Az a tanár aki járványveszély miatt nem hajlandó érettségi ügyeletet vállalni, hogy fog majd május 10-től a jelenléti oktatásban órát tartani?
Szigorúan 10 fő /teremre limitált az érettségi létszám-egyébként kong az épület az ürességtől más diákok nincsenek, és az adott tanár nem hajlandó bemenni ügyelni a járványveszély miatt. Ugyanakkor majd május 10-től jelenléti oktatás lesz 30 fő/tanterem létszámmal és tele iskolával-akkor mit fog csinálni?
Mert az érettségi ügyeletet megoldják valahogy, na de a napi 5-6-7 tanóráját senki se fogja megtartani helyette jún 15-ig!
Muszáj lesz megoldani. Az én történelem tanárom a tavalyi érettségi ügyelet alatt kapta el egészségesként a koronavírust. 9 hónapig küzdött, és nemrég vesztettük el. Egészséges, sportos ember volt. Tehát én teljesen megértem.
A kérdésre válaszolva pedig az is lehet hogy majd ami kotelezo megtartja. Addigra már az is lehet hogy elkezdik a gyerekeket is oltani és három hét alatt rengeteget változhat a járványhelyzet, ami mind megváltoztathatja a döntését
Bízd ezt főnökére, az iskola igazgatójára.
Ez munkamegtagadás, amiért simán ki is lehet rúgatni. Ha a főnök konfliktuskerülő, és bőven akad más, aki szívesen bemegy (úgy tudom, fizetnek érte), akkor ráosztja másra a munkát és kész.
Szerintem az a jó kérdés, hogy kit állít a helyére az inkompetens magyar állam?
Mert - nem tudom tapasztaltad-e - a gipszkartonozó szakmunkás manapság többet keres, mint a tanár.
Egy érettségi felügyelet manapság bruttó 2200 Ft. Egy tanári óradíj van bruttó 3000 Ft.
No jó, igazad van, majd beállítják a gipszkartonozó inast tanítani, de az is el fog kérni ötezret. :)
"Tehát én teljesen megértem."
Azért én megkérdezem :és ha A-Z-ig az összes tanár megtagadná a bejövetelt a járványra hivatkozva (ha egynek joga van ehhez, akkor az összesnek joga van...) akkor mi lenne? NIncs érettségi?
Másik meg, amit kikerültél: és május 10-től az ilyen "jajdefélek" ember mit csinál majd? Nem jár be jún 15-ig órát tartani?
"Egy érettségi felügyelet manapság bruttó 2200 Ft. "
vannak olyan nem állami iskolák ahol ezt könnyen megoldják: egy forintot se fizetnek az érettségire.
Érettségi ügyeletért állami suliban van pénz kötelezően, nem államiban vagy adnak vagy nem, ha nem, akkor jogszerűen nem (mert csak adható..)
És ugyan miért is adna az iskola ha a birka tanári kar ingyen is elvégzi neki a melót.
de olvastam hogy államiban is van olyan aki úgy megy idén érettségiztetni hogy még a tavalyi pénze se jött meg.
Járni jár csak nem jut...
ismerjük ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!