Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szilveszteri bulit jeleznétek...

Szilveszteri bulit jeleznétek ebben az esetben előre?

Figyelt kérdés

Már volt egy kérdésem problémás szomszéd miatt, szóval lehet ismerős lesz. Alattam lakik egy idős néni, aki problémázik konkrétan mindenen. Miért fürdök este 9-10-kor, hallja ahogy hajnalban lehúzom a wc-t, miért megyek ki a konyhába, mert ő hallja azt is, ha főzök akkor kajaszag van a lépcsőházban, stb. Ezek ilyen napi szintű dolgok, és folyamatosan panaszkodik. Pedig nem vagyok egy bulizós egyetemista, az orvosin tanulok, szóval még szorgalmi időszakban sem gyakori az, hogy én heti 2-4 alkalommal bulikat tartsak. Neki tényleg magával a létezésemmel van baja, pedig általában 8-9 körül megyek reggel, és délután 5-6 között érek haza (jobb esetben). Viszont most lenne nálam egy kis szilveszteri ünneplés. Nem házibuli, 5-en lennénk és tényleg csak egy kis borozós beszélgetős este lenne. Viszont anyukám már kivan, hogy a néni ettől a plafonon lesz, és ránk fogja hívni a rendőröket. De igazából már nem érdekel. Ő költözött be nyugdíjasan a tanyáról, akkor igenis alkalmazkodjon és szokja meg, hogy egy társasházban bizony áthallatszódik néha, hogy mit csinál a mellette/felette lakó.

De szerintetek szólnom kéne? Félek, hogy akkoris csak a panasz menne, meg hogy ő mennyire nehezen alszik el, és minden zajra felébred...

2019. dec. 26. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
Nem kell szólni. Viszont a csendrendelet szilveszterkor is él, tehát 10 után nem szabad hangoskodni. De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet normál hangerőn beszélgetni, zenét hallgatni, tévézni. Csak ne legyen hangos. Akkor ő lesz megbüntetve, hogy indokolatlanul hívja a rendőröket.
2019. dec. 26. 20:16
 2/7 anonim válasza:
95%
Háát,szerintem nem, mivel ahogy írtad ő költözött oda és ezért viselje a dolgokat. Meg amúgy is mit csinálna a rendőrség veletek 😂?Vagy így mit hisz a néni? Börtönbe visznek az miatt mivel túl hangosan "buliztatok"? 😂😂 Szerintem a néni egy kicsit túlérzékeny, és csak azt akarja,hogy ő legyen mindig az áldozat
2019. dec. 26. 20:20
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
#1: milyen csendrendelet? Ezt már sok éve eltörölték tudomásom szerint.
2019. dec. 26. 20:45
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

A postaládák mellé, a faliújságra írd ki, hogy társaság lesz nálad szilveszterkor, előre is elnézést kérsz mindenkitől. Ezt megmutathatod a rendőröknek is,bár nem hiszem, hogy kijönnének akkor, mikor mindenki bulizik, petárdázik, stb.

Te szóltál, ha a néni nem olvassa a házi híreket, az az ő baja.

2019. dec. 26. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:
37%
Hiába hívja a rendőröket, ha nem csináltok semmi durvát. Nem szólnék, mert akkor már előre fogja magát hergelni.
2019. dec. 26. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:
82%

5 ember miatt felesleges kiírni bármit is. Ha a családod jönne latogatni egyszer, azt is ki akarnád írni?

Csendrendelet már nincs évek óta.

2019. dec. 26. 20:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A csendrendelet megszűnése csak azt jelenti, hogy már egész nap nem lehet hangoskodni, nemcsak x óra után.
2019. dec. 26. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!