Miért van az, hogy mo-n az iskolai bántalmazás áldozatait nem védik, sőt ha védekeznek őket veszik elő?
ismerősöm kisfia a sértett. Év eleje óta nagyon brutálisan bántalmazzák, szavakkal is és fizikailag is. Elmondásai szerint az öltözőben megdobálják szeméttel, lányok előtt lerántják a nadrágját (alsónadrágot is) ha nem figyel oda elgáncsolják. Ez utóbbi miatt vérző orral volt, hogy fel kellett vinni az orvosiba. Szólt a tanárainak, elvileg kamerás bizonyíték van mindenre, de az igazgató nem hajlandó semmit sem tenni az ügyben, a tanárok szó szerint szrnak bele. Szó szerint ezt a mondatot mondta neki az egyik tanár, akinek szólt: Minek mentél oda? Így mondta el az anyjának írva egyik nap, hogy ezt mondta a judit néni.
HOGY NE MENJEN ODA? szűnjön meg létezni?
Egyszer amikor szórakoztak vele, elvették mindenét, kikotorták a táskáját elkezdték lökdösni, körbeálltak és mint egy rongyot lökdösték egymás között. Ekkor bedühödött, és valahogy arcon marta az egyiket, nem tudom, de a körmeivel elég csúnyán felsértette a TÁMADÓJA arcát.
Érdekes módon egyből ott voltak a tanárok, egyből úgy rángatták el, mint egy terroristát. Pszichológushoz került, napi tizen sok gyógyszer kell bevennie, köztük olyan erős nyugtatókat, amit egy lónak nem adnék.
Ez komoly? megtámadják, folyik a vére, de az nem baj? Aztán ha megvédi magát hirtelen ő lesz a támadó? Akik szórakoznak vele oké, hogy 8-10 évesek, de a gyilkossági kísérlet az gyilkossági kísérlet marad. Ha elgáncsolják és beveri a fejét a padba, és maghal, akkor mi van? Ejnye bejnye.
A támadói nem ám korrupt protekciós gyerekek. Ismerem a szüleiket, egyik sem vagyonos, egyik sem tudja kimenteni magát, csupán az iskola, a tanárok leszrják a helyzetet.
Azt nem értem, hogy ha eddig leszrják, akkor a védekezést miért kell elővenni? Jogos önvédelem!
A tanároknak mind felírható a segítségnyújtás elmulasztása, bűntettben való részvétel, tanári feladatok el nem látása, kiskorú inzultálása, stb stb. a támadó gyerekeknek minimum súlyos testi sértés, gyilkossági kísérlet. Ezt hogy lehet engedni???
Velem is ez volt gyerekkoromban, akkor sem tettek semmit. Én is visszaütöttem a végén, egyből az egész iskola felfigyelt az erőszakos indulatos (önvédelemből) ütő gyerekre.
"Érdekes módon egyből ott voltak a tanárok, egyből úgy rángatták el, mint egy terroristát. Pszichológushoz került, napi tizen sok gyógyszer kell bevennie, köztük olyan erős nyugtatókat, amit egy lónak nem adnék."
Na jó, a sztori ennek a része felől azért vannak kétségeim hogy ez megegyezik a valósággal. De egyébként minden más sajnos eléggé így működik, a tanárok inkompetensek, nincsenek felkészülve ilyen helyzetek kezelésére. Ez ezek szerinte semmit nem változott azóta sem hogy én voltam iskolás.
Mondom a történet többi része simán lehet valóságos és megtörténhet, mert a tanárok nem képesek normálisan kezelni az ilyen helyzeteket.
Viszont a "napi tizen sok gyógyszer meg lónyugtató" nagyon ilyen túlhisztériázós kamu szagú. Ezek után viszont felmerül a gyanú hogy mi másba lódíthat még a szülő a történet részleteiről.
" az igazgató az aljas gci vigyorogva küldte pszichológiai kezelésre"
Na igen, ez is inkább tűnik a kiábrándult anyuka fantáziájának mint a valóságnak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!