Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megadhatja a tanár a az ötöst...

Megadhatja a tanár a az ötöst 3,67 körüli átlagra?

Figyelt kérdés

Én nem bánom ezt. A tanárom mondta, hogy gondolkodik azon, hogy ötösre zárjon le év végén. Az átlagon meg 3,67, meg még nincs beírva egy négyes (ami lehet 200%-os) meg lesz még egy doga, ami lehet szintén 200%, de ha az ötös lenne, se igazán lépné át a 4,00-t sem az átlagom.

Így tényleg megadhatja az ötöst?

2021. jún. 4. 09:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha jóban vagytok, akkor lehet, hogy nem is ötösre, hanem hetesre fog lezárni!
2021. jún. 4. 10:19
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Emberségből megteheti. Volt egy tanárom aki nekem is felajánlotta anno, minden tárgyból ötös voltam kivéve az övéből, ott hármas. Mondta hogy megadja az ötöst hogy ne rontson az átlagon, meglegyen a kitűnő de visszautasítottam mert nem érztem helyesnek.
2021. jún. 4. 10:50
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Az oktatási törvény annyit mond ki, hogy a tanár csak megfelelő indokkal adhat év végén az érdemjegyek matematikai átlagánál számottevően rosszabb jegyet. Akkor is adhat, csak meg kell tudnia indokolni, hogy miért tette. A jobb osztályzat adását nem korlátozza a törvény. (Persze, a helyi érvényű szabályok és szokások szabhatnak ennek is akár törvényes, akár "szürke" határokat.)

De a tanár kompetenciája, hogy értelmezze az év közben kapott érdemjegyeket, és az alapján állapítsa meg a tanév végi osztályzatot. Nem kell minden esetben a matematikai átlag szerint osztályozni (sőt, ha azt vesszük, hogy hány tanár adja meg ,5-re a jobb jegyet, extrém ritka az, ha valahol nem köpik szembe a matematikát), a tanár osztályozhat más módszer szerint is. Én például főiskolán két elégtelen gyakorlati vizsgajegyre kaptam jelest. Mert bár lusta voltam a (szerintem) tök felesleges lexikális, és egyébként 1 perc alatt kikereshető információkat benyalni, viszont mellette országos versenyen 10. lettem. De gimiben is volt olyan tanár, aki a tendenciákat is nézte. 3,9-re jeles lettem. Sorolhatnám még a szokatlan példákat. :)

De rövidre zárva: igen, megadhatja.

2021. jún. 4. 10:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

#12: Na, az ilyen "emebrségből" igazságtalan tanárokat azért arcon tudnám rúgni.

Talán inkább meg kéne tanulni helyén kezelni az osztályzatokat. (Mind a diák, mind a valóságtól elrugaszkodott szülők részéről.) Ha "emebrségből" kapsz egy olyan jegyet, amit nem érdemeltél ki, azzal csak egy dolgot érnek el: kiszúrnak azokkal, akik lehet, hogy jobbak nálad, viszont mégis rosszabb jegyet kapnak. Jelen esetben te a döntéseddel morálisan messze felülmúltad a tanárodat.

2021. jún. 4. 11:01
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt, hogy adott tanár 5-öst 3.6 körüli átlagra. Addig elég gyenge voltam, nem foglalkoztam a tárggyal, de év végén volt egy "vizsga" belőle (az addigi 2 éves anyagból) és enyém lett a legjobb (ez nagy dolog volt, mert többen ezzel mentek tovább egyetemre, jártak versenyezni stb). A tanár úgy meghatódott, hogy megadta az 5-öst. (A vizsga jegy sem húzta volna fel 4-esre az átlagomat).
2021. jún. 4. 11:15
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
megadhatja. lehet, hogy úgy látja, azóta már elsajátítottad azokat az anyagrészeket is, amikből gyengébb eredményt szereztél.
2021. jún. 4. 15:47
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyértelműen javuló a tendencia és 2. félévben 4-5 között vagy, akkor simán. Én anno kaptam matekból 3,50valahányra jelest év végén. De akkor 2. félévben szinte csak ötöseim voltak.
2021. jún. 4. 16:36
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A tanűr sokszor nem csak azt nézi, hogy milyen érdemjegyeket kaptál, hanem, hogy milyen az órai teljesítményed.

Van pl, hogy 4,2-re így ad ötöst.

Olyan átlagra ami nem éri el az ötöst ötöst adni fura, de valószínűleg a tanár a szorgalmat, órai munkát is nézi.

2021. jún. 4. 18:24
 19/22 anonim ***** válasza:
3.6-ra azért meredek lenne kicsit.
2021. jún. 5. 03:04
 20/22 anonim ***** válasza:

Tanárom hajtott egy buta csajra (nagyon sötét volt), én meg 3-as körül voltam, az volt a szerencsém, hogy a csaj mellett ültem:

Vagy súgtam neki (és azért én is jobb jegyet kaptam).

Vagy csoportos felellésnél 2-en feleltünk, ami kb. így zajlott: Mennyi 2+3? Laura: "Nem tudom!"

Néhány ilyen agyzsibbasztó kérdés után rátértünk ki hányast kapjon, és én poénból, de tök komolyan bemondtam, hogy Laura 3-ast kapjon! (Semmit nem tudott, a tanárt a 2-est se merte volna javasolni.) Megdöbbent, és beírta a 3-ast, nekem meg az 5-öst... úgy 3-as átlagom lett volna, de abból a tárgyból szín 5-ös voltam 2 évig :)

2021. jún. 14. 21:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!