Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az 50 órás közösségi ingyenmun...

Az 50 órás közösségi ingyenmunk....akarom mondani szolgálatnak mi értelme van? Semmi?

Figyelt kérdés
2022. jún. 1. 20:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
25%
Szokjad a rabszolga szerepkört!
2022. jún. 1. 21:04
 12/29 A kérdező kommentje:

#8 hol élsz te?? A holdon? Ez nem önkénteskedés, hanem KÖTELEZŐ közösségi szolgálat.

"Azok a tanulók, akik érettségire felkészítő középiskolában nappali rendszerű iskolai oktatásban szereznek érettségi bizonyítványt, szintén vonatkozik Az Iskolai Közösségi Szolgálat kötelezettsége. Nekik is kötelező az 50 óra iskolai közösségi szolgálat teljesítése."

[link]

2022. jún. 1. 21:06
 13/29 anonim ***** válasza:
13%

Nem akarod erteni... hát toppantgass és óbegass..

Ez van.

Ny euban is!

2022. jún. 1. 21:08
 14/29 anonim ***** válasza:
31%

"A közösségi szolgálat célja, hogy olyan generáció nőjön föl, amelynek konkrét tapasztalata van az idős emberekkel, gyerekekkel, fogyatékosokkal, hajléktalanokkal, rászorulókkal való együttlétről. Hogy ezeken a találkozásokon keresztül formálódjon a személyiségük, fejlődjön az önismeretük, életstratégiájuk. Kimutatható, hogy ahol ilyen típusú program működik, ott csökken az agresszió, javul a diákok tanuláshoz való viszonya. Az iskolai közösségi szolgálatban egyszerre valósul meg a pedagógiai és a szolgálati cél."

[link]

2022. jún. 1. 21:13
 15/29 A kérdező kommentje:
ezek szerint nem valami sikeres....felnőtt egy full életképtelen generáció.
2022. jún. 1. 21:17
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

2014-ben érettségiztem, nekem még nem volt kötelező 50 óra közösségi szolgálat.

Őszintén, úgy érzem, nem is maradtam le semmiről, nem lettem ettől érzéketlenebb vagy lustább.

2022. jún. 1. 21:36
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Én alapvetően jó ötletnek tartom, de nálunk (és gondolom ez nem egyedi eset) sajnos nem volt arra lehetőség, hogy ezt az 50 órát mindenki ténylegesen hasznosan töltse el. Én szerettem volna önkéntes munkát végezni, sok tevékenység érdekelt volna és szerintem jó élmény, jó tapasztalat is lehetett volna. A gond az volt, hogy a vidéki kisvárosban nálunk egyszerűen nem voltak ilyen lehetőségek… Mivel muszáj volt megszerezni az 50 órát, ezért pl. sokan jártunk a suli könyvtárába vagy az oviba “segíteni” (semmiféle segítségre nem volt szükség, csak bementünk, mondták üljünk le, foglaljuk el magunkat valamivel és x idő elteltével mehetünk), az egyik tanárunk fiának a szakdolgozati kérdőívét töltögettük az utcán, de aki tehette az pl. leigazoltatta családtaggal, ismerőssel, aki olyan helyen dolgozott (nekem anyukám óvónő, ő intézte el a munkahelyén). Úgyhogy ha valaki nagy városban él, ahol tényleg van csomó lehetőség, lehet válogatni is kinek mi tetszik és kit mi érdekel, akkor szerintem ez egy kifejezetten jó dolog. Csak ahol nem adottak a feltételek, ott igazából semmi értelme nincsen.
2022. jún. 1. 22:55
 18/29 anonim ***** válasza:
95%

Semmi értelme nincs.

Jellemzően kétféle megoldás szokott születni rá, az egyik hogy ilyen semmirevaló munkákat végeztetnek a gyerekekkel (iskolában szombat délután székek pakolása...), a másik pedig, hogy ismerős ismerőse révén sikerült leigazoltatni valamelyik céggel az 50 órát.

2022. jún. 1. 23:30
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Színvonal Kft.! :D
2022. jún. 2. 05:47
 20/29 anonim ***** válasza:
79%
Én anyám munkahelyével leigazoltattam az 50 órát és csá. Egy percet nem dolgoztam.
2022. jún. 3. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!