Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » 4 befejezett félév után van...

4 befejezett félév után van értelme kiiratkozni az egyetemről?

Figyelt kérdés
Nem akarom befejezni. Nincs semmi értelme az egésznek. Csak időpocséklás. Jobb lenne már elmenni dolgozni.

2021. ápr. 18. 16:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
4%
A büfészak legalább annyit ér, hogy megtanulsz valamennyire egy idegen nyelvet meg némi agyat szedsz magadra az olvasással. Aztán utána lehet mindenféle kevésbé kvalifikált szellemi munkában gondolkozni, ami azért jobb, mint a gyártósor.
2021. ápr. 18. 17:17
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Pontosan ugyanígy éreztem. Már jelentkeztem is egy cukrász OKJ-ra (akkor még voltak OKJ-k). Végül nem mentem el, helyette igenis kibírtam azt a maradék két félévet. Mellette diákmunkáztam, laza irodai adminisztrációt, nyelvtudás miatt simán csinálhattam, kerestem is vele pénzt és tapasztalatom is lett, így a semmit sem érő, abszolút totál piacképtelen felesleges büfészakos diplomámmal a diplomaosztóm másnapján el tudtam helyezkedni egy szuper cégnél, ahol azóta is dolgozom, jó fizetés, laza munkaidő, nem egy borzasztó stresszes munkakörben. Szóval mielőtt még teljesen eltemeted magad, érdemes egyéb lehetőségeket is megnézned, hátha mégsem csak a marhatrágya-lapátolás az egyedüli opció számodra.
2021. ápr. 18. 17:31
 13/23 anonim ***** válasza:
96%
12, milyen szakon végeztél ?
2021. ápr. 18. 18:37
 14/23 anonim ***** válasza:
45%

Pszichológia BA (#12)

Kb éhen halni tudtam volna belőle, ha továbbtanulok, szóval inkább elmentem multihoz SSC-be.

2021. ápr. 18. 18:55
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem passziválj egy vagy akár két félévet, és majd utána meglátod hogyan alakul. Én legalábbis ezt tettem és már most azt érzem, hogy jó döntés volt. Én 5 félévet végeztem el a 6 féléves szakból, pontosabban az 5. félévemben már nem is teljesítettem az összes tárgyamat. Igazából ugyanazt éreztem mint te a leírtak alapján, hogy nincsen semmi értelme az egésznek főleg ebben az időszakban (korona, távoktatás, korlátozások stb.). Úgy éreztem hiába teszem oda magam érdemben nem tanulok semmit, nem fejlődök semmit és ez csak egy büfészak, vidéken eleve nulla lehetőségem van, diákmunkát sem találtam soha, a nyelvtudásom sem tudom használni semmire, nagyvárosba költözni úgyse lesz pénzem stb., teljesen értelmetlennek éreztem az egészet. Cserébe persze jó sokat stresszeltem, idegeskedtem, rengeteg időm elment az egyetemre, folyton kimerült voltam, most a távoktatás is külön megért volna egy misét azzal, hogy napokat a gép előtt ül az ember és megállás nélkül beadandókat ír, nem tud találkozni senkivel, otthon döglik stb. Én biztos voltam benne, hogy nem szeretném végleg otthagyni a képzést, de azt is éreztem, hogy ezt így nem tudom tovább folytatni, mert már nincsen meg a kellő energiám, motivációm, elszántságom stb. Úgyhogy passziváltam és most végre van időm magammal foglalkozni, a saját kedvemre tanulni, kipróbálni új dolgokat, érdemben foglalkozni a jövőbeli terveimmel, elkezdtem pszichológushoz is járni stb., tehát lekopogom, de egyértelműbben jobban érzem magam. Én ezt igazából csak ajánlani tudom. Nyilván a lehetőségeidtől is függ, hogy pl. tanulsz-e valami mást, dolgozol-e, hobbik, társaság, környezet stb., de szerintem alapvetően a változás segíthet, ha kicsit ki tudsz szakadni abból a közegből és nem erőltetsz magadra valamit csak azért mert.
2021. ápr. 18. 19:38
 16/23 anonim ***** válasza:

Ne hagyd ott, vannak olyan munkák, ahol mindegy, hogy miből van diplomád, kutyát se érdekli. Feltétel a pályázathoz, de azon kívül simán betanulhatod 2 nap alatt. Na már most éppen itt ülök, lógatva a lában és jó a fizu.

Még most is ottakarod hagyni? :)

2021. ápr. 20. 15:23
 17/23 anonim ***** válasza:

Ha otthagyod, ki kell fizetned az összes félévet.

Mindjárt befejezed, legalább lesz egy diplomád. Amúgy meg ha már távoktatás van, elmehettél volna valahova dolgozni. Sokan dolgoznak suli mellett.

2021. ápr. 20. 19:52
 18/23 anonim ***** válasza:
Már nincsen visszafizetési kötelezettség.
2021. ápr. 20. 19:54
 19/23 A kérdező kommentje:
De nem szeretem az irodai munkát. Fizikai munkát akarok.
2021. ápr. 21. 19:52
 20/23 A kérdező kommentje:
SSC-k meg csak Psten vannak, én gyűlölöm Pestet. Vidéken csak szakmával boldogulnék
2021. ápr. 21. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!