Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanár elveszi a diáktól a...

Tanár elveszi a diáktól a mobilt órán, leteszi a tanáriba, de onnan ellopják-ki a felelős? Én már tudom a választ csak kíváncsi vagyok ki mit mond

Figyelt kérdés

Tehát a diák órán mobilozik, tanár elveszi azzal hogy nap végén visszakapja. Leteszi a tanáriba, onnan eltűnik, ellopják.

Ki a felelős? A diák, aki a házirend tiltása ellenére behozta a mobilt, vagy a tanár, aki elvette (erről már nem rendelkezik a házirend!!) és az ő őrizetében tűnt el...

A mobil egy új Samsung Galaxy, csekély 180.000-es új árral, és aki a felelős, az viseli a kárt.... ha a tanár, hát ő.

Na ki mit mond ki a felelős?

Mondom: az ügynek lefutott kimenete van már, megjárta az ügy a rendőrséget és az OH-t is, így tudom a választ, csak kíváncsi vagyok az itteni mindentudók mit szólnak.

2021. dec. 13. 09:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
65%

Egyértelműen a tanárnak.

Nincs olyan, hogy ne vidd be a telefont.....

De olyannak se kéne lenni, hogy a tanár elveszi. Ki az a fogyatékos, debil, retardált, aki elveszi a telefont???

2021. dec. 13. 19:58
 22/29 anonim ***** válasza:
36%
Én tanár vagyok, soha nem veszem el a telefont. Órai munka egyest adok, nem szaktanárit. Egyszerűen megkérdezem, hol tartunk. Persze nem tudja, nem a feladatot csinálta, durr be az egyes. Az első után negtanulják.
2021. dec. 13. 20:11
 23/29 anonim ***** válasza:
52%

"Órai munka egyest adok, nem szaktanárit."

Nagy genyó vagy te is, attól függetlenül, hogy működik a módszer. Ha nem zavar másokat (és sajnos ide nem értendő egyes tanáról túlérzékenysége), akkor tudásáról dolgozat formájában számolhasson be a nebuló, ahogy azt a rendszer szánta is.

2021. dec. 13. 20:15
 24/29 anonim ***** válasza:
42%
Hát pedig, ha nem dolgozik órán, nem tudja a kérdésre a választ, mit adjak? Buksi simit? Majd ha a munkahelyén mobilozik az ügyfelekkel való foglalkozás helyett, szerinted mi lesz vele? Ejnye-bejnyét kap? Max elsőre. Másodjára repül.
2021. dec. 13. 20:23
 25/29 anonim ***** válasza:
52%

"Hát pedig, ha nem dolgozik órán, nem tudja a kérdésre a választ, mit adjak?"

Semmit. Mire van a dolgozat, ha nem arra, hogy bizonyítson? Az órai munka csak a te önérzetednek a függvénye és amíg valaki képes nélküled is megtanulni az anyagot, addig békén kellene hagyni.

"Majd ha a munkahelyén mobilozik az ügyfelekkel való foglalkozás helyett, szerinted mi lesz vele?"

Ellenpéldaként meg az egyetemen még az sem elvárás, hogy bejárj az előadásokra, nemhogy figyelj is. Aztán mégis lediplomáznak az emberek és a legjobban keresnek és a legnagyobb hozzáadott értéket teremtik meg.

2021. dec. 14. 07:55
 26/29 anonim ***** válasza:
57%

"Órai munka egyest adok, nem szaktanárit. Egyszerűen megkérdezem, hol tartunk. Persze nem tudja, nem a feladatot csinálta, durr be az egyes. Az első után negtanulják."

Ezért szeretem én az egyetemet. A vizsgákig senkit se érdekel, hogy mit csinálsz, amíg meg van a minimum jelenléted, s a gyakorlatokat időben beküldted. Bár még ez is tanárfüggő, mert van akit egyáltalán nem érdekli, hogy bejársz-e (nem egyszer voltam úgy előadáson, hogy csak 4-5-en voltunk az 50+-ból), s van amelyik a gyakorlati munkát is csak félév végén kéri. Látszik, hogy ott felnőttként is bánnak a diákokkal, s nincs a tanárokban indokolatlan felsőbbrendűség érzés.

2021. dec. 14. 08:58
 27/29 anonim ***** válasza:
69%
+1 a 26-osra. Miért kötelező ott lennie az órán a diákoknak? Miért nem lehet őket kiküldeni? Meg kell adni a dolgozatok időpontját (mondjuk félévente 10 dolgozat), amúgy meg nyugodtan menjenek telefonozni az udvarra, vagy ahová akarnak a kis ghecik. Akit érdekel, az ott lesz, akit nem, az ne menjen be.
2021. dec. 14. 10:07
 28/29 anonim ***** válasza:
40%

Miért a diákok a "kis ghecik" azért mert a tanár nem tudja normálisra megtartani az órát?

Nálunk pl az alkalmazott infó óra: a gyakorlaton kötelező a jelenlét, elméleten nem.

