Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megadhatja a tanár a az ötöst...

Megadhatja a tanár a az ötöst 3,67 körüli átlagra?

Figyelt kérdés

Én nem bánom ezt. A tanárom mondta, hogy gondolkodik azon, hogy ötösre zárjon le év végén. Az átlagon meg 3,67, meg még nincs beírva egy négyes (ami lehet 200%-os) meg lesz még egy doga, ami lehet szintén 200%, de ha az ötös lenne, se igazán lépné át a 4,00-t sem az átlagom.

Így tényleg megadhatja az ötöst?

2021. jún. 4. 09:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Matematikailag nem, de ha nem akarja lerontani az átlagodat, akkor emberségből megadhatja.
2021. jún. 4. 09:08
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam már olyat, hogy valakinek első félévben nagyon rossz jegyei voltak, de másodikban összeszedte magát, csak ötöst kapott és a tanár megadta neki az ötöst.
2021. jún. 4. 09:14
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez tanár válogatja. Én 5 db egyes utáni 7 db ötösre is kaptam év végén ötöst.
2021. jún. 4. 09:18
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Én matekból végig ötös voltam, de az utolsó évemben az utolsó dolgozatoknál nagyon elcsesztem. A matektanár ugyanúgy megadta az ötöst év végén. Érettségin is sokat segített amikor senki nem látta. :D
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Eredetoleg a lerekítési szabályokat alkalmazzák, de én már jártam úgy, hogy félévkor ötös voltam, utána leszartam a tárguat, mert èv végéig elvileg csak 3asra robthattam le(2 jegyet lehet robtani-javítano elvileg), na ott a tanár rámpörkölt, hogy ö a 2,4-es átlagra is megbuktata, ha nem szedem össze magam, gondolom akkor az ellenkezöje is létezik :D
 6/22 A kérdező kommentje:

Igazából nem sokat ront a négyes körüli össz átlagomon, az, hogy most még egy tárgyból négyes leszek 11-ben, és nem ötös. Meg nálunk suliban nem jellemző egyáltalán ez az emberségből jobban felfelé kerekítés, ezért is vagyok meglepődve, hogy megfordult egyáltalán ennek a tanárnak a fejében.

Pláne kb kétszer mutattam bármi lelkesedést a tantárgy iránt. Egyszer részt vettem egy versenyen,aminek még nincs hír az eredményéről. Meg egyszer egy feleletnél nem tudtam megoldani a feladatot, még online, aztán másnapra rájöttem és elmondtam.(Amúgy nem váltott jegyet, nem is volt cél, csak érdekelt, hogy úgy kellett volna.) A definíciókat meg rendszeresen nem tanulom meg annyira, amennyire a tanár akarja, csak annyira, hogy tudjam alkalmazni feladatokban.

Tehát még a szorgalmat se hoznám fel magam mellett. Ráadásul az előző 3 évben (előkészítős voltam), rendszeresen hármasra voltam az előző tanárnál, és tavaly is csak kettő egész valamennyivel lett meg a hármas.

2021. jún. 4. 09:20
 7/22 A kérdező kommentje:
Második félévben van három négyesem. Első félévben meg minden van, kivéve kettes. :D
2021. jún. 4. 09:21
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Érdekel egyébként a matematika? (jó tudom, defínicók nem a legizgibb részei, de alapból érdekel?)
2021. jún. 4. 09:25
 9/22 A kérdező kommentje:

Hatodikig szerettem a matekot. Ott lett elegem, hogy általánosban rám lett erőltetve sok plusz szakkör, meg verseny. Aztán, amint nem erőltette senki gimiben, én úgy tettem rá, ahogy lehetett. :D

Csak ennek a tanárnál az a hozzáállás bukó lett volna

2021. jún. 4. 09:30
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én sem értem, mert ha a definíciókon kívül a többi érdekelne, akkor lehetje jófej a tanár, hát örülj, hogy így alakult és adj neki egy csokit évvégén hálából :D
2021. jún. 4. 09:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!