Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az oktatásban osztályozásban...

Az oktatásban osztályozásban mennyire van helye a politikának?

Figyelt kérdés

Nos,nem tudom mennyire illik a kategóriába a téma,de járok egy suliba,ami fizetős.

Minden szép és jó,szép jegyeim vannak,mert csak 3 tanár tanít.

Ezek közül az egyikkel már volt a képzés kezdetén is probléma,mert hogy később jelentkeztem be a képzésre pótfelvételi eljárásban,de valahogy sehogy sem akarta megadni nekem az eddig tanultakat hogy pótolhassam. Az iskola tanulmányi felületén viszont jól látszik hogy más diák ugyanezeket kérte neki megadta.

A beadandóak más tanár ötösre értékelte ő épp csak egy hármast adott rá,egy beadandót elfogadott majd később közölte hogy mégsem jó,csináljak másikat. Megtettem,de nem kaptam rá osztályzatot.

A többi hallgató feladatai az értékelés után nyilvánosak voltak,és szemmel láthatóan a "hülyeségekre" amik nem is a szakmához tartoznak teljesen 4-es 5-ös érdemjegyeket adott. Az én beadandóm mivel a szak amit tanulok már évek óta a hobbim is,más oktató szerint fullos.

Természetesen meg is buktam nála,csak én.

Tudniillik más nemzetiségből származom,de egyik szülőm magyar. Itt születtem. Ebbe a kis közösségbe próbálok beilleszkedni de nem megy hiába ajánlok fel megoldásokat a tanulásra valahogy elutasítóak.

Az oktatóról tudni kell hogy szélsőséges nézeteket vall amit a nyilvános facebook profilján mindennap hangoztat és ilyen posztokat is oszt meg,és politizál (baloldal) ebbe néhány hallgató társ szintén bekapcsolódik.

Ilyeneket oszt meg mindennap: "Külföldiek menjetek haza" "Utálom a fideszt"..stb.

Én nem politizálok és teljesen független vagyok.

És bennem van a félsz hogy nem-e emiatt vagyok így leértékelve,mert hogy külföldinek hisz?

Természetesen elhangzott többször is hogy megbuktat,bár még vizsga sem volt. És ha ez bekövetkezik elbukom a képzés díját.

Milyen módszereket vethetnék be ezek ellen? Hangfelvétel például a vizsgáról? Más tanár beleszólhat az értékelésbe?

2022. márc. 29. 23:35
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Valószínű félre címezte ☺️
2022. ápr. 1. 11:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Van, amennyiben az a gyerekek érdekeit szolgálja.

Az irreális követelésekkel szemben meg kell védeni a gyerekeket, ki kell állni a jogaikért.

Amúgy nem tudom, tudnál-e panaszt tenni a tanárról valahol, ha már lehet, hogy ígyis-úgy megbuktat, akkor már legalább panaszold/mószerold be, hogy koppintsanak az orrára, hogy a jövőben további diákokkal ne tudjon ki -- szni. Ha megoldható, bár ez így nehéz, akkor át kéne íratkoznod egy másik suliba esetleg, de ha már ez okj, akkor macerás, meg nemtom, mennyire számítanák be az előtanulmányaidat, ha becsatlakoznál máshova egy párhuzamosan menő képzőcsoportba (máshol). Amúgy, nemtom, a tanár tudna-e jobban szivatni téged, hogy most jelenleg mennyire váltja be a fenyegetéseit, hogy megbuktat, vagy ha bemószerolnád, mégjobban rádszállna, ha tudna, vagy meghúzná magát, és szépen elfogadná az eddigi összes dolgozataidat; amiket becsülettel megcsináltál. Tehát lehet, eddig csak fenyegetőzött, hogy megbuktat, de egy-egy ketteseket azért megadott; és most pedig tényleg egy bemószerolás után megbuktatna, vagy kicsit megszeppenne , ha rákoppintanának az orrára. De amúgy, ha már úgytűnik, hogy úgyis meg akar buktatni, abba az irányba haladtok, akkor nincs veszteni valód, akkor áruld be annak, aki a suliban ennek a felelőse. Te fizetsz azért a suliért, képzésért; akkor vegyenek is emberszámba. Ha a tanár tőled kapja a fizetését, bánjon is veled úgy, tisztelettel.

2022. ápr. 1. 11:58
 13/13 Dzsoki ***** válasza:
82%
Semennyire,nincs helye a politikának egy oktatási intézményben! Egy tanár vállalhatja politikai nézeteit,de ez,nem befolyásolhatja a nebuló jegyeit! Még akkor sem,ha nem szimpatikus a diák,aki tudja az anyagot.
2022. ápr. 1. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!