Az mennyire jelzésértékű dolog, hogy semmi közös témám nincs a szaktársaimmal?
Figyelt kérdés
Utalhat ez arra, hogy egyáltalán nem vagyok arra a szakra való amire járok, amit tanulok, nem nekem való ez az egész? Mert hát a többiek tök jól elbeszélgetnek szakmai dolgokról is meg minden, még dolgoznak is benne, én meg nem, én csak tanulok és ennyi.2021. okt. 19. 03:37
1/4 anonim válasza:
Aki nálunk ilyen volt, azok lettek a többiek főnökei.
2/4 anonim válasza:
Aki nálunk ilyen volt az később elhagyta a pályát. Szabadidődben a kötelező tanulások kívül érdeklődsz a szakot iránt? Pl. nézel videókat vagy olvasgatsz vele kapcsolatban? Ha nem, akkor lehet, hogy nem a legjobb választás. Mármint végig lehet úgyis tolni egy egyetemet, sőt dolgozni benne egy életen át, csak tudni kell, hogy megéri-e.
3/4 anonim válasza:
A szakmám 80%-ára magasról szarok, a maradék 20-ból meg én korrepetálok másokat. 🤷♀️ Szerintem az a nagyobb probléma, ha valaki annyira élettelen, hogy képtelen másról beszélni a szakmai dolgokon kívül. Az élet nem ennyiből áll, emberek szórakoznak, sportolnak, világot látnak, vannak barátaik, van párjuk, kiskedvencük, gyerekük... Ezekről miért nem lehet beszélni vajon? Miért csak a szakma az egyetlen opció, amin belül ráadásul mindenki úgyis máshoz fog érteni és úgyis csak abban kell pengének lennie?
Hú, várj, kitalálom. Ez valami műszaki vagy informatikai szak, ugye? Ott szoktak lenni ilyen szociálisan fura emberek.
4/4 anonim válasza:
Szerintem nem feltétlenül. Nem tudom milyen szakra jársz, de pl. én nyelvszakos vagyok és nem sok példát tudnék hozni az életemből, érdeklődési körömből, hobbimból stb. magyarul amivel az átlag napjaim telnek, amik szorosan kapcsolódnak a szakomhoz. Egyedül talán az olvasást tudom felhozni, de más nem jut eszembe. Pedig ez nem is egy annyira komoly vagy differenciált, specifikus szak, mint mondjuk egy műszaki vagy egészségügyi képzés, amiről kívülállóként azt feltételezném, hogy kevésbé hangzanak el szakmai dolgok egy átlag beszélgetés során. A szaktársaimmal mi is inkább csak átlag egyetemi dolgokról szoktunk beszélgetni (pl. órák, zh, vizsga, beadandó, mikor lesz a szünet stb.) vagy hétköznapi dolgokról, amiknek semmi köze az egyetemhez, hogy kivel mi történt, mit csinált, hol volt, milyen filmet nézett stb. Ezek pedig tök szubjektív dolgok, mindenkit más érdekel, mindenki más körökben mozog stb. és egyetemen már nagyobb a szórás, hiszen ennyi idős korára általában már jobban kialakul az ember személyisége, ízlése, érdeklődése stb. és nem az van mint általánosban, hogy a Hannah Montana volt a menő ezért mindenki azt nézte :D Szóval könnyen lehet, hogy az ember nem mindenkivel találja meg a közös hangot. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem az embert elsődlegesen nem az határozza meg, hogy milyen szakon tanul és milyen pályára készül, attól még ugyanúgy ott van sok más tényező is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!