Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek, ha van egy tanár,...

Mit tegyek, ha van egy tanár, aki folyamatosan piszkál a nevemmel meg anyám munkahelyével kapcsolatban, mert nem mentem el neki egy rohadt helyesírási versenyre?

Figyelt kérdés
Az én anyám török, az apám magyar. Az első keresztnevem magyar, a második török. Csak egy példa, pl.: Szabó Emese Hatice. A második nevemet használom. Erre a tanárom (aki ebben az évben jött, osztályfőnököm) elkezdett az első nevemen szólítani, és mondtam neki, hogy a második nevemet használom. Erre az volt a válasz, hogye "Engem te ne javíts ki!" Ezt nem hagytam annyiban, mindig kijavítottam. Erre elkezdte a második nevemet fonetikusan mondani, pl ha maradunk a Hatice példánál, akkor c-vel ejtette ki. Erre is mondtam, hogy normálisan hívjon. Még mindig nem hív úgy. Szóba került, hogy ki hova megy továbbtanulni, vagy egyáltalán megy-e valaki egyetemre vagy fősulira. Egyik osztálytársam, aki nagyon jó tanuló azt mondta, hogy ő még gondolkozik a továbbtanuláson, erre mondta, hogy tanuljon, ne legyen olyan, mint az én anyám. Így, kimondta az osztály előtt. Meg amikor még nem mentünk át online-ba, akkor is voltak ilyennel kapcsolatos beszólások, mert anyám bolti eladó.
2021. jan. 13. 12:00
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
72%

9, tanár vagyok (illetve voltam): a gyerek emberi méltóságát nem lehet sérteni. Ahogyan a tiédet és senkiét sem. Ez mindenkinek jár. A tanulót nem lehet nyilvánosan megalázni. Olyan alapokról beszélünk, mint az egyszeregy. Nyilván a tanulóknak is meg kell adni a tiszteletet a tanárnak, de míg a pedagógusnak hatalma van, addig a tanulónak nincsen, így a felelősége is nagyobb. (A tanárbántalmazások extrém esetek, és ennek a kérdésnek ahhoz köze sincsen.)

Pedagógusként azt javaslom, hogy intézkedj minél átláthatóbban. Avasd be a szüleidet, kérj segítséget az iskolapszichológustól és kérd meg a szüleidet, hogy hívják fel az igazgatót. Minél jobban látszik a probléma, annál jobban védve vagy. Tudom, nem könnyű egy ilyen helyzetbe beleállni, de vannak tanárok akik szinte élvezik a gyerekek kínzását (a saját frusztrációik miatt) és ha látja hogy hagyod magad, csak rosszabb lesz.

Ha lehet, kérlek majd számolj be, hogy mi lett. Bátran!

2021. jan. 18. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!