Ha egy diák meghal, a szülők kérelmezhetik hogy ne kerüljön fel a tablóra, vagy mindenképp felteszik?
Ebben nem vagyok biztos, de számomra elképzelhetetlen hogy bárkit is kényszerítsenek.
Van valami törvény az ember képmásához való jogáról és annak felhasználásáról, szerintem az ráhúzható erre az esetre. Az embert sehová nem lehet kirakni ha nem járul hozzá.
Nem kerül fel mindenképp, de az esetek többségében felrakják, a szülőnek is jó érzés, hogy nem feledkeznek meg a gyermekükről, szóval ritka, hogy a szülő azt mondja, hogy "Nem, megtiltom, hogy feltegyétek a gyerekemet a tablóra.".
Tanároknál amúgy meg más;
Nálunk tanár halt meg és már nem tanított minket (igazából egy évig tanított, utána nyugdíjba ment).
Talán 3.-an vagy 4.-ben tudtuk meg, hogy meghalt.
Gondoltuk, felrakjuk a tablóra, de az ofő azt mondta, hogy ne tegyük, mert az nyomasztóvá teszi a tablót (meg az is benne lehetett, hogy a tanár csak egy évig tanított minket).
Miért kéne bármit is kérelmezni???
Én épp idén voltam végzős és nem vagyok a tablón. És marha egyszerűen oldottam meg: nem perkáltam le a fotósnak a tabló árát. És kész.
Mert a fotó ingyen volt, de a tabló nem. Na nem is kerültem fel.
Ennyi.
Nagyon bonyolult.
De ugye nem tervezel butaságot? Ha igen, ne tedd. Nálunk egy 14 éves lány lett öngyilkos, kilencedikes volt és az egész élet előtte állt volna.
Ha nem az öngyilkosságot választotta volna, akkor pár hónapon belül orvosi segítséggel kikecmereg abból, ami ennyire elkeserítette és rengeteg mindent megélt még volna.
A számításaim szerint kb pár évvel ezelőtt diplomázott volna vagy, ha csúszott volna, akkor most szerezne diplomát és mostanában kezdődne a nagybetűs felnőttek élete neki.
Annyi minden történhetett volna vele az elmúlt években, amiről mesélhetne és talán már jönne az első gyerek vagy egy nagy siker az életében vagy egy új élet külföldön vagy egy házasság vagy akármi.
Passz.
En mar lattam nehany iskolai tablot, amin hatborzongato volt latni, hogy fiatal lany, fiu kepen a fekete szalag egyertelmuen mutatta, hogy meghalt.
Nekem kettő osztálytársam halt meg amikor végzősök voltunk.Az egyik akkor amikor a tanév kezdődött,róla egy kicsit szabadabb fotó került fel,a másik érettségi előtt két héttel halt meg,vagyis még ott volt a fotózáson,nyilván ő is felkerült.
Nem tudom nyolcadikban ez hogy megy,én kisgimis voltam,nincsen tapasztalatom,de szerintem ilyen esetben a szülő örülne ha felkerülne a gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!