Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit csináljak, ha már az első...

Mit csináljak, ha már az első nap előtt megaláztak?

Figyelt kérdés

Annyi a történet, hogy 9.-be fogok menni, de már a gólyatáborban kicsúfoltak. A bemutatkozásnál véletlenül egy mondatot rosszul mondtam ki az izgalom miatt, és teljesen értelmetlen volt a mondat. Dadogósnak, és beszédhibásnak neveztek. A másik pedig, a gyomrom rossz állapotban volt, emiatt a székletem is laza volt, ezért megint piszkáltak, beszarinak, és szarosnak neveztek. Az egész osztály rajtam röhögött, az ofő nem nagyon foglalkozott vele.

Most már teljesen ideges vagyok, mert jövő héten kezdődik az iskola, de megint bántani fognak, és nem tudom, hogy hova meneküljek előle. Sokat sírok itthon, de ha ott is elsírom magam, akkor még jobban bántani fognak.

F

2021. aug. 28. 04:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%

Erre nehéz jó választ adni. Általánosságban igaz, hogy ha úgy látják, nem érdekel amit mondanak, x idő után megunják.

Én jól elboldugultam középsuliban beszédhibásként, de én tényleg az vagyok. A Trónok Harca könyvben van Tyrionnak egy jó mondata:

"Soha ne feledd, ki vagy, mert a világ nem fogja! Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele!"

Sok sikert! Ne add fel!

2021. aug. 28. 06:11
 2/18 anonim ***** válasza:
92%

Uh! Jó nívós helyre mész.... Sajna nem unják meg, ahogy az első írta, engem 4 éven át cseszegettek.

A legjobb, ha megvered a hangadót. Én bánom, hogy nem tettem meg.

2021. aug. 28. 07:12
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Erre sajnos tényleg nagyon nehéz válaszolni, mert benne lenni egy egészen más világ, mint kívülről látni.

Engem is nagyon sokat bántottak középsuliban, időbe telt, mire megtanultam kezelni az ilyesmit, ezért inkább csak szeretnék itthagyni néhány gondolatot, ami talán segít neked is:

-Minden csoda 3 napig tart. Ha nem fújod fel a dolgot és nem játszol rá, mire elkezdődik az oktatás, nem is fognak rá emlékezni.

-Semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy ember vagy. Valószínűleg ezt te is tudod. Húzd ki magad, nagy levegő és meg se próbálj úgy tenni, mintha az osztálytársaid nem zavarodtak volna bele egy mondatukba vagy nem fostak volna soha életükben. Sőt, voltak idők, mikor maguk alá is szartak, mint mindenki más is. És nem elég, hogy szerencsétlenek fosnak meg nem tudnak néha beszélni, még rosszindulatúak is, szóval hidd el, nem különbek nálad, semmi okod nincs rá, hogy rátegyék a bélyegüket egyetlen napodra is. Inkább azokra figyelj, akik ártatlanok a dologban.

-Sok újat nem tudnak mondani. Te ismered magad, tudod, milyen vagy és milyen nem. Nem kell hozzá az ő bizonyosságuk. Ha egész nap tényekkel bombáznak, amit addig is tudtál magadról, akkor azért, ha nem, akkor meg magukból csinálnak hülyét. Tudom, hogy működik a pletyka, de meg se próbálj magyarázkodni, tegyél úgy, mintha nem tudnád, mit mondanak rólad. Hiszen sok ember gondol rólunk tévesen mindenfélét egyébként is, csak nem mondja ki. És mi is megítélünk másokat részletek alapján. Ezzel együtt lehet élni.

-Te az iskolában elsősorban azért vagy, hogy tedd a dolgod, azaz tanulj. Tudom, hogy van ennek egy olyan adaléka, amit közösségnek hívnak, de te alapvetően csak azért mész oda, hogy tedd a dolgod. Tartsd szem előtt, hogy nem azért jársz oda, hogy nekik megfelelj, velük jóban legyél és puszipajtik legyetek. Az életed semmilyen formában nem függ tőlük. Épp ezért nem is tartozol nekik semmivel a kulturált együttélésen kívül, elmenni egymás mellett meg azért nem olyan nehéz.

-Távolról könnyebb utálni. Ne zárkózz be, maradj közvetlen és nyitott mások felé. Nem kell megfelelni nekik, meg se próbálj bizonyítani vagy nyalni feléjük kifejezetten, de ne maradj egyedül a közösségben, próbálj barátokat szerezni és embereket magad mellé állítani azzal, hogy jó társaság vagy vagy épp jó tanuló (de ne hagyd, hogy kihasználjanak, mint mondtam, nem kell nyalni, mert attól is kikezdhetőnek látszol). Csak állj szóba velük, ha úgy van, legyen benned önirónia, még a kis szarzsákkal szemben is, aki gúnyol. Ne lássák rajtad, hogy ez neked fáj, mert nem kell, hogy szükségszerűen fájjon. A magabiztosabbak még rá is játszanak arra, ha ilyesmivel cikizik őket, még élvezik is, hogy valamelyik hülyeségük miatt szerepelhetnek.

-Próbálj meg több lábon állni (sport, szakkör, bármi, ahol szintén megismerhetsz embereket és kibontakozhatsz), így nem fogja annyira meghatározni a viselkedésed, ha az egyik közösségben van is épp problémád. Az ember önbizalmát sok dolog alakítja és ha egyébként az élet számos területén, számos más közösségben elfogadják és kedvelik, akkor nem hatja meg annyira, ha lesz egy olyan hely is, ahol néha csesztetik. Ha viszont csak egy ilyen hely lenne az egyetlen közösség, ami hatással van az énképére, akkor könnyebben összeomlik és megviseli a dolog.

2021. aug. 28. 07:59
 4/18 anonim ***** válasza:
93%

Most akkor ezek megnézték hogy milyet szartál? Rosszul mondtál egy mondatot és ezen nevettek?

Öhm.... Szerintem ezzel magukat alázták meg, nem téged🤷‍♂️

Az óvodai nagy csoportban még talán van jelentősége az ilyen jellegű "megalázásnak", de már alsó tagozatban is ciki az ilyen gúnyolódás...

2021. aug. 28. 08:52
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként egyik osztálytársamnak volt az ilyen gúnyolódásra egx nagyon jó módszere. Mikor a nagy kacagás volt, ő hangosan felnevetett "hahaha de vicces, úristen nem bírom ki ez akkora poén" ilyesmiket mondott közben aztán fapofát vágott oszt elment.
2021. aug. 28. 08:55
 6/18 anonim ***** válasza:
8%
Nem tudom, ki pontozgat itt le, de az meg is érdemli, hogy szarrá szopassák.
2021. aug. 28. 09:09
 7/18 anonim ***** válasza:
50%
4es könnyű ezt mondani, mikor nem te kapod az ívet.
2021. aug. 28. 10:38
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
A másik pedig, a gyomrom rossz állapotban volt, emiatt a székletem is laza volt, - na EZT honnan tudták meg..??
2021. aug. 28. 14:54
 9/18 A kérdező kommentje:
Ezt abból tudták meg, hogy aznap 6-szor mentem el wc-re.
2021. aug. 28. 15:58
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Én tutira valahogy az előnyömre fordítom.

Pl. "jah, hát sz@rok a rendszerre", vagy hasonlóval. Oké, olcsó poén, de jobb, mint a fososnak lenni.

2021. aug. 28. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!