltam személyesen, hogy amikor 50 óra miatt érkeztem, akkor nem fogadtak annyira szívesen, mert a muszáj miatt jelentkezőkkel csak a gond van. Ha meg az 50 órás cucc nélkül megy az ember önkénteskedni, tényleg ÖNKÉNT azok sokkal hasznosabbak, komolyabban veszik a feladataikat.

2022. júl. 5. 15:23
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően jó ötletnek tartom, de az elviekben megfogalmazott szabályok köszönőviszonyban sincsenek a gyakorlattal, ahogy a #17 és #28 is leírták válaszukban.

Elvileg az iskoládban nem dolgozhatod le, például tankönyvosztással vagy a szalagavatón tancolással vagy az adott iskolai rendezvény előkészítésével, mert ugye társadalmi érintkezés nem történik meg, amit az oktatási hivatalban várnának ettől a kötelező programtól.

Mivel egyáltalán nem ellenőrzik, csak annyit néznek, hogy érettségi megkezdésére a Kréta rendszerben rögzítve van e az elvégzett 50 óra közmunka. Szóval így ilyen formában csak plusz kötelező adminisztratív munka az iskoláknak.

2022. aug. 4. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!