Mások "se" örülnének neki, ha egész félévben online suli lenne?
Én nem, mivel felnőtt képzésen vagyok és online szinte lehetetlen leadni az anyagot!
És mivel eleve 4-en vagyunk tesók és csak 2 szobák van így valakinek a konyhába kell lennie mikor órája van!
A füles nem megoldás, próbáltuk..
Szeptemberben kezdtem az egyetemet és úgy őszintén.. nem pont így terveztem az egyetemista éveim.
Vannak előnyei az online oktatásnak (nem kell hajnalban kelni, nincs utazási idő), de hiába vannak ezek, én most inkább a hátulütőit látom.
Szerencsém volt, mert első félévben jól megoldották a tanárok, de a suli rendszere rendre összedőlt.. 2 tanár nem is tartott órát, de legalább reális elvárásaik voltak.
Viszont a vizsgák stresszesebbek lettek: nagyon kevés időt kapunk (ezzel a csalásokat akarnák kiszűrni), de közben én csak jobban izgulok, mert 1 perc van egy hosszú kérdésre, amihez sok válasz van, és ha már kattintottam, nem mehetek vissza.
Tanulok rendszeresen, de közben a "régi énemhez" viszonyítva nagyon ellustultam és rosszul osztom be az energiám. Alig járok el itthonról, és ez sem segít valami sokat.. de ez az én hibám is. Az órákra sokkal kevésbé tudok itthon figyelni: a felső szomszéd abszolút nincs másokra tekintettel, a környező házakat most újítják, kocsikat az ablak alatt járatják és egyéb zajok. Valaki mindig ír, van, hogy szülők szólnak és egyszerűen állandóan elterelődik a figyelmem..
Bár nehéz lesz ebből a "bekuckolódásból" és elkényelmesedésből kitörni, hosszútávon, magam miatt muszáj lesz. Írogatok a barátaimmal, de nagyon nem elég. Hiányzik a társaság, és zavar, hogy nem alakultak ki igazi vagy legalábbis kicsi baráti kapcsolatok, mert időnk sem volt ismerkedni.. Úgyhogy én már örülnék a jelenléti oktatásnak.
11
Igen, teljesen megértem. Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy otthon kényelmesen hallgasson órát (szomszédok, család miatt). Jelenlétiben legalább ott a tanár, aki hát vagy tud fegyelmezni, vagy nem.
De a sok gyerek, aki antiszociális (mondjuk én is az vagyok), csak még jobban "bekuckolódik" ezalatt az idő alatt..ami ugye nem jó.
Tudom, hogy le leszek pontozva, de nekem hatalmas könnyebbség az online oktatás. Szeptemberben kezdtem az egyetemet, levelezőn, munka mellett. Gyógypedagógusnak tanulok, még csak elméleti óráink vannak, nincs igazi gyakorlat. Az oktatók szerencsére nagyon jól felkészültek, az órák rendesen meg vannak tartva, emellett küldenek plusz online anyagokat, forrásokat. Órán kívül is elérhetőek, segítőkészek. Nem kell hajnali fél háromkor kelnem, hogy beérjek az egyetemre, és nagyon nagy szerencsém van, ugyanis az órák alatt teljesen el tudok vonulni, senki és semmi nem zavar. Ha csak délután van órám, akkor még szabadságot se kell kérnem, elenged egy kicsit hamarabb a főnököm.
Megértem, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. Nem minden tanár hozzáállása megfelelő, nem mindenki tud otthon nyugodtan tanulni. Csak annyit szerettem volna leírni, hogy nem mindenki van ilyen helyzetben, és sajnálom, hogy neked/nektek nincsenek meg a nyugodt tanuláshoz a kellő feltételek.
Sajnos igen.. de én még nem is panaszkodhatok annyira, mert szülőkkel meg tudom beszélni és tiszteletben tartják, csak szegények néha elfelejtik, hogy mikor is van óra.. telefont meg már egyre inkább kikapcsolom, hogy véletlenül se terelődjön el a figyelmem. A többi zajjal pedig sajnos nem tudok mit tenni.
Nekünk szerencsénk volt, mert az esetek többségében nem kellett órán fegyelmezni, de annyival jobb volt ott, személyesen megbeszélni, ha kérdés támadt. Most köröket futunk, míg megkapjuk a választ, mert sokkal vontatottabb így.
Introvertált vagyok, korosztályomhoz képest zárkózottabb, úgyhogy meg tudom érteni azokat, akik inkább ezt az oktatást preferálják. Csak az a baj, hogy most lehet, hogy örülnek, de a kapcsolatainknak ez az időszak nem igazán tesz jót. Én is szeretek itthon lenni, meg sajnos több időt is töltöttem itthon mindig is, de már érzem, hogy nyitottabbnak kellett volna lennem.
8 vagyok.
Nem. De szimplan konnyebb online vizsgazni. Nem kell bemenned, nem kell 2 orat varni a sorodra, a szamolos (penzugy) zhknal a tanar direkt nem ad olyan nehez feladatot hiszen tanitani is alig lehet, nem kell bemennem feleslegesen mert a tanar elfelejti sorolhatnam meg:) mondjuk igaz pl jogbol teszt van, az mondjuk borzalmas, az valóban jobb lenne eloben, de ott is van szobelire lehetoseg.
Nekem nem kell puskaznom tudod🤷♀️ ha megtanulod igazabol mindegy hogy jelenleti vagy vagy sem, de sokkal kenyelmesebb itthonról nekem a jelenlegi felevben.
Nekem nagyon jó ez így. Munka mellett sokkal könnyebb beosztani az időt, mivel nem home office-ból dolgozom, ha most kinyitnának az egyetemek, akkor kb csak aludni járhatnék haza, amit már amúgy évek óta csinálok, szóval nekem ez a jól megérdemelt pihenés kategória most.
Meg őszintén, ezerszer könnyebb így. Az open book vizsgák röhejesen egyszerűek, hiába próbálnak összetettebb kérdéseket feladni. Nem kell termet keresgélni, nem kell korán kelni, nem kell metrón zötykölödni. Túl sok gyakorlati tárgyunk amúgy sem lenne, a tananyagot meg remekül leadják online. És lehetek pizsamában, vagy nyithatok egy sört ha már nagyon elegem van az órákból.
Én szeretek a konyhában lenni, pedig lenne külön szoba. De sokkal viccesebb ha ketten hallgatjuk, és pluszban megtágyaljuk otthon a tananyagot.
Én amúgy azt veszem észre, hogy általánosságban azok bírják rosszul, akik még otthon laknak a szüleikkel, meg nem dolgoznak mellette. Mert így nyilván sokkal jobban be vannak zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!