Mi lett az egykori elzüllött, többször bukott osztálytársaiddal?
Az ilyen osztálytársakból 9. - ben szokott a legtöbb lenni. Volt több olyan osztálytársam is, aki ugyanúgy kilencedikes volt, mint én, de már 17 vagy 18 éves!
Az ilyen osztálytársaim nagy része kilencedikben megint megbukott, de legkésőbb 10. - ben újra megbuktak és elmentek másik iskolába.
Az az érdekes, hogy a legtöbbjük lány volt és csak egy - két fiú volt!
Jellemre a lányok szépek voltak, menők, nagyszájúak, a fiúk balhésak, kötekedőek.
Facebookon kutakodtam utánuk. Érdekes, hogy többüket meg sem találtam vagy 3 - 4 éve változatlan a közösségi oldala.
A lányok nagy részének azóta szép családja lett - ami annyira nem meglepő! Főleg, hogy csinosak is voltak már akkor! De, a kevésbé szép lányoknak is lett családjuk!
A mostani igényes, szép külsejük alapján ki sem nézném belőlük, hogy milyen zűrös életet éltek a középiskolás éveik alatt! Azt, hogy 17 - 18 évesen még mindig csak kilencedikesek voltak...
Mostanra büszke, többgyerekes családanyák lettek!
Érdekes, hogy a fiúkat nem találtam meg inkább. Akit mégis, ő több éve nem aktív a közösségi oldalán (vagy csak én nem látom, mivel nem vagyok ismerőse).
Én azt látom, hogy nagyjából ugyanott tartanak az emberek ahol én sok év tanulás és albérletezés mellett.
Legutóbb néztem, egy gyerek akit nálunk folyton szivattak, osztály hülyéje, rossz tanuló volt, ő most lakásokat újít kompletten vidéken, konyhabútor, festés, stb. Van háza, van felesége, gyerekei.
Meg úgy összességében itt tart mindenki feleség/lakás/gyerek/munkahely.
Akad 1-2 kiemelkedő tehetség, egyik ügyvéd lett például, de neki mindig is tehetős szülei voltak, látszott, hogy más körökben mozog, más mentalitása, stílusa van/volt mindig is.
Nekem gimiben volt egy osztálytársam, aki bár bukni nem bukott, de egy emeletes, mi több infantilis barom volt. Zselés haj, fekete bőrdzseki, nagy duma, és pl imádott szekálni, meg birizgálni... a fülemet (~) Angolosan mondva egy 'bully' volt.
Érettségi után, nos röviden csúnyán megverte őt az Isten. Sok családtagját eltemette és meggyűlt a baja a törvénnyel is, úgy tudom.
Aztán megváltozott. Pl hallottam, hogy visszajárt a gimibe, ahol a pap meghívta hittanórára, hogy meséljen a diákoknak az élettapasztalatáról.
Legutóbb a 15 éves osztálytalálkozónkon találkoztam vele. Amint lehetett, megragadta az alkalmat, hogy négyszemközt elmondja hogy egyszer ahogy autózott, látott engem az utcán sétálni, de nem vettem őt észre. Ő viszont magába szállt és azon gondolkodott el, hogy mit is követtem én el azért, hogy kb pokollá tegye a gimis éveimet?
Ezt elmondva nekem, ragaszkodott hozzá, hogy bocsánatot kérhessen tőlem mindenért. Én pedig mondtam neki, hogy megbocsátok neki, hiszen csak 18 éves hülye gyerekek voltunk annak idején...
Sőt igazából én tartok leginkább sehol :D
Kocsim csak céges van, lakást 33 évesen vettem, se párom, se gyerekem. Igaz nekem mindig is nehezen ment az ismerkedés, kapcsolatteremtés.
Az, hogy valaki annak ellenére sikeres lett karrier tekintetében a rossz tanulmányi eredményei ellenére, több okkal is magyarázható!
Előfordul, hogy harminchoz közeledve jön meg valakinek az esze!
Nekem is van olyan haverom, aki a középiskolás éveit drogozással, bulizással töltötte, az alkoholista apja ütötte - verte...
24 évesen meg estin elvégezte a még hátralévő 3 osztályt estin iskolában, leérettségizett, majd szakács lett belőle.
Bár, a szakács sulit is csak elkezdte, tehát papír nélkül lett szakács!
De, kiderült, hogy nagyon tehetséges szakács!
Mára, 32 éves korára Hajdú Péter egyik éttermében szakács!
Tehát, ha valaki hülye matekból meg a legtöbb tárgyból, attól még lehet sikeres olyan szakmában, amit nagyon szeret csinálni! Ugye, az ember meg abban lesz könnyen sikeres, amit szívből csinál!
Van egy másik haverom, aki szintén nem végezte el a 9. osztályt sem! 11 évig az apján élősködött, ivott, cigizett(az anyja korán elhunyt, mikor a fia 13 éves volt), majd kapott egy elég komoly gyomorfekélyt, ami helyette az eszét!
Azóta fél éve se alkohol, se cigi és van stabil munkahelye, párkapcsolata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!