Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit kezdjek velük?

Mit kezdjek velük?

Figyelt kérdés
Idén mentem 9. osztályba, de nem tudok beilleszkedni az új osztályomba. Nem nekem való ez a közösség. Próbáltam beszélgetni velük, de csak levegőnek néznek. Nem is köszönnek, a többieknek meg igen. Nagyon sz*r érzés állandóan ott álldogálni egyedül, és azt várni, hogy vége legyen a napnak. A gyomrom se jó emiatt. Semmit nem tettem velük olyat, amire meg kellett volna haragudniuk. Mit csináljak, hagyjam ott, vagy szenvedjek velük még évekig.

2021. jún. 3. 07:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én is hasonló helyzetben voltam, mint te kérdező. Próbálj meg minél több emberrel interakcióba lépni és csak lesz legalább egy ember, aki szívesen barátkozik veled. Én így találtam magamnak egy nagyon jó barátnőt. De nyilván online oktatás alatt valóban elég nehéz barátokat szerezni, de próbálkozni kell. Ha átmész másik suliba csak rosszabb, mert valószínűleg ott már kialakultak a klikkek és szintén nem fogsz tudni beilleszkedni. A lényeg, hogy beszélj velük minél többet és minél több emberrel (persze ha valaki nem szimpi akkor nem kell) és menni fog. Ha nagyon nem megy válthatsz iskolát, ha úgy gondolod. Sok szerencsét és kitartást! ;)
2021. jún. 3. 18:29
 12/23 A kérdező kommentje:
11-es köszönöm sajnos mindenki egy klikk tagja csak én vagyok ott magányosan.
2021. jún. 3. 18:33
 13/23 anonim ***** válasza:
Próbálkozni mindig lehet, max majd tanulsz belőle, ha nem sikerül.
2021. jún. 3. 18:35
 14/23 anonim ***** válasza:
97%
Hát ha egy év alatt nem változott semmi, akkor érdemes másik osztályba, suliba át menni.
2021. jún. 4. 14:50
 15/23 anonim ***** válasza:
Amikor valamit mondani akarsz nekik, akkor ne az egész társaságnak mondjad, hanem fordulj oda az egyikhez, amelyik a legszimpatikusabb, és neki mondd. Valamit csak fog válaszolni. Utána erre még mondjál egy fél mondatot, majd menj ki, hogy ne legyen kínos, ha ott kellene állnod egyedül. Aztán lassan megszokják, hogy te is beszélsz hozzájuk. Milyen témákról beszélgetnek?
2021. jún. 5. 21:48
 16/23 A kérdező kommentje:
15 Nem az egész társasághoz beszélek mindig egytől kérdezek,de olyan mintha meg se hallanák, másodszor meg kínos lenne megkérdezni, de úgysem azért nem válaszolnak, mert nem hallják, hanem mert nem akarnak válaszolni.
2021. jún. 5. 22:06
 17/23 A kérdező kommentje:
Mindig hallom, hogy megbeszélik, hogy együtt mennek el ebédelni, meg facebookon és instagramon is látom, hogy elmennek együtt vásárolni, beszélgetni, nekem meg itthon tök rossz érzés, hogy ezekbe én miért nem tartozhatok bele.
2021. jún. 5. 22:15
 18/23 anonim ***** válasza:
96%
Ne egy társasághoz akarjál tartozni, hanem legyen 1 max 2 barátnőd. Ha közülük nem tudsz barátnőt találni, talán az iskolában egy másik osztályban. Nincs valami különóra, ahová mások is járnak? Esetleg, ha valamelyiknek valamelyik tantárgy nem megy, és neked igen, mondhatod, hogy segítek megoldani, csak szóljál. Egyébként nem kell erőltetni. Végső soron menjél át egy másik iskolába v. osztályba.
2021. jún. 6. 11:20
 19/23 anonim ***** válasza:
96%

Figyelj ezt most szintén kilencedimeskènt mondom!!! Nem a közösség hibája... tudom mert van két ilyen osztálytarsam... nem jönnek sosem ha hívjuk, nem beszélgetnek, csak állnak magukba, nem közelednek, csak a telefont nyomkodják semmit nem tesznek azért hogy a közösségbe legyenek... persze hogy a vége az hogy már a közösség rájuk un és már leszarják...

Nem a közösség, az osztály társaid a hibásak, úgy ahogy te sem... de nem a közösség fog változtatni hanem te! Illeszkedj be, keresd a társaságot, aztán add fel és menj új suliba....

Egyébként nincs rá garancia hogy az új helyen nem lesz e rosszabb,lehet ott sem fogsz tudni beilleszkedni és akkor onnan is el fogsz menni? Akkor a végtelenségig válthatod a sulikat...

Változtass magadon és minden jobb lesz

2021. jún. 7. 22:09
 20/23 anonim ***** válasza:
19-esnek igaza van. Amúgy én is erről beszéltem, hogy ha iskolát váltasz, nem fogsz ismerni senkit és még nehezebb lesz beilleszkedni. A mostani osztályodban legalább ismered valamennyire az osztálytársaid (még ha "csendes megfigyelő" vagy akkor is). De te tudod.
2021. jún. 7. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!