Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek ha a lányomat...

Mit tegyek ha a lányomat 4.-ben csúfolták, lenácizzák?

Figyelt kérdés
Lányom 4.-es, idén kezdett új iskolában. Németországból jöttünk haza, és ezért folyton csúfolják, lenácizzák, pedig azt se tudja mi az.

2021. szept. 23. 18:35
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%
Azért mondom, hogy az, hogy tartanak valami előadást nem elég. 10 évesen én ezeket végigbambultam. Valami olyan program kell, ami felkelti a figyelmüket, ébrentartja és tanítja őket.
2021. szept. 24. 10:15
 32/51 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi. 30.-as jő ötlet, megpróbálom
2021. szept. 24. 10:44
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tanító közvetítésével a szülőkkel kellene beszélni. Minden csúfolódás ellen fel kell lépni, de ez különösen kirívó. Az illető gyerekek szülei felé úgy kellene lekommunikálni, hogy segítsenek visszaterelni őket a helyes útra. Ha letámadod őket, ösztönösen védeni kezdik a gyerekeiket. Inkább együttműködést kellene kérni. És nem ártana elhívni az iskolapszichológust sem Osztályfőnökök órára, hogy beszéljen ezekről a dolgokról.
2021. szept. 24. 20:48
 34/51 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell arra tanítani a kislányokat, hogy azért bántják a fiúk, mert tetszenek nekik. Ezzel csak arra neveled, hogy később is tűrje el a bántalmazást egy férfitól, hisz azért bántja, mert szereti...

"Azért bánt, mert tetszel neki", "a kisfiúk már csak ilyenek".

Azért bántja, mert egy neveletlen kis korcs.

Engem is cikiztek a nevem miatt ennyi idősen. Aztán apám bement egy nap és a "szájukra lépett" a kisgесіknek.

Az a jó, hogy ennyi idősen még befosnak ha egy felnőtt (főleg egy idegen) felemeli a hangját rájuk. A serdülőknél már lehet nem használ, de az ilyen kis taknyoknál csírájában kell elnyomni ezt a viselkedést.

Neked is azt ajánlom, hogy első sorban a szüleiknek szólj hogy neveljék meg a purdéjukat, aztán ha az nem segít ( mert a szülő is olyan mint a pulya), akkor meg te magad menj be és fegyelmezd meg a kis fososokat.

2021. szept. 24. 21:22
 35/51 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi
2021. szept. 25. 11:21
 36/51 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem beszélj a tanárjával, és tartsatok egy "felvilágosító" órát a a témáról, a szó jelentéséről, akár valami évforduló kapcsán. Utána a csúfolódók már magukból csinálnak hülyét az osztály előtt, ha folytatják.
2021. szept. 27. 01:41
 37/51 A kérdező kommentje:
Ez is jó ötlet, csak hát nem tudom, hogy egy 4.-esnek például a holokausztot el kellene e mondani. Szerintem még túl kicsik hozzá. De majd ma megkérdezem a tanárt, hogy mi legyen
2021. szept. 27. 06:54
 38/51 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kiscsaj, jobban járt volna, ha Németországban végezhette volna az iskolát tovább. Első körben beszélnék a tanárokkal, adott esetben a piszkálódó kölykök szüleivel. Ha ez nem segít, és a kislány szenved, akkor kivenném onnan. Egész biztosan van olyan iskola a környéken, ahol normálisabb gyerekek jönnek össze. Persze, neki is meg kell tanulnia valamikor megvédeni magát, de nem mindegy, mennyire van erre felkészülve, és amúgy is van egy határ.
2021. szept. 27. 11:55
 39/51 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi. Németországból azért jöttünk haza, mert a cégnek, ahol jogtanácsosként dolgozom, lett magyar leányvállalata is, és gazdasággilag jobban megéri innen végezni a munkát. Amúgy minden hónapban megyek ki az anyacéghez
2021. szept. 27. 13:05
 40/51 anonim ***** válasza:
77%
Az is megoldás lehet, hogy mikor mész ki, hozol valami szétosztható édességet, és akkor a lányod szétkínálja, hogy ez No-ból van. És utána kb. segget csinálnak a szájukból a csúfolódók. Kajával sok mindent el lehet intézni ;)
2021. szept. 27. 15:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!