Jeleznétek, ha biztosak lennétek benne, hogy egy tanárotok szinte soha nem nyitja meg a házikat, csak odaírja, hogy jó lett?
Középiskoláról van szó, egy olyan tantárgyról, ami nem osztályzott, fél évkor/év végén csak annyi szerepel a bizonyítványba, hogy "részt vett", tehát teljesen lényegtelen maga a tárgy. Online csak magyar érettségifeladatokat küld a tanár többnyire, ha olyan részt küld, ahol megoldásokat kell beírni, akkor következő héten az a házi, hogy javítsd magadnak és írd meg neki, hogy hogy ment. Ha pedig olyat küld, hogy neked kell szöveget alkotni, akkor odaírja, hogy jó lett, de ebben is biztos vagyok, hogy nem nyitja meg, nem nézi át tényleg. Ezt onnan tudom, hogy nem nyitja meg azt sem, csak ráírja, hogy jó, hogy aki emelt magyaron van, annak az emelt szintű feladatot kell megoldania, a többieknek pedig a középszintű feladatot. Na én megírtam a reflektáló szöveget, ami ugye az emelt szintű, és a fájl hozzáadásánál csináltam a fotót a füzetről, és a fájl neve az lett, ami a feladat címe volt, ami ugye úgy kezdődött, hogy "érvelés(középszint), reflektálás(emelt szint)". Csak gondolom a tanár annyit látott a fájl címénél, hogy érvelés, és lévén, hogy biztos nem nyitotta meg, odaírta nekem megjegyzésbe, hogy nekem a reflektálást kellet volna írni, nem pedig az érvelést. Én meg megírtam neki, hogy de én a reflektálást írtam meg. Erre meg megkaptam életem válaszát, hogy igen-igen, homályos volt a kép, nem tudta elolvasni, de már látja, hogy jót adtam le... Érdekes, hogy nem kért új fotót a házimról, ha már az eredeti kép "túl homályos volt", hanem el tudta olvasni.... :D
De egyszer kipróbáltam valamit, és megnyithatatlan dokumentumot adtam be neki. Erre is ráírta, hogy nagyon szép fogalmazás lett... :D
De egyébként semmi nem történik, ha valaki mondjuk soha nem készíti el a házit, nincs semmi következménye. Csak annyi történik, hogy ha valaki csinálja és "jó" lesz a feladat akkor javasolja a csoportokat tanító szaktanároknak, hogy írjon be az adott tanulónak egy ötöst irodalomból vagy nyelvtanból. A másik tanár meg nem nézi meg, az ötöst érő feladatot, mondván nagyon reálisan és jól értékel ez a tanár, aki valószínűleg meg se nyitja a kész feladatot....
Ti reklamálnátok erről?
Ha neked emeltet kell írni, akkor gondolom fontos neked ez a tárgy, így én reklamálnék a helyedben. Ha nem érdekelne, akkor azt mondanám, hogy hagyd.
Nekem még nem volt ilyenre példa. Vagyis egyetemi tesis teljesítésnél talán ez van, épp most ellenőrzöm. (Beküldtem egy kb 3 km-s sétát és azt kaptam rá, hogy "szép munka, csak így tovább") De ez engem nem zavar, amúgy is borzalmas a rendszer, teljesen ellenőrizhetetlen, még nem is fontos.
Maga a tárgy egyáltalán nem fontos. Csak online óra helyett feladatot küld, abból a tárgyból(magyar nyelv és irodalom), amiből pont emeltet kéne írnom jövőre.
Csak nem tartom értelmesnek azt, hogy úgymond a tanár saját elmondása szerint segít nekünk azzal, hogy ő "átnézi" a feladatot. Mert most én honnan tudjam, hogy amit beadtam mondjuk reflektáló szöveg az tényleg nagyon jó lett, tényleg benne van, minden, aminek lennie kell, rendben volt a tagolás és stb, vagy csak meg se nyitotta csak rámondta, hogy jó az, én meg azt hiszem, hogy jó lett, erre sehol semmi. EZ így időpocsékolás. Magamtól is tudok gyakorolni szövegalkotást, csak akkor nem kell figyelni a határidőt, ugyanúgy senki nem nézi meg, de legalább nem lesz az a visszajelzés, hogy jó lett, holott meg se nézte.
Viszont nem akarok másokat szívatni, akiknek meg jól jön az ilyen potyaötös.
"Véletlenül a rossz dokumentumot töltöttem fel, és mikor ezt javítani akartam láttam, hogy el lett fogadva"
Nem te kerülsz itt bajba.
Egyébként megértem a helyzetet, bár nekem ilyen jelenléti oktatás alatt volt. Én szóltam a tanárnak személyesen, minden óráján, de nem történt semmi. Igaz, az igazgatóig nem jutottam el, de elég nyíltan lázadtam. Sok tanár tudott róla (ha bármiről lehetett írni minden nyelvórán panaszkodtam erről, szóltam az ofőnek, erre hivatkozva átmentem a másik csoportba stb stb)
Nem volt fontos óra, ezt elismerem, de azért az, hogy csak ülünk és dumálunk valami teljesen random dologról, azért az gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!