Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárok, volt már olyan hogy...

Tanárok, volt már olyan hogy megkedveltetek egy diákot és kezdtétek úgy érezni hogy túlságosan kedvelitek?

Figyelt kérdés

Nem csak szerelemre gondolok, de nyilván az is lehet.

Olyan hogy a személyiségük alapján, vagy csak nagyon érdekelte őket a saját tantárgyatok ezért jóban lettetek. Mi alapján szimpatikus egy diák? Előfordult már ilyesmi veletek?

2021. máj. 10. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Ezen az oldalon nem sok tanárt fogsz találni szerintem...
2021. máj. 10. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Anyukám alapján tudok neked írni, ő gimis tanár. Minden tanár megkedvel időnként egy-egy diákot, de ez nem jelenti azt, hogy kivételezne is vele. Mindig a diák személyisége fogja meg a tanárt, az "átlagos" tanulóból soha sem lesz kedvenc, ahhoz ki kell ríni, valamilyen tulajdonsággal a tömegből.

Anyukám a "bajkeverőket" kedvelte meg. Akik okosak, de lusták és/vagy rossz környezetből jöttek. Amikor egy ilyen diákot sikerült jó útra térítenie (értsd, nem a híd alatt kötöttek ki, hanem egyetemre mentek), az neki sikerélmény volt. Az egyik például egy magabiztos, "az osztály bohóca" típusú gyerek volt, aki lusta volt tanulni, de minden egyes baromságban benne volt. Anyukám rendesen küzdött vele, a diák az elején utálta is, de végül megkedvelte, mert nem hagyta cserben, hanem törődött vele, amikor mások már feladták, hogy valaha is "megneveljék".

2021. máj. 10. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:
97%

Saját tapasztalatokat írok le, diákként:

Szerintem igen, minden tanárnak van ilyenje.

Engem általában a matek, fizika, kémia tanáraim nem szeretnek, mert az órán kb a falba akarok olvadni és azt szeretném, hogy ne vegyenek észre, ezért teljesen csendben, fapofával ülök, nem veszek fel szemkontaktust, meg ilyenek.

A biosz és magyar tanáraim mindig azt gondolták, hogy okos vagyok, de nem elég szorgalmas, ezért náluk csak 4-es voltam legtöbbször.

Tesiből ez a tipikus "erős, de nem kecses, koordinálatlan és kapkodó" ember voltam. Én csináltam a legtöbb fekvőt, törzsemelést, jó voltam az ugrásokban, sprintben, dobásokban. De nem tudtam jól talajtornázni, a labdasportok pedig a halálom voltak. Mindig nevetett rajtam a tanár és én is magamon, folyton visszamondtam valami vicceset, közben meg ilyen fura önnyugtató gesztusaim voltak, néha magamban beszéltem. Ha valami sikerült, gyakran mosolyogtam, ugráltam, nevettem meg ilyesmi, szóval asszem még lettem kedvelve. Gyakran velem mutattatott be gyakorlatot (amikor háttal kellett lenni, és látszott a fenekem😅), szóval, ha mást nem, azt biztos kedvelte. 😂 Meg túrán volt, hogy beszéltem a társammal és próbált csatlakozni a beszélgetésbe, de hallotta, hogy rajzfilmek a téma, úgyhogy meggondolta magát😅

Föcin és angolon viszont kb szárnyaltam, imádtam ezeket a tárgyakat, aktív voltam, jó jegyeket kaptam. Épp ezért volt fájdalmas, ha valamit elhibáztam, amire az előbb említett fura módjaimon +önostorozással reagáltam.😅😥 Volt, hogy a tanárnak picit vigasztalnia kellett, de nem sokszor, általában ezeken az órákon szedtem elő a humoromat is. Föci tanárom egyébként látott bennem valami furát az 1. évben, és megmondta anyámnak, hogy megtalálja mi az, míg én elvégzem a gimit. Nos, anya nem ment többet hozzá fogadóórára(pedig nekem megígérte anno), a mai napig kíváncsi vagyok, rájött-e, mitől vagyok fura (én tudom), de nem merném ezt megkérdezni, mert más tárgyat is tanított nekem, amiből 11.-ben megbuktatott, majd emiatt úgy berágott, hogy 4.6-ra 4-est kaptam tőle föciből (nálunk 5 tizedtől adják meg a jobb jegyet), aztán, mikor elment nyugdíjba, írt egy levelet és a válaszlevelem minden részletében belekötött, úgyhogy az utolsó évben sajnos elrontottam ezt a jó viszonyokat vele://

