Tanároknak (középiskolai) ugyanolyan "üzemorvosi" vizsgálaton kell részt venniük munkába álláskor, mint az átlagos embereknek?
Akkor előtte még tudd meg, mi a különbség az alkalmassági vizsgálat és a kényszergyógykezelés között.
"Tehát, ha nem akarok gyógyszert szedni, akkor nem szedetnek velem? "
Csupán nem szeretnék az utcára kerülni:) Gondolom, ti is tudjátok, mit jelent egy munkahely. A fehérköpenyesek egyetlen tollvonással az utcára küldhetnek...
És igen, abban reménykedtem, hogy nem olyan szigorú nekünk, mint mondjuk a MÁV-START-nál.
13: Addig megtagadják a munkaviszonyt, amíg a munkavállaló nem szedi rendszeresen az előírt gyógyszereket és be nem áll a vérnyomása. Szerintem nekem majd elég lenne egy fertőzésmentességet (tüdőszűrés) igazolni a közösségbe járás miatt.
Egyik válaszoló említette a járművezetőket. Náluk tényleg kalap-kabát akár egyszeri magasabb értékeknél is. Sőt a vércukorról, koleszterinről nem is beszélve.
Ömm... Nekem nincs emlékem arról, hogy valaha is megmérték volna a vérnyomásom meg a pulzusom.
Csak kérdezték, hogy szedek-e valamit, volt e valami súlyos betegségem, kb mennyi a súlyom, hány dioptriás a szemüvegem meg gyorsan megvizsgálták a látásomat meg a hasamat.
Egy hely kivételével mindenhol 5 perc alatt le is zavartuk az egészet.
Azon az egy helyen is annyi volt csak, hogy elmondtam a dokinak, hogy én gyógyszereket szedek (már nem, szerencsére) és a doki megkért, hogy menjek vissza papírokkal amikben részletesen olvashatja a kórtörténetemet.
Szerencsére nem kellett visszamennem, mert felmondtam közben.
A következő üzemiorvosnak is elmondtam hogy gyógyszeres kezelés alatt állok. Ő csak megnyugtatóan mondta, hogy semmi gond és haladtunk tovább a vizsgálatban.
Tipikus tanári rettegés a felmondástól, a főnöktől, hogy mit nyomnak le a torkodon mert megtehetik, meg milesz ha egy tollvonással kirúgnak.
Jól bele fogsz illeszkedni a tanártársadalomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!