Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha valaki 12. osztályos...

Ha valaki 12. osztályos végzős, de nem érettségizik, ráadásul több tárgyból bukik, az ő számára is véget ér a tanév a jövő héten? Ő sem kötelezhető május 1-től semmiféle óra látogatására?

Figyelt kérdés

Mert aki érettségizik, az ápr 29-én elballag és május 2-től érettségi.

Ápr 28-án vannak az utolsó tanórák, és slussz.

Aki nem érettségizik mert bukik, annak is véget érnek az órák?

És majd 22. szept 1-től újra 12. osztályos és lesznek újra órák?

Ez nem így van?

2022. ápr. 24. 09:49
1 2
 11/13 anonim válasza:
90%

Szia!

Nem csapnak ki senkit és nem kell bejárnia órákra.

Ilyenkor aki megbukott, természetesen elballaghat, és bizonyos tárgyakból előre hozott vizsgát tehet. Mondjuk megbukik kémiából. Ez ugyebár nem kötelező érettségi tárgy, elmegy és leérettségizik a kötelező tárgyakból. Magyar, matek, történelem, angol vagy német illetve a választott tárgy. Megtörténik a bizonyítvány osztás, ő nem kap bizonyítványt csak, előrehozott érettségit igazoló papírt.

Eljön a nyár, szépen felkészül kémiából a javítóvizsgára, majd kap egy kettest. Ekkor zárta le a középiskolai tanulmányait. Ezután jön az őszi érettségi időszak, jelentkezik rá, de csak azért, hogy megkapja az érettségi bizonyítványt, másképpen nem kaphatja meg.

2022. ápr. 25. 22:39
 12/13 anonim válasza:

11-es vagyok

Hozzá kell tennem, ha megbukik az előbbi hozzászólásban említett kémiából, akkor csak abból a tárgyból kell újra járnia az órára, nem kell az összes tanórát végig ülnie, hiszen már a középiskolai tanulmányait lezárták.

A következő év végen szereznie kell egy minimum kettest. Akkor újra jelentkezik a tavaszi időszakban érettségire és a vizsgák végén megkapja a bizonyítványt.

2022. ápr. 25. 22:42
 13/13 anonim ***** válasza:
45%
èn kèt tantàrgyból buktam. Nem kellett bejàrnom. Amiből meg volt az èv vègi legalàbb 2 es abból èrettsègiztem. A közèpsulit abbahagytam....
2022. ápr. 27. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!