Osztálykiránduláson a menstruációt hogyan lehet megoldani? Milyen egyéb plusz dolgokra kell odafigyelni?
17 éves vagyok, és ez az első hosszú, többnapos kirándulásunk (3 nap), covid miatt nem volt 9. és 10.-ben
És feltételezhetően meg fog jönni - és nem vagyok hozzászokva ilyen idegen helyen teendőkhöz, és kirándulgatós se vagyok. Egyébként Vízbe nem megyünk, egyik nap túrázni fogunk, másik 2 nap várost nézni, meg a szálláson csapatjátékokat csinálni.
Valaki össze tudja írni, mire kell odafigyelni a kirándulás során ami a menszesszel kapcsolatos lehet? Azért kérdezem, hogy biztosan ne legyen kellemetlenség. Köszi.
Ha nyitott vagy az ilyenekre, próbáld ki az intim kelyhet. Ha nagyobb kapacitásút nézel, akkor akár 12 órán át nem kell ütíteni, tudsz nyugodtan még strandolni is, és kevésbé fogsz görcsölni, mert nincsen benne sok kémiai szar, ami az eldobható alternatívákban van.
Ha gondolod, írj privátban, és tudok segíteni a választásban is.
12 ez nem unalmas téma, max neked nem tetszik, de attól még köztudott tény, hogy az intimkehely használata egyszerű, egészségesebb, mint az egyszerhasználatos alternatívák, és sokkal költséghatékonyan, emellett sokkal kisebb az esély az átázásra, mint betéttel, vagy tamponnal, sőt, a tamponokkal ellenben a kehely nem okoz toxikus sokk szindrómát, ami ugyebár sajnos sok esetben halálos kimenetelű.
13 az igyis görcsöl dolog az pont elmúlik, ha nem az eldobhatós szarokat használja.
Az élet sokkal egyszerűbb, mert nem kell tamponok és betétek tucatjait magával vinnie. Egy ürítés pofon egyszerű, kiszeded, kiburítod ( hangra olyan kb, mint amikor vizelsz) eltörlöd, ha éppen nem tudod mosni, és mehet vissza, ennyire egyszerű. Nincsen "betét zacskós" hang, nincs véres tampon.
A gondolkozás úgy látom, kedves 13, neked nem megy, legalábbis azok a hülyeségek alapján, amiket leírtál. Ha valamilyen véleményed van, akkor annak azért legyen normális, tényekkel bizonyított alapja is.
Utolsó kettőnél tudatlanság level 1000000, ahogy a hülyeség terjesztési szint is.
17-es vagyok.
Én próbáltam több kelyhet, elvileg prémium (orvosi? már nem emlékszem) szilikonból voltak.
Én maszatolósnak, unhigiénikusnak éreztem a kelyhezést. A mosdóban elmosni (csapnál) nyilvános wc-ben (tehát nem otthon) kínosnak éreztem (még ha tudom is hogy nem kéne annak lennie). És akkor még eltenni vagy cserélni vagy tegyem vissza ugyanazt stb...
Ha otthon mostam ki akkor meg a csapot éreztem utána "piszkosnak". Lehet csak én vagyok higiéniamániás persze.
Ezzel szemben 10+ éve kizárólag eldobható betétet használok (Főként Always classic, Tena, néha Libresse ha leárazott és van vastag) és roppantul beállt a rutinom, teljesen zökkenőmentesen megy velük minden. Még csak tampont sem használok sosem. Egyébként legfeljebb másfél-két órát szoktam várni egy cserével, de sosem volt olyan görcsöm, gyógyszer nélkül sem. Se fertőzés vagy bármi furaság ami a vegyi anyagok miatt lenne (pedig használok cserekor törlőkendőt is (x-epil)), nőgyógyász sem szokott "panaszkodni" a vizsgálatokkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!