Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért nem tudja tartani egy...

Miért nem tudja tartani egy tanár a szavát?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy a tanáraim nagyon nagy része állandóan hiteget, kamuzik, átvágja a diákokat. Nem lehet nekik hinni.

Lehet, hogy ezek semmi, lényegtelen dolgok, de azért fura így belegondolni, hogy ilyenkor mit érezhetnek.

Megegyezünk, hogy eltolja a dolgozatot, mert sportesemény lesz két egymást követő napon és nem tudunk készülni. Tökre megértő, tudja, hogy a lehetetlent nem tudjuk megvalósítani. Erre az első órán megírajta. Számonkérjük, hogy mégis mi ez, erre vállat von, hogy így jártatok.

Ezt csinálja majdnem minden tanárunk. Tudják, hogy mi hajnaltól késő estig edzeni fogunk és készülni az országos bajnokságra, de csak azért is elvárja, hogy edzés közben tnauljunk, vagy nem tudom mit akar. Tele vagyunk emiatt egyesekkel, mert konkrétan az órán hallottakat tudjuk csak többé kevésbé hasznosítani. A szüleink rettentően ki vannak akadva, két szülő az osztályból írt is az igazgatónak, hogy sürgősen moderálja a tanárait, mert nagyon elszaladt velük a ló. Ráadásul iskolai érdek részt venni a sporteseményeken, ez nem iskolától független.

2022. jan. 1. 16:38
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Annyi időnk lenne tanulni, bőven meg lehetne írni egy témazárót egy hét készüléssel, de nem, mert a tanár épp úgy akarja, hogy amikro a legkevesebb időnk van akkor tnauljunk. BEzzeg amikor semmi dolgunk, mert például aranyat szereztünk egy OB-n és nem kell a következő megyeikre készülni akkor nem írunk soha semmiből.

Furcsállom, hogy pont ezek a tanárok várják el a fizetésemelést.

2022. jan. 1. 16:40
 2/16 A kérdező kommentje:
Ha mi diákok megtiszteljük a tanárokat ők miért tesznek ránk? Direkt megkérjük szépen, hogy az edzések miatt csak FÉL HÉTTEL tolja el a dolgozatot, akkor kedvesen belemegy, megérti, aztán az verseny utáni első nap megíratja. Annyira kárörvendőek.
2022. jan. 1. 16:44
 3/16 anonim ***** válasza:
67%

A tanulás az elsődleges dolgotok. Ha mellette van időtök, akkor eljárkálgathattok versenyezni. (Kivéve persze, ha profi sportolók akartok lenni, de akkor még nem izgatnád magad az egyeseken.)

Ettől persze még nem volt szép a tanártól, hogy megigérte, aztán mégsem tolta el a dolgozatot. De valahogy nehéz hinni neked, hogy emiatt vagytok tele egyesekkel. Valahogy nem kérek a történet.

2022. jan. 1. 16:55
 4/16 A kérdező kommentje:
félévi 6 jegyből 3 egyes. És ez még 9. osztály. Szerintem eléggé tele vagyunk egyessel. Nem a tanulás az elsődleges dolgunk. Ki mondta? Direkt leírtam, nem iskolától független a sportolás, ezért is kötelező rajta résztvenni. Egyértelmű, hogy profi sportolók szeretnénk lenni. Ha ez hobbi lenne bőven ráérnék nyaranta elmenni
2022. jan. 1. 16:57
 5/16 A kérdező kommentje:
Ja azt kihagytam, hogy az igazgató annyit válaszolt a levelekre, hogy ez nem az ő területe, ő a sporttevékenységért felelős. a tanárok viselkedését ő nem befolyásolhatja.
2022. jan. 1. 17:01
 6/16 A kérdező kommentje:
Sportosztály vagyunk, így a tanulmányaink része a sport. Így az iskola által rendezett, vagy az iskola érdekeit szolgáló sportrendezvényen köteles a tanuló részt venni. Más tantárgyak tanárainak kötelessége alkalmazkodni ezekhez. Tehát nem értem hol és mi jogosítja fel őket arra, hogy kedvükre gátoljanak meg minket a tanulásban.
2022. jan. 1. 17:03
 7/16 anonim ***** válasza:
33%

Nem tudom, ezt soha nem fogom megérteni.

Nekem is volt link tanárom, full alkesz volt, de volt benne annyi, hogy nem irkálta tele egyessel a naplót, ha már részegen jött be.

Hanem kb elmondta, hogy na kinaz, aki kettest akár, meg kinek kell a jobb jegy, aztán mégis volt valami szintfelmérő, aztán helló.

2022. jan. 1. 17:05
 8/16 A kérdező kommentje:
Az, hogy egy tanár szemét és nem adja meg a fél pontot a jobb jegyért, vagy egy pont hiba már egyes az még oké, mert elvileg nekünk kell tanulni és teljesíteni. De az, hogy ezt valaki ne engedje az már kicsit sok. Nem tudunk mit tenni, a sportesemény egy olyan dolog, hogy ha megy a hasad ha fáj a fejed ha bibis az ujjad részt kell venni. Nincs kedvem hozzá, mégis csinálom. Nincs kedvem télen a fagyban futni, mégis csinálom.
2022. jan. 1. 17:08
 9/16 A kérdező kommentje:

Van normális tanárom. Mondja nekünk egyik órán: jövő héten ugyanezen a napon témazáró. Mi meg mondjuk, hogy tanárúr nem fog menni, mert mi holnaptól edzésen leszünk, utána 4 nap keményített és aztán mikulás kupa, egy hétig nem leszünk suliban. Erre a tanár: jó, akkor ha vége onnantól egy hét.

Ilyen egyszerű

2022. jan. 1. 17:10
 10/16 anonim ***** válasza:
46%
Jó, én értelek és 100%-ig igazad van.
2022. jan. 1. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!