Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megbuktatott a tanár a semmiér...

Megbuktatott a tanár a semmiért, most mit tegyek?

Figyelt kérdés
Soha semmilyen tanárral vagy tantárggyal nem volt problémám az egyetemen 3 év alatt, de ez most vérlázító. A pót zárthelyi úgy zajlott le, hogy készíteni kellett 5 feladat megoldásáról 5 képet, ezt 1 PDF állományba tömöríteni. Amivel nem is lenne baj, de a felület ahova fel kellett rakni csak 5 MB-ot engedett mint maximum. Az én PDF-em pedig 5,12 MB volt, úgyhogy tömörítettem egy ZIP fájlba, ami pont 4,99 lett és így felfért. Ma kijavította a dolgozatokat, erre 0 pont, mert "PDF állományban kértem a megoldásokat!!!!!". Egy PDF van a ZIP-ben... Informatika szak, azon belül is ez egy gazdaságinformatikus tárgy. Valószínűleg tudja, hogyan kell a tömörített fájlokat megnyitni de cseszett rá.. Most mit csináljak? Kinek írjak?

2021. máj. 28. 12:03
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
9%
Még mindig nem érted, Goldmund, pont ez volt a feladat lényege, hisz informatikusnak tanul, könyörgöm. Problémamegoldás!
2021. máj. 28. 15:24
 22/33 anonim ***** válasza:
92%

Az is a problémamegoldáshoz tartozik, hogyha ilyen kétes probléma van (ugyanis ha nem volt megfelelő tájékoztatás, akkor ez egyszerűen nem etikus így, a szabályzatnak pontosnak kell lenni, ami elvárható lett volna a tanártól, ez az egyetem dolga), akkor a diák kiáll magáért, intelligensen és tisztelettudóan érvel, megkeresi a megfelelő csatornákat ehhez és mérlegel. Ha nem jön össze és megtette, amit tudott akkor meg így járt.

A számonkéréseknek szabályzata van, pont. A tanár tartsa magát ahhoz, hogy normálisan kidolgozzon egy rendszert, ami mindenkinek fair, nem a diáknak kell korrigálnia. Nevetséges, hogy pont ők nem tudják megoldani, hogy ne legyen limit vagy egyáltalán nem is tudtak róla, hogy van? Az sokkal gázabb.

2021. máj. 28. 15:36
 23/33 anonim ***** válasza:
85%
Persze csak nem úgy, hogy percek állnak rendelkezésre. Egy normál munkahelyen amúgy se az van, hogy ha 5 perc nulla másodperc alatt nem csináltad meg, akkor összedőlt a projekt. Ez tipikusan az a vizsga ami a legkevésbé sem az életre készít fel. Öncélú szívatás egy hatalommániás embertől.
2021. máj. 28. 15:47
 24/33 anonim ***** válasza:
7%
Pedig #22 írja jól. Lehet jogászkodni a tanár ellenében, még akár sikerrel is. De ha valamelyik munkáltató megtudja, hogy mibe tört bele a hallgató bicskája, az utána aligha fogja elhinni, hogy a szóban forgó hallgatónak jó a problémamegoldó készsége (már ha informatikus munkakörbe keresnek dolgozót, nem pedig jogi területre).
2021. máj. 28. 15:47
 25/33 anonim ***** válasza:
87%

Úgy tesznek egyesek, mintha a való életben két perc alatt kéne döntenie egy informatikusnak bármiről is. Már bocs, de ez nem ennyire felelősségteljes munka és nem is éles helyzetben dolgoznak.

Egyetem pedig nem munkahely, a tanár kötelessége egy megfelelően működő, korrekt rendszert kialakítania, ami neki nem sikerült, pedig elvileg ő a szaki.

Munkahelyen pedig betanítanak, mérnök vagyok és volt olyan, hogy hirtelen nem tudtam válaszolni az interjúztatónak valami piti alap dologról pályakezdőként, de mégis felvettek és nyilván tudom, amit kell. Értek ahhoz, amivel foglalkozom, rutinom is van sürgős helyzetekben és szakmai körökben mindent tudok, amiről szó van. Egy diáktól nem azt kell elvárni, mint egy x éve szakmabeliként dolgozó személytől, azért mert van diplomája. A sűrűjébe amúgy se kerül azonnal egy frissdiplomás.

Azt is tudom, hogy vannak szabályok és egy csomó mindenért nem lehet reklamálni, de itt hiba történt a tanár részéről és megteheted, hogy reklamálsz, ilyen egyszerű.

2021. máj. 28. 16:03
 26/33 anonim ***** válasza:
8%

#25 "Úgy tesznek egyesek, mintha a való életben két perc alatt kéne döntenie egy informatikusnak bármiről is. Már bocs, de ez nem ennyire felelősségteljes munka és nem is éles helyzetben dolgoznak."

Éles helyzet vagy sem, vannak dolgok, amik egy perc alatt sem okozhatnak gondot, és pl. kétszámjegyű számok összeadása, vagy egy PDF-tömörítés ezek közé tartozik.

2021. máj. 28. 16:46
 27/33 anonim ***** válasza:
9%
Egyébként elég sok olyan informatikus munkakör van, ahol főleg instant segítségnyújtásból áll a munka, és elég szerencsétlenül jön ki ilyen piti problémák miatt fél napot kérni.
2021. máj. 28. 16:47
 28/33 anonim ***** válasza:
8%
Nem hiszem, hogy olyan nagy informatikai kihívás lett volna egy 5 megától kisebb méretű pdf készítése. Így szerintem jogos a tanár reakciója. Persze lehet szívhez szóló levelet írni hátha megenyhül.
2021. máj. 28. 18:28
 29/33 anonim ***** válasza:
85%

Akkor megmondóemberkedek én is egy jót. Azok akik szerint a hallgató a hibás, mert nem oldotta meg a "feladatot", azok az életben nem dolgoztak mérnöki/infós munkakörben.

Ha a specifikáció egy adag sz@r, akkor nem a mérnök a hülye. Ha csak az volt megadva, hogy ilyen formátumban kérem a munkát, de az esetleges további tömörítésről nincs szó, akkor hogy a fenébe lehetne már a kérdező a hibás? Teljesítette a követelményeket, a munkája PDF formátumban került fel. Ja, hogy nem volt leírva a specifikációban előre, hogy csak egy adott méret alatt lehet feltölteni? Az le volt írva, hogy nem lehet tömöríteni?

Okoskodtok mindenféle hülyeséggel, de itt a tanár a hibás. Ha ennyire fennakad ilyen kis pöttöm dolgon, akkor elvárható, hogy úgy adja ki a követelményeket, hogy abba ne lehessen belekötni.

Amúgy az online felületeken be lehet állítani, hogy csak egy adott kiterjesztést fogadjon el a feltöltésnél. Ha ezt nem tette meg, akkor miért is ne lehetne zip-ben feltölteni? A munka attól ugyanúgy pdf. A kitömörítés meg konkrétan 1 kattintás.

2021. máj. 28. 18:53
 30/33 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, visszaírt a tanár, nem csomagolja ki mert fél a vírusos fájloktól, így ZIP fájl az egyenlő a 0 ponttal. További javításra nincs lehetőségem ebben az évben...
2021. máj. 29. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!