Ha rajtad múlna, hogy próbálnál véget vetni az iskolai szekálásoknak?
Normális pedagógusokkal.
Mert igen, teljesen jogos, hogy a családon rengeteg múlik, és elsősorban a szülőknek kell nevelni, de ha a gyerekeknek kötelező az óvoda + az egész napos suli + sokszor a szülő be sem mehet az iskolaépületbe, akkor nem hiszem, hogy jogos azzal takarózni, hogy a "pedagógusnak nem feladata a nevelés, csak a tanítás". Dehogynem! Nevelni a pedagógusnak IS kötelessége lenne. Ettől lenne PEDAGÓGUS, nem csak TANÁR.
Amíg én jártam közoktatásba, azt tapasztaltam, hogy a tanárok 80%-a észre sem veszi (vagy úgy tesz), mi zajlik az osztályában. 15% megpróbál tenni valamit, de nem képes rá. 5%, aki rendet tud teremteni és igénye is van rá. Az ő számukat kellene növelni. Nyilván normális bérezéssel kellene elérni, hogy a pálya vonzó legyen, ezzel párhuzamosan tényleg a feladatra alkalmas embereket kellene képezni. (És kellene valami "menekülőpálya" mondjuk a képzés felénél, akinél látszik, hogy nem alkalmas. Pl. ők lehetnének tényleg "csak" tanárok (bizonyos százalékban iskolánként), de pl. nem lehetnének osztályfőnökök vagy bizonyos korosztályú gyerekeket nem taníthatnának.)
-Tréning, kooperatív stratégiai tanácsadás iskolapszichológus által
-Több iskolaőr (tudom, ehhez tetten kell érni, csak úgy tud fejmosást adni a gonosz diáknak, de az is több mint a semmi). Az iskolaőröknek sokkal átfogóbb, hosszabb képzést adni.
-a gyerekeknek délutáni szakkörként (aki akar) önvédelmet oktatni (krav kid)
9 erre gondoltam én is, 0 % ...
4.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!