Hogy lehetne Magyarországon redukálni az emberekben túltengő gyűlölködést, gonoszkodást, agressziót?
Ez a tanfolyam rémes ötlet. Ha valaki akaratom ellenére be akarná osztani az időmet, akkor ott már nem lenne jóság.
Amúgy nevelés kérdése az egész.
Mo.-n semmivel sem lehet ilyen jellegű eredményt elérni, mert kitalálnak valamit, de szinte rögtön valaki űbereli, hogy az nem jó, meg fúj, és így át kell alakítani, szóval totál bukta a dolog.
"A jövő kezdete" c. filmben kialakított rendszer tetszene.
Ezek a negatív tényezők az esetek nagy részében abból fakad, hogy az emberekből hiányzik a tudat s igaz önismeret.
Vagyis nagyon mélyen van ezeknek a negatívumoknak a gyökerei.
Viszont ehhez az illetőnek kellene első sorba megtenni a lépéseket önmagával szemben.
Egyre kevesebben használják azt, ami minket emberré tesz: tudatos tudat.
Persze ezekhez kell egy olyan gondolkodási menet, amire ráébred s ráérez az ember.
(Nah meg IQ, EQ, mentalitás...stb)
Alap kérdésekből indulnak a dolgok s azokat lehet elmélyíteni az alapján, amit az illető ezekre kérdésekre felel, majd válaszaira mégtöbb kérdést feltenni.
Úgymond önmaga válaszolja meg csak a kérdésekkel felhozzuk ezt belőle.
Pl alapok:
-ki vagyok "én"?
(Honnan jöttem? Hol tartok? Hol lehetnék/hova szeretnék eljutni?)
-hobbik/mihez értés (valamihez tehetség vagy érzék)?
-van-e és mik a kisebb-nagyobb céljai?
-a hobbi/mihez értését tudná-e felhasználni pl karrier/jövő építéséhez?
(Sokszor több megoldás is születik)
...stb
Egyre inkább agyatlan birkák vannak "ember" megnevezés alatt.
Nagyon szomorú mikor beszélgetek pár emberrel szinte ordít, hogy saját maga miatt van ott ahol s nincs igazán kinyitva a szemük (sokszor rossz indulatuság árad belőlük.
Az méginkább elkeserítő, amikor huszonéves korombelivel szóba eredek és egy számomra fontos kérdést teszek fel:
-Van valami hobbid?
Erre ő:
- Haverokkal ivászat.
Sarkon fordultam a csajszitól miután a vissza kérdezésére felsoroltam, mindazt amikkel én foglalkozom.
Kedves, kérdező!
Sajnos nem lehet mindenkit helyre rakni, mivel ahhoz önerejük kellene, de sokaknak nincs, de még csak önálló gondolataik se.
Jelenleg 6 emberrel tartok önismereti foglalkoztatást s bizony hosszú út s nehéz dió.
Az ember pedig csak akkor képes változni, változtatni, ha ő maga is szeretné.
Vannak kik szakemberekkel s vannak, akik önerőből.
(az utóbbi rám érvényes, ezért tudom azt, hogy kik változtatni szeretnének min mennek keresztül. Számukra viszont van, aki fogja kezüket, nekem nem volt anno senki - nekik csak a kérdésekre kell magukban megtalálni a válaszokat.
Önmagunkat elemezve kérdezni nehezebb sokkal.)
A fenti kérdésed negatív tényei elkeseredett, befásúlt, szűk látókörű, sikertelen, lelkileg szétszedett...stb. emberek leginkább.
Nagyon ritka az olyan, aki magába is zuhanva tiszta lelkű jó ember annak ellenére mi van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!