Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek ha a lányomat...

Mit tegyek ha a lányomat 4.-ben csúfolták, lenácizzák?

Figyelt kérdés
Lányom 4.-es, idén kezdett új iskolában. Németországból jöttünk haza, és ezért folyton csúfolják, lenácizzák, pedig azt se tudja mi az.

2021. szept. 23. 18:35
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
20.-as, miért vagy ilyen kegyetlen?
2021. szept. 23. 19:21
 22/51 anonim ***** válasza:
9%
Nem kegyetlen, csak őszinte.
2021. szept. 23. 19:46
 23/51 anonim ***** válasza:
16%
Engem anno a cigányok hívtak nácinak, mert fehér vagyok és magyar, manapság már lassan az is bűn, ha az ember nem cigánynak, illetve feketének született...
2021. szept. 23. 20:03
 24/51 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen ez, a szvasztika meg tiltott jelkép az eredetét meg pont leszarják.
2021. szept. 23. 20:58
 25/51 A kérdező kommentje:

Igen, a szvasztika valóban egy ősi szimbólum, amit az ókori görögök, rómaiak, egyiptomiak, mezopotámiaiak és kínaiak használták

Még az 1920-as években is népszerű volt, mint a bőség egyik jele. Csak sajnos a náci párt ezt választotta jelképênek, ezért ma már nem használják

2021. szept. 23. 21:49
 26/51 anonim ***** válasza:
100%
A tudás hiánya teszi ezt. Érdemes lenne valami olyan programot szervezni,amivel a tanulók jobban belelátnak a német kultúrába meg minden másba. Valami olyan program, ahol nem csak kiáll a tanár és száraz tényeket vág a tanulók arcába, hanem bevinni Németországot 1-2 tanóra keretén belül, had érezzék meg a gyerekek, hogy milyen, akár tetszhet is nekik.
2021. szept. 23. 23:28
 27/51 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy nekem van egy ismerősöm, aki Oroszországból hozta a fiát magyar iskolába. Már ahogy bekerült a gyerek, vitték be az orosz kultúrát az osztályba és a gyerekek így nem annyit értettek az egészből, hogy volt egyszer egy 56-os forradalom és ruszkik haza, hanem látták, hogy milyen az orosz kultúra, milyen ételek vannak ott, milyen szokások vannak ott, stb és érdekesnek találták, a fiút is nagyon gyorsan befogadták.
2021. szept. 23. 23:31
 28/51 A kérdező kommentje:
Megpróbálok szervezni ilyet, végzettségemből adódóan (jogászoknak jól kell tudni a törit), meg a kinti tapasztalatokból is tudnék mesélni. Az a baj, hogy ugye még alsós, így a töritanárok szerintem nem sokra mennének.
2021. szept. 24. 06:53
 29/51 A kérdező kommentje:
Egyébként meg a fiúk közül piszkálják ezzel őt sokan, a lányok inkább próbálják védeni
2021. szept. 24. 06:54
 30/51 anonim ***** válasza:
82%

Talán lehetne beszélgetni a tanárnővel, hogy tarthatnának tematikus napokat különféle országokról, amiből felkészülhetne egy-egy gyerek vagy csapat, pl Németország, USA, Japán (biztos vannak anime fan kislányok), Franciaország, Olaszország és akár lehetne kaját bevinni (pizza, bajor kolbász, baguett), tartani kiselőadásokat, a lányok lehetnek gésák, szamurájok, ninjak , USA napon cowboy indián...stb

Ez elég sok szervezést igényel , de szerintem a gyerekek is élveznék.

A másik, hogy szülőin ezt szóbahoznám, hogy a csemeték olyan szóval illetik a lányodat, amiről azt se tudják igazán mit jelent, csak annyit, hogy németekhez köthető és rossz dolog.

A fiúk általában azt szokták piszkálni aki tetszik nekik. Lehet a lányodnak visszakéne szólni, hogy csak nem szerelmes vagy belém? Eztán ezzel lehet visszacsesztetni. Az én sulimban ez anno bevált.

2021. szept. 24. 08:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!