Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Legális az, hogy a tanár...

Legális az, hogy a tanár aznapi anyagból írat óra végén röpdolgozatot?

Figyelt kérdés
Lehet ez ellen tenni valamit?

2021. márc. 29. 11:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%
Csak úgy szólok az előttem szólókkal, hogy a legjobb kutatások is azt támasztják alá, hogy egy nagyon hatékony módszer az aznapi anyagból a röpdolgozat, ugyanis ez a hosszútávú tudást segíti elő azzal, hogy órán a gyerek az órára fog figyelni nem mással foglalkozik. Míg a nagy témazáróknál, ahol egy nap után már nem is emlékszik a gyerek a tanultakra, hiszen magolni próbál ami kicsit sem hatékony, ekkor az órán tanultak nem rögzülnek annyira. Én tanárszakos vagyok. Nálunk egyetemen is van tárgy ahol ezt a fajta módszert alkalmazzák a rendes zh-k helyett. Úgyhogy ne. 80-as évek, hanem sokkal inkább a 21. század, a 21. századi oktatás nem feltétlen a finn vagy amerikai modell, ahol semmit nem tanulnak szinte és csak a buta emberek kitermelésére jó. És ha lediplomáztam én is ezt a módszert fogom alkalmazni.
2021. ápr. 1. 07:32
 12/17 anonim ***** válasza:
11%

11:

ha tanárnak tanulsz, nem csodálom, hogy ostobaságokkal kábítod magad, nyugi már sokkal nagyobb állatságokat is hallottam tanároktól az utóbbi időben kezdve azzal, hogy „csak tudod megítélni az oktatást, ha tanultál neveléstudományi elméleteket” az „angoltanároknak nem feladatuk megtanítani a diákokat angolul” ostobaságig.

talán mi versenyszférában dolgozók nem véletlenül nézünk le titeket.

„feltétlen a finn vagy amerikai modell, ahol semmit nem tanulnak szinte és csak a buta emberek kitermelésére jó.”

ugye ezt viccnek szántad? :D mondod ezt úgy, hogy Magyarországot szétlopja a a jelenlegi kormány, és az emberek jelentős hányada még mindig nem érti?

Az átlag magyarnál szolgalelkűbb, butább ember nem nagyon van, és ebben bizony komoly szerepe van a csapnivaló közoktatásnak is.

„Én tanárszakos vagyok”

ha nem írod le, akkor is rájöttem volna: a tanár(szakosokra) jellemző beszűkültség, tájékozatlanság, nagy pofa rád is jellemző.

„Míg a nagy témazáróknál, ahol egy nap után már nem is emlékszik a gyerek a tanultakra, hiszen magolni próbál ami kicsit sem hatékony, ekkor az órán tanultak nem rögzülnek annyira.”

csak van egy „aprócska” probléma:

egyrészt kutatások bizonyítják, h a pár évvel az érettségi után a ygerekek a tanultak alig néhány százalékára emlékeznek. és nem, ezen nem segít az, hogy röpdolgozatot íratunk óra végén, hiszen pont azért esik ki minden a gyerekek fejéből, mert túl nagy mennyiségű hasztalan lexikális tudást akarnak lenyomni a torkukon normális gyakorlat nélkül.

arról egyébként hallottál már arról, h minden diák más módszerrel más ütemben képes tanulni? tudod, a finnek már rájöttek erre.

„És ha lediplomáztam én is ezt a módszert fogom alkalmazni.”

akkor egyike leszel a sok haszontalan tanárnak, már bocs. tudod, vmennyire még meg is értem, hogy tanárszakosként ilyen butaságokkal áltatod magad, csak tudod, mi, akik reál területen dolgozunk a versenyszférában, és beszélünk sok külföldivel, pontosan látjuk, mekkora bukta a magyar közoktatás és azt, h mennyire burokban élnek tanárok (hiszen jó pár tanár ügyfelünk is van)

egyébként meg a kutya nem foglalkozna veletek tanárokkal, ha nem lenne ekkora szátok. azért tényleg marha komikus, h az EU-ban minden mutatóban szinte tök utolsó országából (beleértve az oktatást is) a diplomások legalját képviselő tanároknak van a legnagyobb szája.

az, hogy visszaböfögitek azt, amit tanultatok, édeskevés. tudod, az iskolán kívül is van élet: meg kéne tanulni normálisan angolul, beszélni külföldiekkel, dolgozni kicsit normális munkahelyen. komolyan marha vicces, hogy tanárszakos gyerekként osztod itt az észt :DD hihetetlen.

2021. ápr. 1. 12:30
 13/17 anonim ***** válasza:
41%
Na jó 12-es, inkább nem minősítelek. Inkább linkeld be azokat a "kutatásokat", amelyekre hivatkozol. Nagyon szívesen belinkelem az általam említetteket, amelyek az általam említetteket támasztják alá. Minden szavaddal csak azt bizonyítod, hogy mennyire ostoba vagy. És egyébként pedig konyítok valamicskét a reál területhez, ugyanis mindkét szakom reál.
2021. ápr. 1. 14:19
 14/17 anonim ***** válasza:
11-es! A tanárok sem szólnak bele, hogy hogyan végezd a multinál a szalagmunkát. Te se szólj bele képzettebb emberek munkájába!
2021. ápr. 2. 07:24
 15/17 anonim ***** válasza:
Azért nagyon szívesen megnézném azokat a tudományos kutatásokat amelyek azt támasztják alá hogy pl. Finnország oktatási rendszere csak arra jó, hogy buta embereket termeljenek ki, amikor majdnem minden oktatás minőségét és a diákok teljesítményét mérő kutatás alapján messze a magyar mutatók felett állnak, a világ élvonalában. Én is "csak úgy szólok", hogy ezzel a kijelentéssel nagyon jó képet adtál a "szakértelmedről".
2021. ápr. 2. 10:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Van valami írásod arról, hogyan oktatnak Finnországban? Szívesen elolvasnám! :)
2021. ápr. 2. 11:14
 17/17 anonim ***** válasza:
49%

15/15

12-es vagyok.

Hagyjad, semmi értelme, már meg is bántam, h ennyi időt áldoztam rá és hosszú kommentet írtam.

Sztem legbelül a tanárok is pontosan tudják, mekkora zsákutca a magyar oktatási rendszer, ezért próbálnak ilyen nevetséges magyarázatokkal előállni.

mondjuk már eleve defektes egy olyan ember, aki Mo-ról képes leszólni a finn embereket :D

Tipikus tanár: már egyetemistaként okoskodik, mikor még normális állása sem volt, fhingja nincs a való világról, csak visszamondja a sok életszerűtlen elméleti baromságot, amiből vizsgázott.

aztán az ilyenek sértődnek vérig, ha egy programozó vagy mérnök lenézi őket, meg sajnáltatják magukat, ha mondjuk pályaelhagyó matektanárként postát kell vezetniük (Bpn van ilyen posta), mert a hatalmas tudásuk nem piacképes.

2021. ápr. 2. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!