Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Volt olyan tantárgy, amit...

Volt olyan tantárgy, amit szerettél, de egy későbbi tanárod miatt utáltál meg?

Figyelt kérdés
Hányadikos voltál? Milyen tantárgy volt ez? Mit tett az a tanár, hogy ilyen hatással volt rád?

2021. aug. 28. 18:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Velem nem volt ilyen.
2021. aug. 28. 18:18
 2/15 Metionin ***** válasza:
85%
Matek. Imádtam amíg ötödikben meg nem kaptam az új tanárt. Onnantól rémálom volt és sajnos gimiben is egy rossz tanárral kellett folytatnom.
2021. aug. 28. 18:23
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Általános suliban matek és fizika. Mindkét tanár szigorúan, nagyon száraz módon adta át az anyagot, miközben folyamatosan alázott minden gyereket, ha valamit nem tudott vagy levegőnek nézett, hiába ugyanúgy oldottad meg a feladatot mint a kiskedvence - akit nyilván mindenért dicsért.

Középsuliba több helyre jártam, ebből a leggyengébbnél volt a történelem hasonló okokból, de az a tanár még erősen dilettáns is volt. Persze hülye röpdogákra volt energiája mindig, cserébe értelmesen nem tudott egy órát se megtartani, csak felolvasta ami a tankönyvben volt. Azt magamtól is tudom, nem kell hozzá más.

A törit később hamar megszerettem, mert az új suliban már jófej, kedves, normális tanárom volt, aki nagyon jól adta át az anyagot és mindig hozzáfűzött érdekességeket. A másik két tantárgy iránt egy ideig még megmaradt ez az ellenszenv, de aztán egyre inkább kezdtem ott is felfedezni magamtól a dolgokat a netnek köszönhetően, ami a gyerekkoromban még egyáltalán nem volt annyira elterjedt. Felnőttként is olyan suliba járok, ahol a matek fontos alap és nagyon izgalmasnak, érdekesnek találom.

2021. aug. 28. 18:27
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Földrajz. Azt nem mondanám, hogy annyira szerettem és hogy annyira megutáltam, de alapvetően nem gondoltam rossz tantárgynak, jobb is lehetett volna, csak gimiben olyan tanárnőt kaptunk, akivel hát voltak problémák. Egy osztálytársamnak a bátyja az iskolába járt, ő is tanította és amikor megtudtuk, hogy ő fog minket tanítani, ez a lány mondta, hogy a tesója osztályában is mindenki fél tőle. Nálunk is utálta mindenki. Jó, néha voltak jó poénjai, de alapból túl szigorú volt. Mindig az 1-esekkel fenyegetett mindenkit. Tök nagy apróságokra is 1-est adott, például ha valakinek egyszer nem volt kész a leckéje. Ha valaki valamit kérdezett, sokszor ahelyett, hogy elmagyarázta volna, az volt a válasza, hogy "ezt már tanultuk", "ezt már tudni kéne". Volt, hogy olyan csoportmunkát adott, amihez használni kellett volna valamilyen internetes programot, amit amúgy soha nem használtunk korábban és meg sem mutatta, de azt elvárta, hogy mi azzal csináljunk valamit.
2021. aug. 28. 18:33
 5/15 anonim ***** válasza:
78%
Kb az összes
2021. aug. 28. 18:35
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Magyar.

Általánosban sem rajongtam érte, de jól ment és egy fantasztikus tanárnőm volt. Nagyon szigorú, de igazságos volt és rohadt jól tanított. Volt, hogy hibázott vagy túlreagált valamit, de ilyenkor ő maga kért bocsánatot az egész osztálytól. Imádtam, szerintem ilyen tanár kevés van manapság.

Na hát az ő ellentettje volt a gimis. Egy szörnyen rosszindulatú hárpiát kaptunk, álszent, képmutató volt. Iszonyatos lemaradásban voltunk mindig, mivel az órákon semmit, de semmit nem tanított, helyette a saját gyerekeiről mesélt, az utazásairól meg kb minden is szóba került a hollywoodi filmektől kezdve a márkás edzőcipőkig, az anyagot kivéve. Utolsó évben fél évig konkrétan egyáltalán nem volt nyelvtanóránk, a tételeket februárban adta ki, irodalomból pedig akkor fejeztük be a 11-es(!) anyagot. A tanításból így “csak” olyan jelentéktelen személyek maradtak ki, mint pl Karinthy, Illyés Gyula, Veres Péter stb stb. Érettségire persze mindenki a könyvet magolta be, gyakorló műelemzést áprilisban írtunk először és utoljára. A grátisz, hogy ez a banya amúgy négy évig imádta a számára nem szimpatikus diákokat megalázni, pl verselemzés, fogalmazás javításánál kihívta maga mellé az illetőt és nyilvánosan, az egész osztály előtt elkezdte sorolni a hibáit, hozzátéve, hogy hogy lehet ilyen hülyeséget belelátni, ő nem ezt tanította stb stb.

2021. aug. 28. 18:44
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Föci gimiben. Kár, mert mint kiderült, nagyon szerethettem volna. A tanár se volt amúgy rossz ember, csak számonkérni meg tudást átadni nem tudott.
2021. aug. 28. 18:50
 8/15 anonim ***** válasza:
88%

Magyar.

Általánosban tökéletes tanárnőm volt, gimiben meg az osztályfőnököm egy kalap sz..r volt.

2021. aug. 28. 18:55
 9/15 anonim ***** válasza:
93%

Biosz, a tanár elhitette velem, hogy nem értek a bioszhoz. Amúgy eléggé érdekes buli-tanár volt, egyetemen tanított előtte, aztán úgy jött oda, hogy laza stílusban beszélt,tehát, hogy szeressék meg rögtön a gyerekek, de ezzel egy időben a többi gyerekkel együtt rekesztette ki a kívülállókat.

Terhes lett, elment.

Utána érdekes mód két olyan tanár is volt, aki mondta, hogy érdemes lenne a biosszal foglalkozni tovább és 5D lettem bioszból.

2021. aug. 28. 21:16
 10/15 anonim ***** válasza:
89%
Kémia. Imadtam aztan tanar valtaskor nem tudtam tanulni mert kozepiskolai szinten szorol szora vart tolunk mindent es lekezelo volt es szigoru.
2021. aug. 28. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!