Ha jó tanuló vagyok, mindenképp menjek egyetemre? Jobban tetszene a fizikai munka mint az iroda.
A fizika munkába korábban belerokkansz, mint az irodaiba. Igaz, hogy divat itt (meg úgy a "munkaalapú társadalmunkban") lenézni az "aktakukacokat", de én inkább szeretnék jó állapotban lenni 60+ évesen is, minthogy már 40-50 évesen is lerobbanjak.
A férfiak amúgy is rövidebb ideig élnek, a nyugdíjkorhatár most is alig alacsonyabb, mint magyar férfiak várható élettartama. Én nem szeretnék bottal bejárni dolgozni.
F
Nyilván vannak diplomák, amik önmagukban xart sem érnek, de összességében a diplomások egészségesebbek, jobb életkörülmények között élnek. Persze mehet jól egy-két szakmunkásnak is, de oda is kell ész, üzleti érzék, és nem utolsó sorban fizikai erőnlét. Ha igaz lenne, hogy egy szakmával bárki, aki nem félkegyelmű meggazdagodhatna, akkor hidd el, hogy azt látnánk, hogy sorra mennek az emberek kőművesnek vagy villanyszerelőnek. Ezt viszont nem tapasztaljuk. Én is ismerek olyan szakmunkást, aki relatíve jól él, de az életszímvonala egyáltalán nem kiemelkedő, pedig "jómunkásember" és értelmes is.
Én azt mondom, ha nem akarsz egyetemre menni, akkor ne menj! Tanulj ki egy szakmát és vállalkozz! Aztán lehet te leszel az, aki szétkeresi magát vele.
Dédapám a belét is kidolgozta, Gulagon is eltöltött pár évet, aztán 58 éves korában meghalt.
Pedig a mai várható élettartam alapján az ötvenes kor középkornak számít, nem időskornak. A munkatábort leszámítva pedig kb. annyit dolgozott naponta, mint egy átlag építőipari vállalkozó, fizikai munkás.
Én, ha lehet, kicsit tovább szeretnék élni, mint ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!