2021. máj. 10. 21:44
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

Hali, én diák vagyok, de nekem van egy tanár ismerősöm.

Ha üresen adom be a dogát akkor is kapok egy hármast rá, szóval kiemelt diáknak kezel 😂

2021. máj. 13. 18:44
 5/7 anonim ***** válasza:
97%
Velem volt ilyen. Az, hogy mi alapján szimpatikus, az eléggé változó.
2021. máj. 18. 20:18
 6/7 A kérdező kommentje:

5-ös kicsit kifejtenéd?

Egyébként mindenkinek köszönöm a válaszokat, felpontoztalak titeket. Ha valaki esetleg tud még, akkor megírhatjátok :)

2021. máj. 18. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:
46%
Engem álltalában szeretnek a tanárok, mert a korosztályomhoz képest műveltnek számítok, főleg a hülye osztálytársak mellett😂 Pl rajzon...párdon, vizuális kultúrán (!) folyamatosan utalgatunk a tanárral művekre, alkotókra, korszakokra, sokszor beszélünk a tanárom alkotásairól és magánéletéről szünetekben stb., éneken ugyan ez, irodalmon van, hogy egy-egy nagyon rossz válasz után összenézünk a tanárral és random elmondjuk a véleményünket oroszul, latinul vagy csak valahonnan idézgetünk szövegeket (az utolsó hetekben kifejezetten Faust-ból), vele sokszor elbeszélgettem a szünetekben is könyvekről. Ő még azért is szeretett, mert elmondása szerint az esszéimet nagyon frappánsan fogalmazom meg és szereti őket olvasni. A biosz- kémia tanárommal is sokat beszélünk, mert imádom a tantárgyakat valamint jó is vagyok belőle. A föci tanárom az Ofőm is egyben, sőt etikát is tart sokszor. Vele rengeteget beszélgetek különböző dolgokról amikhez általában más tanár vagy diák is csatlakozik. A többi tanárrak nem ápolok olyan bensőséges viszonyt, de velük is jóban vagyok. Általában szünetekben teszek fel nekik egy csomó furcsa kérdést amiért általában engem is finoman szólva érdekesnek könyvelnek el, de szinte mindig mosolyogva hagynak ott, hogy "Jól van lányom, Te sem vagy normális"😂 Viszont egyik sem kivételez velem, sőt a magyar tanárom kjfejezetten élvez szivatni dogáknál (teszem azt nekem és egy osztály tásamnak is ugyan annyi pontunk lett és Ő jobb jegyet kap vagy pl tollbamondásná egy pontnál megállt és azt mindta; hogy "Rendben gyerekek, innentől csak XY-nak megy, ti leállhattok. Ő úgyis olyan rondán ír, nem lesz baj, ha gyakorol kicsit😉😂" és végig a szemembe néz mert tudja, hogy én meg mindjárt elkezdek röhögni magamon és nem fogom hallani, amit mond😂 Jaaa, meg a könyvtáros néni is imád, mert mindig jókat beszélgetünk bámilyen témában, sokszor segítek neki pakolna illetve sokat olvasok. Szerény véleményem szerint azért kedvelnek általában, mert tisztelem őket azért amit csinálnak, emberszámba veszem őket, igyekszek az óráikon, mint magán személy is tudnak velem beszélni és önmagamat adom😅
2021. júl. 24. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!