Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez nagyon gáz egyetemen?

Ez nagyon gáz egyetemen?

Figyelt kérdés

Ebben a félévben volt 15 kötelező tárgyam, amiből 14-et sikerült ötösre teljesítenem, (eléggé keményen megdolgoztam a jegyeimért) viszont most úgy érzem hogy az utolsó vizsgámra teljesen felesleges elmennem, mert nem tudtam rá normálisan felkészülni.

Alapvetően nem a vizsga nehézségével lenne a baj, hanem a tananyag mennyiségével. Ki van adva nálunk 13 darab irodalom tétel, ami tartalmazza az adott korszak társadalmi, történelmi, illetve kultúrális hátterét, plusz egy csomó kortárs szerzőt és művet, így egy tétel körülbelül 20 oldalra jön ki. Ezekkel nem is lenne problémám, viszont a két vizsgáztató tanár kitalálta, hogy a vizsgának lesz egy "beugró" része a kötelezően elolvasandó irodalmi művekből (regények, versek, drámák), amikre ha nem tudsz válaszolni, akkor hiába tudnád elmondani a tételt, automatikusan elégtelent kapsz.

Félév közben nem igazán olvastam ezeket a műveket, mivel volt még 2 irodalmi szemináriumom, amikre szintén rengeteget kellett olvasni félévközben, nem is beszélve a többi gyakorlati órámról, a másik szakommal kapcsolatban.

Ha most nem mennék el vizsgázni, simán felvehetném következő évben a tantárgyat, mert nem épül rá semmi, így nem is csúsznék vele, így évközben szerintem lazán el tudnám olvasni a kiadott műveket, plusz a tételekből is tudnék készülni, mert nem igazán szoktak rajta változtatni.

Ez gáz lenne a részemről? Eléggé hülyének érzem magam emiatt, de mentálisan már nagyon fáradtnak érzem magam, hányingerem van a tanulástól, úgy érzem hogy kell ez a nyári kikapcsolódás.

2021. jún. 17. 10:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ilyen szempontból igazad viszont, viszont a stréber szó elsősorban nem azt jelenti, amire ezek szerint gondoltál, ezért értelmezten az előző hozzászólásodat támadó jellegűnek.
2021. jún. 17. 11:27
 12/15 anonim ***** válasza:
95%

Felénk egyszerűen azokra a tanulókra használják, akik maximalisták és nem elégszenek meg mással, csak a legjobbal. Akik kikészülnek ha valami nem tökéletesen sikerül.

Most elbizonytalanítottál hogy esetleg harmincakárhány évig rosszul tudtam, ezért megnéztem a wikiszótáron, ami annyit ír, hogy kapaszkodó, törtető.

[link]

Seggnyalók mindenhol vannak, de soha nem vettem észre olyan összefüggést, hogy csak a jó tanulók lennének azok. Sőt, ami azt illeti, munkahelyeken pont azok a legnagyobb seggnyalók akik nem szeretnek dolgozni, ők így kompenzálják a nullához konvergáló munkamoráljukat, és így tartják magukat a pozícióikban.

2021. jún. 17. 11:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy baratnőm nyelvvizsgára készült, be is fizette a díjat a vizsgára, de nem volt annyi ideje készülni, mint amennyit akart és a maximalista nővére is beszólt neki egyszer, hogy a tudása gyenge a felsőhöz (amúgy k.rva jól beszélt angolul).

Erre mit csinált? Azt mondta, hogy ok, akkor elbukik kb 20ezret és nem megy el vizsgázni.

Szóval ez lett, hiaba mondtam, hogy menhen, hatha mégis sikerül a vizsga, ha meg megbukik akkor is megpróbalta.

A mai napig azt mondom, hogy aznap el kellett volna mennie vizsgázni.

2021. jún. 17. 13:07
 14/15 anonim ***** válasza:
72%

Mit vesztítesz azzal, ha megpróbálod?

Egy vizsgaalkalmat, és romolhat az átlagod

Szerintem egyik sem gond, az átlagod jó, vizsgaalkalomból pedig még van néhány.

Mit vesztesz, ha biztosan megbuksz?

Kreditbüntetés veszélye, biztos tárgyismétlés

Szerintem menj el, próbáld meg.

2021. jún. 17. 13:23
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Velem is most pont ugyanez a helyzet. Holnap lesz egy vizsgám, nem tanultam rá annyira, szóval borítékolható a bukás. De nem parázok ezen, majd felveszem jövőre, és majd akkor megcsinálom. Megesik az ilyesmi, nincs ebben semmi szégyen. :)
2021. jún. 22. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!