Gyerekkorotokban mi volt az a dal, amit az osztálytársakkal gyakran énekeltetek az udvaron vagy a teremben amíg vártátok a tanárt vagy az ebédlőben vagy kirándulásokon?
Például ilyenekre gondolok, hogy "Számtan mértan fizika, kisangyalom, Juli néni tanítva kisangyalom..." vagy ha átköltöttétek a slágerek szövegeit és azt énekeltétek vagy ilyenek.
Milyen szituációkban énekeltétek? (Például vártátok a tanárt, vártátok az ebédet, kirándultatok és közben énekeltetek)
Hányas évek körül volt? (kilencvenes, nyolcvanas, hetvenes vagy még annál is korábbi)
Mi az 50-es években az udvaron dohányzás közben énekeltük a Hamvadó cigarettavég c. dalt.
Ötödikesek voltunk.
Ántákátéró szóóórá ezt egy játék közben énekeltük, ilyen csapd le csacsi szerű játék volt csak körben álltunk és többen játszottuk.
A kubu gyümöcsös rostos italt egészséges, tele vitaminnal szövegét írtuk át és énekeltük, ha nem volt a közelben tanár.
Hull a pehyes dinamit és utána egy nem túl kedves rész következett amit a sulival "akartunk" csinálni. :D
Kilencvenes évek.
Az a nótázás amire te gondolsz szerintem a negvenes évek óta nem szokás. Az én nagymamámék osztálya mikor mentek ki a mezőre tesizni akkor út közben énekeltek valami népdalt, ha várták a kaját akkor nótázták hogy éhesek vagyunk enni akarunk meg magukban vagy iskolán kívül is sokat nótáztak, nekem rengeteget bemutatott amikor pici voltam. Anyukámnak meg már nem voltak ilyen dolgai, az archimédesz törvényét énekeltették vele meg ha elmentek valahova kirándulni akkor a vonatos dalt énekelték amikor a helyszínen voltak, de ha elmentek A pontból a B-be nem kellett végig nótázniuk, ha nem volt velük a tanár nem parancsoltak rájuk, hogy énekeljenek.
86'-ban mentem általánosba.
János bácsi a csatában elesett egy fűszálban
A börtön ablakába soha nem süt be a nap
100 folk celsius: Ohio
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!