Ha jó tanuló vagyok, mindenképp menjek egyetemre? Jobban tetszene a fizikai munka mint az iroda.
Nem minden egyetemet végzett ül irodában. Lehetsz akár építész is, nem tervező, hanem építésvezető, az is inkább fizikai munka, persze az agyadat is kell használnod. Vagy mezőgazdaságban bármi egyetemi, ott se nagyon jellemző az iroda.
Ha jó tanuló vagy, akkor egy sima fizikai munka szerintem nem tetszene neked. Hamar fellázadna az agyad.
Szerezz diplomát az érdeklődési körödnek megfelelően, főleg, ha államilag finanszírozott helyre sikerül bekerülnöd.
Emellett tanulhatsz bármilyen szakmát is, és aztán ott dolgozol, ahol akarsz.
60-as sógornőm máig bánja, hogy nem tanult, amikor tehette volna. Szakközépiskolában érettségizett, és 18 évesen után fontosabb volt számára a pénzkereset, viszonylagos önállóság. Hiába volt jó tanuló, hiába beszélt külön a lelkére az osztályfőnöke. Mint "munkás származásút" simán felvették volna a szakirányú felsőfokú képzésbe, ha a minimum pontszámot eléri, és minden bizonnyal elérte volna, akár többet is.
Ő gyorsan elhelyezkedett a szakmájában. Aztán húsz egynéhány év után, mikor látta, hogy nehezebb munkát végez, kevesebb pénzért, mint azok a volt osztálytársai, akik még 4-5 évet tanultak, már nem tudott változtatni.
Én nagyon introvertált vagyok és nem tudok kapcsolatot kialakítani emberekkel. Egy diplomás pozícióra többkörös interjúkkal lehet bekerülni és ez nekem hatalmas stressz.
Ezért is jobbnak látom a szakmát. Nyugodtabb és egyszerűbb életem lenne
csak azért, mert jól meg tudod írni az iskolai dolgozatokat, még nem kell elbsznod az életed egy hülye diplomára, csak hogy utána kiköss a százezrdeik nagyontrendi irodában... akkor se, ha mindenki ezt nyomatja, mert mindenki azt hiszi, hogy az egész világ olyan nagyon elit diplomás izé akar lenni mint ők.
színötösre érettségiztem, 470 pontom volt a felvételi rendszerben, ideig-óráig próbálkoztam megfelelni a közízlésnek és letenni egy diplomát, utáltam, stresszes voltam, depressziós lettem, kihullott a fél hajam és elkezdtem inni, aztán összekaptam magam, elvégeztem egy szakmát, és azóta nagyon boldogan hajtogatom a pólókat egy belvárosi üzletben. (legalábbis amikor nincs orvoshisztizés, az én országomban éppen nincs) már újra van hajam, nem iszok minden este, mert reggel fel kell tudni kelni, hogy elmehessek dolgozni, vannak kedves munkatársaim, barátaim, van szabadidőm amiben sportolok meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!