Ez szerintetek is megalázó?
Hogy érhetném el, hogy a szemembe nézzen a tanárom? Néha sikerül, de általában nem tudja tartani a szemkontaktust, én ezt elég megalázónak érzem, pedig egyébként valami hihetetlen kedves velem, tehát nem tudom eldönteni, hogy mit is gondoljak róla. Férfiként egyébként nekem is tetszik, de nyilván nem fogok kikezdeni a tanárommal. Szóval azért mindennek van egy határa, én nem adtam alá sosem a lovat.
Észak-Európában élek, itt nem fogadták el a magyar érettségim, csak részben, így most, hogy tovább tanulhassak egyetemen felnőtt gimnáziumba járok. Az egyik tanárom, aki egyben az igazgató helyettes is egy fiatal férfi, nem sokkal idősebb tőlem, talán 5 évvel, ha saccolnom kellene.
Szóval egyfolytában bámul, de nem csak úgy, hogy rám pillant, hanem szinte szemmel megerőszakol, hosszú percekig bámulja a hajam (ez mondjuk nem zavar), a fenekem, a melleim, ezek már zavarnak, főleg mikor a női tanárok is észreveszik, mert látom az arcukon, hogy idegesíti őket. Tehát a fő baj, hogy túl feltűnően csinálja, mert ezt már megalázónak érzem emiatt.
Egyébként nagyon kedves, nem kivételezik velem, de ahol lehet ott segít. Pl. 5 feladatot kellett legutóbb megoldani, én mind a 8-at megoldottam és azokat számította be, amelyek a legjobban mentek. Itt a 10-es a legjobb jegy, kapunk egy jegyet az órai szorgalomra, ami szerinte 10-es volt, a vizsgám az ő tárgyából lett a legrosszabb 8-as, mégis 9-est írt be, mert, hogy szerinte órán nagyon aktív voltam. Ennek örültem, de a többi tanárnál lehet az ember akármilyen szorgalmas 1 jegyet nem növekedhet a vizsgajegy után a kurzus jegy. Kinyitja az ajtót, mosolyog rám egyfolytában, 2 percen belül válaszol az emailjeimre, akár hétvégén is. Tehát gondolná az ember, hogy amúgy barátságos, de másfelől meg nem tudom értelmezni a lealacsonyító viselkedését.
Szerintetek lenéz engem? Direkt meg akar alázni, vagy ennyire nem veszi észre magát, vagy mire kellene gondolnom?
Kérdező, melyik országban élsz?
Szinte kizártnak tartom, hogy egy tanár észak-eu-ban (Svédország, Dánia, Norvégia) még csak ártalmatlanul is bármi ilyet elkövessen!
Emberek, gondolom voltatok a kérdező korabeliek és tudjátok, hogy abban az időszakban mindent másképp gondoltatok.
Biztos nektek is volt valami, amin most utólag jót nevettek ez is ilyen lesz majd a kérdezőnek. :)
Kérdező, az a gond, hogy lehet félreérted a tanárt. Nekem mesélte az angoltanárnőm, hogy a tanítványai elmentek vizsgázni és, hogy mondták neki, hogy milyen cuki a vizsgáztató, mert végig rájuk kacsintgatott, majd kiderült, hogy idegrendszeri probléma miatt csinálja ezt a szeme a férfinak. Nekem is volt, hogy a vonaton elbambultam és arra tértem magamhoz, hogy egy férfi ordít velem torkaszakadtából, hogy ne bámuljam őt. Lehet, hogy ő is csak random néz valamerre és pont te vagy ott, ami a megerőszakolós tekintetet illeti lehet szimplán ilyen a feje.
Valahogy az nem világos, hogy a többi tanár hogy látja ezt a tanárt, mármint, amikor nekem voltak óráim, a tanteremben nem volt ott az egész tanári kar. Ha esetleg arra gondolsz, hogy pl összefuttok a folyosón vagy bemész a tanáriba, persze hogy Téged néz (egyrészt illik a másikra ránézni, ha beszélsz hozzá vagy beszél hozzád vagy akár csak köszön, másrészt, ha nem épp miatta mész be a tanáriba, lehet csak odanéz, hogy ki jött be éppen a tanáriba).
A fenékmegbámulást, ha érzed, csak nézz hátra, látni fogod, hogy nem néz téged.
Az, hogy jobb jegyet ad se jelenti azt hogy szerelmes beléd vagy vonzódna hozzád. Sok kedves tanár van, aki, ha látja, hogy a diákja szorgalmas, akkor így jutalmazza meg. Nekem egy tanárom adott 4,2-re ötöst, úgy ahogy egy barátomnak is és nem volt belém szerelmes, ahogy a barátomba se, egyszerűen látta, hogy aktívak vagyunk az órán és szorgalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!