Elméletre egyszer csak azért mentem, hogy milyen menő lenne már, ha csak egyedül lennék. Szinte összejött... Az emberek nem járnak rá, mert annyiból áll, hogy a tanárnő bemutat egy olyan ppt-t amiben még a század eleji Office csomagból vannak a képernyőképek. Amit nem kell, azt túlmagyarázza, amit meg kéne, azt nem tudja összefoglalni.

A gyakorlat meg annyi, hogy ott a feladat Classroom-ban, csináld meg, s küld el. De legalább ha végeztél elmehetsz. Nem kell kivárnod a 2 órát, ha 20 perc alatt kész a feladatod.

Egy peda modulos tanárkezdemény összeszedettebb órát tartott nekünk az Excelből, mint a tanárnő.

De amúgy mikor úgy van hogy szemináriumon mi mutatunk be valamit, a társaság több mint fele telefonozik egy idő után. A tanár meg nem szól semmit. Sőt, néha ő is megúnja, s max hallgatja a prezentálót, de telefonozik ő is.

Én még abban az időben voltam alsós, mikor még nem volt ennyi okostelefon. Akkor az ablakon kibámulás, a tyúxarozás, meg a papírdarabokon történő levelezgetés ment telefonozás helyett. Szóval nem a mobilok létével van a baj.

2021. dec. 14. 10:26
 29/29 anonim ***** válasza:
82%

A tanárnak joga van a tanóra alatt a diák magántulajdonhoz való jogát korlátozni, vagyis elveheti a telefont (vagy amit akar) a diáktól, pl. el is zárhatja vagy egy dobozba összegyűjtheti ezeket az óra időtartama alatt, sok helyen ez bevett gyakorlat is az iskolákban. Viszont a tanóra végeztével ha nem adja vissza ezeket, az eltulajdonításnak számít, ezért a törvény betűje szerint nem egy nagy meglepetés, hogy a történetedben a tanáron kérték számon a telefont, hiába vered erre a nyálad.

Sokan jönnek itt az egyetemmel, hogy ott milyen nagy szabadság van, és ehhez hasonlítják a középiskolát/általános iskolát, ahol a tanár jogait basáskodásnak fogják fel... Namost, ha annyira tisztában vagytok a jogaitokkal, akkor el kéne fogani, hogy a közoktatásban tanító pedagógusoknak is vannak jogai, és a közoktatás másképpen működik, mint a felsőoktatás, egészen egyszerűen azért, mert a közoktatásban gyerekek vannak, a felsőoktatásban meg felnőttek, mint diákok.

Amikor egyetemista voltam, nem egyszer fordult elő, hogy bent ültem az előadáson és figyelni próbáltam volna, de előttem-mögöttem-hátam mögött a sok ki hülye takony végig trécselte, röhögcsélte az előadást, élvezve a fene nagy szabadságot (aztán jellemző módon pont az ilyen kis szarok kezdenek el a leghangosabban óbégatni és a tanárt fejlentgetni mindenféle fórumon, ha el kell olvasni 30 oldalt, de ezt most hagyjuk). A lényeg, hogy nagyon szép, hogy egyetemen mindenki magáért felel, azt csinál, amit akar, de az ilyen röhögcsélő, idegesítő egyének másokat zavarnak a tanulásban, és nem veszik észre magukat. Mert az egy dolog, hogy ha az előadó beszél, akkor már csak a tisztelet miatt illene kussolni, de az, hogy még másokra sincsenek tekintettel, az végképp a neveletlenség és a bunkóság netovábbja. (És mielőtt itt valaki azzal jönne, hogy milyen stréber vagyok, azt is elárulom, hogy a vizsgaidőszakban pont az ilyen egyének a leghangosabbak, amikor könyörögni kell tőlem a jegyzetekért... Előadáson bezzeg tojnak rám, hogy zavarnak, de amikor kéregetni kell, hirtelen a vizsgaidőszakban megnövekszik a respektusom... De szerencsére ők is hullanak ki legelőször a képzés során a szóró tantárgyakon.)

Pont ezért van az a közoktatásban, hogy a tanár igenis megmondja (megmondhatja), hogy mi lehet nálad a tanóra alatt és mi nem, illetve elveheti azt a tárgyat, ami elvonja a figyelmedet vagy mások figyelmét az óráról.

Mindig lehet hallani, hogy a magyar oktatás milyen poroszos, a tanárok meg olyanok, mint a kiképzőtisztek, bezzeg Finnországban, ahol ehetnek-ihatnak a kanapén az óra alatt, és szabadon jöhetnek-mehetnek WC-re, az milyen jó. Igen ám, de ehhez az is kell, hogy a diákoknak meglegyen ehhez az intelligenciájuk, a megfelelő neveltség, és a tisztelet a tanár és a többiek felé. De ez a magyar gyerekekben egyáltalán nincsen meg (ez az itteni hozzászólásokból is látszik egyértelműen), így nektek marad ez a dedó, hogy jelengtetitek fel a "mit képzel ez magáról, ki ez" tanárt azért, mert elvitte a hülye telefonotokat óra után. :D Szánalmas. Kérdező, remélem, te is örülsz magadban, hogy a tanár húzta a rövidebbet a történetedben...

2021. dec. 15. 01:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.