Az 50 órás közösségi ingyenmunk....akarom mondani szolgálatnak mi értelme van? Semmi?
#8 hol élsz te?? A holdon? Ez nem önkénteskedés, hanem KÖTELEZŐ közösségi szolgálat.
"Azok a tanulók, akik érettségire felkészítő középiskolában nappali rendszerű iskolai oktatásban szereznek érettségi bizonyítványt, szintén vonatkozik Az Iskolai Közösségi Szolgálat kötelezettsége. Nekik is kötelező az 50 óra iskolai közösségi szolgálat teljesítése."
Nem akarod erteni... hát toppantgass és óbegass..
Ez van.
Ny euban is!
"A közösségi szolgálat célja, hogy olyan generáció nőjön föl, amelynek konkrét tapasztalata van az idős emberekkel, gyerekekkel, fogyatékosokkal, hajléktalanokkal, rászorulókkal való együttlétről. Hogy ezeken a találkozásokon keresztül formálódjon a személyiségük, fejlődjön az önismeretük, életstratégiájuk. Kimutatható, hogy ahol ilyen típusú program működik, ott csökken az agresszió, javul a diákok tanuláshoz való viszonya. Az iskolai közösségi szolgálatban egyszerre valósul meg a pedagógiai és a szolgálati cél."
2014-ben érettségiztem, nekem még nem volt kötelező 50 óra közösségi szolgálat.
Őszintén, úgy érzem, nem is maradtam le semmiről, nem lettem ettől érzéketlenebb vagy lustább.
Semmi értelme nincs.
Jellemzően kétféle megoldás szokott születni rá, az egyik hogy ilyen semmirevaló munkákat végeztetnek a gyerekekkel (iskolában szombat délután székek pakolása...), a másik pedig, hogy ismerős ismerőse révén sikerült leigazoltatni valamelyik céggel az 50 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!