Félek tőle, hogy egyedül leszek majd az egyetemen?
Szerintem az nem fog működni, emiatt is félek tőle.
Tudom, hogy az egyetemekről az az általános kép, hogy mindenki nagyon nyitott, barátságos, kedves, mindenki segít mindenkinek, mindenki jóban van mindenkivel stb. és akkor van egy ilyen tök jó kis közösség.... na nálunk nem volt ilyen. A saját szakomon is csak kevés barátom volt és szerintem valahol emiatt is kötődtem hozzájuk ennyire, mert a többiekkel kb. mintha nem is ismertük volna egymást. Mindenkinek megvolt a saját maga társasága, de azon kívül senki nem beszélgetett senkivel, senki nem segített senkinek, senki nem ült le senki mellé stb., sokan akár nem is köszöntek egymásnak. Nálunk az egyetemi évek alatt ez teljesen változatlan volt, tehát az első naptól kezdve az utolsóig ugyanaz a felállás, nem alakultak ki új kapcsolatok. Mindegy volt, hogy valaki jófej-e, kedves-e, barátságos-e, segítőkész-e, nyitott-e stb., senki le se sz*ta. Szóval kb. ugyanaz, mint amit felvázoltam a más szakos/évfolyamos hallgatókkal kapcsolatban. Emiatt nem hiszem, hogy szimplán ez lenne a megoldás, hiszen eddig sem vált be még a saját szaktársaimmal sem, nemhogy másokkal.
Ismerős helyzet. Nálunk sokan első évben az egyik tárgy miatt csúsztak, mert arra épült sajnos még sok tárgy a következő félévekben. A csoport fele ezután ott is hagyta az egészet, nem maradtunk sokan. Utolsó évben én is nagyon egyedül éreztem magam. Akik velem együtt csúsztak, azokkal nem igazán voltam jóban, vagy legtöbbször be sem jártak órára. Mindig az alattunk lévő évfolyamhoz voltunk beosztva. Általában hátul, szélen ültem egyedül. De akkor már csak egy-két tárgy maradt egy félévben. Úgy voltam vele, hogy egy héten 1x-2x másfél órát egyedül is kibírok. De hiányoztak az elmúlt évek, mikor együtt ebédeltünk a többiekkel, együtt hülyéskedtünk órák előtt. Mindig jöttünk mentünk. Nagyon szerettem bejárni addig.
De hamar elment az egy év. Kitartást!
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!