Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Elvárhatja tőlem egy volt...

Elvárhatja tőlem egy volt tanárom, aki a 80-as években folyton szívatott, gonoszkodott velem, hogy köszönjek neki az utcán vagy a boltban?

Figyelt kérdés
Az egykori kémiatanárnőm, a 80 éves Baba néni, mindenki előtt ordítozott velem a boltban, hogy miért nem köszöntöttem őt illő tisztelettudással. De azt már elfelejtette, milyen szemét volt velem? Most miért játsszam el a mindent elfelejtő és megbocsátó, bárgyú lelket? Baba néni minden diákjával ott tolt ki, ahol csak tudott. De most az egyetlen fia egy lecsúszott, munkanélküli alkesz. Ott lakik a vén, gonosz anyjánál.

2020. dec. 18. 12:21
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Kedves 22-es, olvastad, hogy milyen cirkuszt csapott Baba néni a CBA-ban, amikor köszönés nélkül mentem el mellette a polcok között? Mit szólsz Baba néni arroganciájához?
2020. dec. 19. 20:20
 22/29 anonim ***** válasza:
81%

Azt szólom, hogy Baba néni, csak a tipikus rohadt nagy nulla tanár. Semmi többet, nem érdemes vele foglalkozni, nekem sajnos muszáj velük.

27-es nem, vagyok tanár, leírtam a szakmám, orvosi szempontból kreténség amit írsz. Ha valaki nem bír ki vizelés nélkül 45 percet az valóban menjen orvoshoz, mert az probléma. 45 percet ki kell tudni bírni vizelés nélkül, szerinted éjszaka mennyi ideig van tele a hólyagod? Megsúgom sokáig.

2020. dec. 19. 20:28
 23/29 anonim ***** válasza:
94%
Bocs. 26.
2020. dec. 19. 20:28
 24/29 A kérdező kommentje:
Azért ne legyünk teljesen igazságtalanok, a sztereotípiák károsak. Baba néni és Csuli bácsi nagyon szemetek voltak, de azért azt is olvashattad (a 13. kommentben), hogy voltak nekem kiváló tanáraim is. Jolánka néni, a mindig türelmes, csendes, jóságos orosztanárnő, aki még bikkfanyelvűeket is megtanította a "ponyemáj"-ra. Vagy Helénke néni, Lenke néni, no és ne feledkezzünk el az örök vidám Hilda néniről, akiért minden diák rajongott, mert minden óráján jó hangulat volt, ő tanított meg bennünket az öniróniára fontosságára. Tehát azért voltak remek tanáraim is, de sajnos ők voltak kisebbségben. És az is igaz, ők voltak a tantestületben az elnyomottak. Csuli bácsi és Baba néni rajtuk köszörülték a nyelvüket, pedig arra se voltak méltók, hogy Helénke néni vagy Hilda néni beléjük töröljék a cipőjüket.
2020. dec. 19. 20:35
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
Szeretnék elsősorban elnézést kérni mindenkitől, akit megsértettem volna, természetesen a mai fiatalok etalon erkölccsel bírnak a múltbeli generációk felett, igazából az öregek csak tanulhatnak tőlük. Ez a kérdésre releváns, Babanéni negatív alapvetéseként. Másodsorban a moderátornak szeretném írni (mert itt hamarabb elolvasod), hogy nehéz úgy beszélni, hogy nálam egyoldalúan megjelenik az üzeneted. Tudom, persze nem ezért vagy itt, hogy beszéljünk, de az vesse rám az első követ, aki a saját értékrendjét sárba tiporva megalkuvó tud lenni. Nálam ez így jön ki, Bsszasistn (ez egy mexikói szappanoperahős amúgy).
2020. dec. 19. 20:40
 26/29 anonim ***** válasza:
38%
Ilyeneknek érdemes hangosan köszönni, úgymint "Csá, retek!", mert megteheted, és ő meg semmit se tehet ellene.
2020. dec. 24. 12:33
 27/29 anonim ***** válasza:
22%

Talán, mert a műveltség egyik legalapabb szintje, hogy ha találkozol valakivel, akit ismersz, akkor köszönsz neki...

Az más kérdés, hogy mi volt korábban.

Nekem meg a legtöbb volt általános iskolás tanárom nem köszön, mert megsértődtek, hogy elmentem 6 osztályos gimibe...

2020. dec. 24. 21:24
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen értem. Ha a 80-as években voltál a diákja, akkor legalább 45-50 éves vagy, tehát bőven felnőtt. Így ezt a helyzetet kell tudnod kezelni. Egyszerűen ignoráld, aztán kész, nem kell neki köszönni, ha annyira nem akarsz. Nem látok ebben semmi nehézséget.
2021. jan. 1. 16:37
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, ha nem köszönsz neki, nem tud beírni az ellenőrződbe, nem tud rossz jegyet adni, de még a szülődet sem tudja behívni elbeszélgetésre.
2021. jan. 2. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!