Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megbuktatott a tanár a semmiér...

Megbuktatott a tanár a semmiért, most mit tegyek?

Figyelt kérdés
Soha semmilyen tanárral vagy tantárggyal nem volt problémám az egyetemen 3 év alatt, de ez most vérlázító. A pót zárthelyi úgy zajlott le, hogy készíteni kellett 5 feladat megoldásáról 5 képet, ezt 1 PDF állományba tömöríteni. Amivel nem is lenne baj, de a felület ahova fel kellett rakni csak 5 MB-ot engedett mint maximum. Az én PDF-em pedig 5,12 MB volt, úgyhogy tömörítettem egy ZIP fájlba, ami pont 4,99 lett és így felfért. Ma kijavította a dolgozatokat, erre 0 pont, mert "PDF állományban kértem a megoldásokat!!!!!". Egy PDF van a ZIP-ben... Informatika szak, azon belül is ez egy gazdaságinformatikus tárgy. Valószínűleg tudja, hogyan kell a tömörített fájlokat megnyitni de cseszett rá.. Most mit csináljak? Kinek írjak?

2021. máj. 28. 12:03
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
75%

Nem, 13-as.

A feladata az volt, hogy pdf file-ban csinálja meg. Megcsinálta abban.

Az, hogy nyavalyás 5MB-nál nagyobb file-t nem enged feltölteni a rendszerük, ez úgy disznóság, ahogy van. Az egyetemnek kellett volna megoldania, hogy 5,12 MB fölférjen. Nem gigantikus méretekről beszélünk.

Az, hogy emiatt zip file-t csinált a kérdező, ez kényszermegoldás.

Az más kérdés, hogy én is inkább a file felbontását rontottam volna kicsit, hogy alatta maradjon az 5MB-nak.

Egyébként is a tömörítés nem egészen ugyanaz, mintha pdf helyett mondjuk doc file-ben küldte volna. Ha a tömörítést nem fogadja el a tanár, azt illett volna külön jeleznie.

2021. máj. 28. 12:55
 12/33 anonim ***** válasza:
48%

Tájékoztatásban van szó a limitről?

Ha nincs, akkor még van esélyed, gondolom időkorlát is volt, nem lehet felette ott tökölni órák hosszat, nálunk öt perc van erre általában és ha vmi nem működik, akkor se lesz több idő megoldani, azt csinálja az ember ami először az eszébe jut. Szerintem megoldottad, végülis ott a pdf, amit akart, csak nem olyan formában, ahogy ő kitalálta.

Ha tájékoztatott a limitről, akkor veszett ügy, mert belekalkulálhattad volna előre és lett volna egy kész terved.

Szerintem is a felettesét próbáld elérni vagy ha van hallgatói önkormányzat, akkor tőlük tudsz esetleg tanácsot kérni.

Értem, hogy bosszantó és esetleg félreérthető volt a tájékoztatás, ami meg a tanár hibája, de amúgy simán leszarják és képesek meghúzni, ha nem mész rendesen utána.

2021. máj. 28. 13:16
 13/33 A kérdező kommentje:
12-es ha nincs zh akkor nincs aláírás tehát nincs vizsgalehetőség. Rontani a minőséget meg gáz, mert ha nem tudja kiolvasni? Inkább látszódjon titsztán, hogy mit írtam oda (főleg hogy a tanár nem lát jól de elutasítja a szemüveg viselését, mert az ciki szerinte).
2021. máj. 28. 13:47
 14/33 anonim ***** válasza:
39%
Hát igen, ilyen ökör tanárokkal nehéz. Pláne, ha ő a tsz-vezető.
2021. máj. 28. 13:50
 15/33 anonim ***** válasza:
74%

"Ne haragudj, de a tanárnak van igaza.

Mi volt a feladat? PDF állományba tömöríteni. Te mit csináltál? ZIP fájlba tömörítetted. Pont ez volt a feladat lényege, hogy meg tudod-e oldani."

Egy info szakon nyilván az volt a feladat lényege, hogy tud-e pdf fájlt feltölteni...

Egyébként nehéz megmondani, hogy mit tegyél. Ha nem lesz vele később létfontosságú órád, akkor mindenképpen érdemes bepanaszolni. Főleg, hogy nem is hajlandó válaszolni.

Ha lesz és ráadásul fontosabb embernek számít az egyetemi közegben, akkor mér nehéz kérdés.

2021. máj. 28. 14:16
 16/33 anonim ***** válasza:
6%

Ez olyan, mintha részecskefizika vizsgán kihúznád mondjuk a feles spinű mezők kvantumelmélete tételt, és összességében elfogadható szinten el is kezdenéd mondani, de menet közben valahogy kiderülne, hogy elfelejtettél olyan régi alapdolgokat, mint Newton első törvénye. Innentől a tanárt nem érdekelné, mit tudsz a kvantált elektronmezőkről, egyszerűen kivágna. Mert bármilyen szakmai közegben ha kiderül, hogy nem tudod elmondani Newton első törvényét, mindenkinek az lesz az első gondolata, hogy jézusom, melyik egyetem volt hajlandó ennek fizikus diplomát adni.

Itt kb. ugyanerről van szó, csak Newton törvényei helyett egy 5,12 MB-os PDF tömörítése a megugrandó hatalmas akadály.

2021. máj. 28. 14:28
 17/33 anonim ***** válasza:
84%

Csak nekem szúr szemet, hogy 2021-ben, Informatika karon, pont azon megy a hercehurca, hogy nem 5 MB lett a file, hanem 5,12 MB? :D

Ez legyen a legnagyobb leckéje az egyetemnek, vicc, hogy ilyenért még buktatnak.

2021. máj. 28. 14:34
 18/33 A kérdező kommentje:
Mint írtam, tömöríthettem volna, de akkor bizony romlik a képminőség, lehet nem tud kiolvasni belőle egyes mondatokat. A másik pedig, hogy idő sem volt sok és épp csak nem futottam ki az időből, ez egy kényszermegoldás volt, ez volt a leggyorsabb és baszakodásmentes.
2021. máj. 28. 14:34
 19/33 anonim ***** válasza:
14%

Rizsa, rizsa, rizsa.

Lásd be végre, NEM OLDOTTAD MEG A FELADATOT. Pont.

2021. máj. 28. 15:17
 20/33 anonim ***** válasza:
82%
20-as, ha nem tudta előre, hogy 5MB-nál nagyobbat nem tud majd feltölteni, akkor nem ő a hibás a történtekért!
2021. máj. 28. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!