Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez gáz tőlem az egyetemi...

Ez gáz tőlem az egyetemi szaktársaim irányába?

Figyelt kérdés
Bejarós vagyok, órák után 3 átszállással megyek haza (egyetemtől helyijárat a vasútra, majd vonat, aztán busszal a faluba). És délutáni órák után, annak érdekében hogy ne este érjek haza, hanem minél előbb, szokásom kéregetni a többieket, hogy valaki elvinne e autóval a vasútra. Mert a helyijárat menetrend iszonyatos itt, 15-17 óra között pl. alig megy busz a vasút felé. Taxi meg ezer Ft. Egyszerűbb ha elvisz valaki, de sokszor nem találok senkit erre. Nagyon gáz ez a viselkedés tőlem, vagy érthető?
2021. dec. 1. 11:32
 1/10 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem nem gáz.
2021. dec. 1. 11:37
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Ha ezt teljesen ingyen várod el akkor igen, gáz, és nem is csoda hogy nem találsz erre senkit
2021. dec. 1. 11:37
 3/10 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem gáz.

Állandóan másoktól szívességet kérni, kuncsorogni gáz.

Nekem fura, hogy a vonatindulásokhoz nem mennek ki buszok. Mert elvileg azokhoz (is) kéne igazodniuk a vasútállomásra menő buszoknak.

Esetleg azt lehetne, hogy valakivel leülsz beszélgetni arról, hogy neked megérne egy kerek összeget, ha ő mindennap kivinne. A taxinál olcsóbban, de ő is járjon jól vele. És akkor nem szívességet tesz, hanem üzletet kötöttetek.

Esetleg Oscarnál vagy más útitárs-közvetítő honlapon keress olyanokat, akik kb. akkor arrafelé mennének.

2021. dec. 1. 11:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is gáz.

Folyamatosan másoktól szívességet kérni elég kellemetlen. Ez akkor is kellemetlen lenne, ha a barátaidról lenne szó, de úgy, hogy csak szaktársak, még kínosabb az egész. Az lenne a minimum, hogy felajánlasz valamennyire összeget, hiszen az autó fenntartása nem ingyen van. Senki sem fog neked ingyen taxit játszani.

Én nem vinnélek el, mert az autózás nekem is idő és pénz, nem vagyok taxi. Egyetem után mindig van dolgom, ezekről se fogok késni egy szaktárs miatt.

2021. dec. 1. 12:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is kicsit gáz.

Miért nem veszel ki szobát/ miért nem vagy kolis?

Vagy igen, ajánlj fel valamit cserébe. Jegyzetet, korrepetálást, sört, pénzt, valamit.

2021. dec. 1. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is gáz. Ha nem adsz bele a benzinbe, persze hogy senki sem visz el, láttad milyen árak vannak a kutakon? A folyamatos kuncsorgásod meg főleg az. Én is bejárós vagyok, Miskolc-Debrecent jártam szorgalmi időszakban, és bizony a klinikától kijövet ha láttam hogy villamossal és gyalog nem érek a buszpályaudvarra, taxival mentem oda hogy ne késsem le a buszt hazafele.
2021. dec. 1. 12:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindezt ingyen várod el akkor igen gáz.
2021. dec. 1. 12:47
 8/10 anonim ***** válasza:
98%
Azt nem értem, ha ilyen problémás az utazás, miért nem mész koliba? Amennyi pénz elmegy jegyekre, bérletekre, annyiból simán ki is jönne a szoba. Vagy nem tudsz otthonról elszakadni?
2021. dec. 1. 12:50
 9/10 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Ha fizetnél érte, ha nem, mindenhogy kellemetlen, annak is, akit megkérnél. Néha fordulna elő még rendben lenne.
2021. dec. 1. 12:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt szeretném leírni, hogy a koli azért manapság nem úgy működik, hogy az ember jelentkezik és tuti fel is veszik. Nagyon sok jelentkezőt visszautasítanak és nehéz bekerülni, mert kevés a férőhely.

Ettől függetlenül szerintem sem elvárható, hogy mindig valaki fuvarozzon téged, ráadásul ingyen. Én is voltam bejárós, nekem is kellett gyalogolnom, volt mikor későn engedtek ki óráról és lekéstem a buszt, volt mikor a busz késett, a vasútállomáson kellett várakoznom stb., de csak így tudtam megoldani, ez van. Nem vártam volna el másoktól, hogy elvigyenek, max. ha valaki felajánlotta elfogadtam.

2021. dec. 1. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!