Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Sulitól rettegők! Ti már most...

Sulitól rettegők! Ti már most féltek, hogy lesz-e szeptembertől jelenléti oktatás?

Figyelt kérdés
2021. jún. 13. 09:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hát én félek tőle.

Félig-meddig vonatkozik rám a kérdés, mert nem középsulis vagyok, de iskolába járok.

Mármint ha csak meg nem jelenik egy mutáció, ami ellen nem jó az emberek eddig oltás vagy betegség útján megszerzett védettsége, akkor nem lesz újabb hullám.

Este egyetemre járok, heti 4 nap tanításra készülök lelkileg a mintatanterv alapján. Fogalmam sincs, hogy fogom bírni.

Első félévben munkanélküli voltam, utána részmunkaidőben dolgoztam, 2., 3. és 4. félév alatt ugyan 40 órában dolgoztam, de távoktatás volt és nagyrészt home office.

Tehát ha (végig) jelenléti oktatás lesz, akkor ez lesz számomra az első félév, amikor az irodába is és a suliba is be kell járnom. Fel vagyok dobva.

Az előző 3 félév is kőkemény volt, pedig szünetekben elmosogattam, lyukasórákban beadandóra, zh-ra készültem, munka és suli között tornagyakorlatokat végeztem, este 9-kor nem kellett még 45 percet utaznom, mert eleve otthon voltam...

Egyébként úgy vagyok vele, ha mégis lesz 4. hullám, akkor nem megyek sehova, de legalább otthon edzeni és aludni lesz időm. Ha nem lesz 4. hullám, nem megyek sehova, de legalább aludni és sportolni se lesz időm.

2021. jún. 13. 12:16
 12/17 A kérdező kommentje:

#9: Átérzem! Tavaly szeptemberben iratkoztam be nyelvtanfolyamra. Kínlódás az egész. Novembertől átálltunk online-ra, ami szrt sem ért. Decemberben elmaradt sok óra mert jöttek az ünnepek. Februárig az online bohóckodás ment. A nyelvvizsga szint közelében nem voltunk. Közben lett egy tanár csere. Májusban lett volna a vizsga, de mivel rengeteg óra elmaradt, így a kifizetett óraszám sem ment le. Elvileg augusztusban vizsgázunk, de még mindig sehol nem tartunk az anyaggal. És erre kifizettem 200 ezer forintot. Volt aki az elején ki is iratkozott, mert megmondta, ő nem fog online küszködni. Utólag azt mondom de jól tette!

Én sem szerettem volna így járni egyetemre nyugi. Én szerettem ott is az órákat, szerettem bejárni, jó volt a csoporttársakkal kajálni, menni ide oda. A tavalyi egy hónapos home office is egy kínzás volt nekem. Már én kértem, hogy menjek vissza az irodába.

Reméljük szeptemberre normalizálódik a helyzet!

2021. jún. 13. 12:18
 13/17 anonim ***** válasza:
60%

#10 És elárulod, hogy hogyan alakítson ki az ember kapcsolatokat, ha nem találkozhat élőben a szaktársaival? Mindenkire írjak rá egyesével, hogy "szevasz, tudod szaktársak vagyunk, van kedved talizni hogy megismerjük egymást?" Mostantól csak neten keresztül lehet majd bármilyen emberi kapcsolatot kialakítani? Ilyen degenerált világot akartok?

Az hogy kinek mi könnyíti meg az életét, személyfüggő. Aki annyira rosszul van tőle hogy korán kell kelni, be kell járni, Úristen milyen kegyetlen követelmények ezek, az miért nem levelezőn van? Aki antiszociális, annak megvan rá a lehetősége hogy elzárkózzon a világ elől, de ne akarjon emiatt mindenki mást is bezárni.

2021. jún. 13. 12:24
 14/17 anonim ***** válasza:
23%

13

"hogyan alakítson ki az ember kapcsolatokat, ha nem találkozhat élőben a szaktársaival?"

Ismetelten megkerdezem. Munkahelyen mit fogsz csinalni? Egesz nap irodaban, ugyanazok az emberek akiket nagy esellyel nem fogsz kedvelni. Fel kell talalnod magad.

"Ilyen degenerált világot akartok?"

Nem. Csak neked fel kene talalnod magad vegre. Mit fogsz te kezdeni magaddal ha vege az egyetemnek? Jaj nincs sportesemeny? Jaj nincs golyabal ez fog menni mindennap?

"Aki annyira rosszul van tőle hogy korán kell kelni, be kell járni"

Senki nincs ettol rosszul. Csak megkonnyitette az eletedet. Csak te azt veszel eszre amit most jelenleg akarsz duhodben.

"de ne akarjon emiatt mindenki mást is bezárni"

Senki normalis ember nem akar mast bezarni, ez a kormany dontese meg az egeszsegugye. Gondolod a Jozsi meg Lacika hozta meg ezeket a donteseket vilagszerte?

Jobb lenne mar feltalalni magad.

2021. jún. 13. 12:31
 15/17 anonim ***** válasza:
73%

# 13

Nekem például igenis nem mindegy, hogy 8 órát alszom és nagyjából a saját bioritmusom szerint kelek vagy 6,5 órát alszom és akkor kell kelnem, amikor a szervezetem nagyban aludna legalább még 1,5 órát.

Az sem mindegy, hogy napi 2-2,5 órán át el kell-e viselnem a fullasztó, levegőtlen tömegközlekedési eszközön, hogy 3 vadidegen van az intim szférámban.

Szociális életre pedig ott van a szabadidő. Ha éppen van.

Én levelezőin, estin igenis hibrid oktatást képzelnék el, egyéb, rövidebb tanfolyamokon távoktatást, munkahelyeken 50%-os home office lehetőséget.

2021. jún. 13. 12:31
 16/17 A kérdező kommentje:

#14: Nem értem miért hozod fel már sokadszorra, ezt a munkahelyen mit fogsz csinálni témàt. Pont azt írta a kommentelő, hogy a többiekkel szívesen találkozna, és be szeretne járni napi szinten. Nem azt írta, hogy unja az embereket akikkel találkozik.

Ahogy írtam én is szeretem a társaságot. Szerettem bejárni egyetemre, most munkahelyre. Miért kell leszólni azt, akit nem azt éltet, hogy otthon ül non stop egy laptop előtt?

2021. jún. 13. 12:36
 17/17 anonim ***** válasza:
51%
Felesleges ezen vitatkozni, nekem nem fog bejönni a távoktatás, bármennyit is győzködsz hogy mennyivel jobb egyedül, otthon, képernyőn Pdf fájlokat olvasgatni, mint szaktársaim körében meghallgatni egy normális előadást. Én meg akármennyit magyarázom hogy az egyetem ennél kicsit többről is szól ha ezekre neked nincs igényed. Úgysem mi fogunk erről dönteni hogyan tovább.
2021. jún. 13. 12:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!