Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Félek tőle, hogy egyedül...

Félek tőle, hogy egyedül leszek majd az egyetemen?

Figyelt kérdés
Idén tavasszal diplomáztam volna, de rá kell húznom még egy évet. Rajtam kívül csak egy-két szaktársam csúszott és/vagy halasztott, de velük már nem lesz közös órám és nem is voltunk olyan jóban. Ez pedig azt jelenti, hogy egyedül maradok és ettől már előre félek. Amíg ott voltak a barátaim ugye nem volt kérdés, hogy pl. kivel dolgozzak együtt páros vagy csoportos munkák esetén, kinél kérdezzek rá valamire, kitől kérjek segítséget valamiben, kivel beszéljek meg valamit stb., mert ott voltunk egymásnak. Többször együtt tanultunk, együtt mentünk könyvtárba, átolvastuk egymás beadandóit stb. Szóval nem vagyok az a fajta, aki mástól kunyerálja a jegyzeteket vagy a házit, akinek mindent a szájába kell rágni stb., ebből a szempontból egyedül is boldogulok (ilyesmiben eddig is inkább én segítettem másoknak) és nyilván az az elsődleges célom, hogy elvégezzem az egyetemet. Viszont jó volt, hogy mindent ki tudtunk beszélni, tudtuk egymásnak segíteni, motiváltuk egymást stb. és ez nekem nagyon sokat segített. Félek, hogy enélkül majd sokkal nehezebben megy minden (már az online oktatás alatt is rosszul viseltem az egyedüllétet, hogy nem tudtunk személyesen találkozni stb.) és magányos leszek. Nem szeretném, hogy az utolsó évem úgy teljen, hogy bemegyek az órára, hazamegyek, tanulok és gyakorlatilag egész nap egyedül vagyok, nem beszélek senkivel, nem megyek sehova.
2021. máj. 22. 11:27
 1/5 A kérdező kommentje:
Ahogy visszaemlékszem a mi óráinkon is volt egy-egy ember más szakról, más évfolyamról stb. és mind egyedül voltak, mindig egyedül kellett dolgozniuk vagy max. a tanár beosztotta őket valakihez aminek persze a többiek nem örültek, nem ült le melléjük senki, senki nem osztotta meg velük az új infókat, senki nem beszélgetett velük stb., nagyon rossz lehet. Bár közben ők sem akartak velünk vegyülni, de biztos nehéz lehet újként, ha már mindenkinek megvan a saját társasága.
2021. máj. 22. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:
39%
Simán ismerkedhetsz, nyithatsz mások felé, senki nem fog elüldözni ha szóba elegyedsz vele.
2021. máj. 22. 11:38
 3/5 A kérdező kommentje:

Szerintem az nem fog működni, emiatt is félek tőle.

Tudom, hogy az egyetemekről az az általános kép, hogy mindenki nagyon nyitott, barátságos, kedves, mindenki segít mindenkinek, mindenki jóban van mindenkivel stb. és akkor van egy ilyen tök jó kis közösség.... na nálunk nem volt ilyen. A saját szakomon is csak kevés barátom volt és szerintem valahol emiatt is kötődtem hozzájuk ennyire, mert a többiekkel kb. mintha nem is ismertük volna egymást. Mindenkinek megvolt a saját maga társasága, de azon kívül senki nem beszélgetett senkivel, senki nem segített senkinek, senki nem ült le senki mellé stb., sokan akár nem is köszöntek egymásnak. Nálunk az egyetemi évek alatt ez teljesen változatlan volt, tehát az első naptól kezdve az utolsóig ugyanaz a felállás, nem alakultak ki új kapcsolatok. Mindegy volt, hogy valaki jófej-e, kedves-e, barátságos-e, segítőkész-e, nyitott-e stb., senki le se sz*ta. Szóval kb. ugyanaz, mint amit felvázoltam a más szakos/évfolyamos hallgatókkal kapcsolatban. Emiatt nem hiszem, hogy szimplán ez lenne a megoldás, hiszen eddig sem vált be még a saját szaktársaimmal sem, nemhogy másokkal.

2021. máj. 22. 11:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ismerős helyzet. Nálunk sokan első évben az egyik tárgy miatt csúsztak, mert arra épült sajnos még sok tárgy a következő félévekben. A csoport fele ezután ott is hagyta az egészet, nem maradtunk sokan. Utolsó évben én is nagyon egyedül éreztem magam. Akik velem együtt csúsztak, azokkal nem igazán voltam jóban, vagy legtöbbször be sem jártak órára. Mindig az alattunk lévő évfolyamhoz voltunk beosztva. Általában hátul, szélen ültem egyedül. De akkor már csak egy-két tárgy maradt egy félévben. Úgy voltam vele, hogy egy héten 1x-2x másfél órát egyedül is kibírok. De hiányoztak az elmúlt évek, mikor együtt ebédeltünk a többiekkel, együtt hülyéskedtünk órák előtt. Mindig jöttünk mentünk. Nagyon szerettem bejárni addig.

De hamar elment az egy év. Kitartást!

26N

2021. máj. 22. 13:37
 5/5 anonim ***** válasza:
45%
És? Nem dől össze a világ.
2021. máj. 22. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!