Mit tennétek a helyemben, jeleznétek valakinek a dolgot?
Az egyetemen csoportokra vagyunk osztva, majdnem minden csoportot más tanár tanít. A legtöbb tanár, mint a miénk is komolyan veszi a szabályokat. Informatikai jellegű tantárgyról van szó, ahol a tanárok gondolkodtak, hogy esetleg lehessen saját jegyzetet használni nagy zh-khoz, mert a külföldieknek szabad. Végül nekünk magyaroknak nem lehetett használni, kivéve egy tanárnál, ő megengedte a csoportjának.
Emellett minden órán 2 pontos röpit kellett írnunk. Nekem jó pár szarul sikerült, pedig nagyjából a dián szereplő információkat írtam le, csak a mi gyakorlatvezetőnk keményen pontozott. Úgy volt, hogy több dolgozatot írtunk, mint amennyinek a pontját lehet vinni, ezért a legjobb 8at számolják be.
Most tudtam meg, hogy az a gyakvez, aki jegyzetet enged használni mondta, hogy az utolsó pár dolgozat nem lett a legjobb, így nem a legjobb 8 dolgozatot adja össze, hanem az összes dolgozatot. (Emellett ez a csoport előre tudta minden röpinél náluk melyik 4 kérdés hangozhat el és elvileg az utolsó nagy zh-nál előtte az összes kérdésre a választ átvették).
Az egyik barátom mesélte el, hogy náluk ez megy, ő ennek a csoportnak a tagja. Félek, ha esetleg jelezném valahova a történteket, rájönne, hogy én voltam, nem tudom, hány ember tudhat még róla.
Igazságtalannak érzem, mert ők így 10-20%-kal is jobb eredményeket érnek el, mint mi, akinek végig tanulniuk kellett nagy erőkkel. Simán egy jeggyel jobb érdemjegyet fognak kapni, mint mi, ami ösztöndíj szempontjából nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!