Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Elvárhatja tőlem egy volt...

Elvárhatja tőlem egy volt tanárom, aki a 80-as években folyton szívatott, gonoszkodott velem, hogy köszönjek neki az utcán vagy a boltban?

Figyelt kérdés
Az egykori kémiatanárnőm, a 80 éves Baba néni, mindenki előtt ordítozott velem a boltban, hogy miért nem köszöntöttem őt illő tisztelettudással. De azt már elfelejtette, milyen szemét volt velem? Most miért játsszam el a mindent elfelejtő és megbocsátó, bárgyú lelket? Baba néni minden diákjával ott tolt ki, ahol csak tudott. De most az egyetlen fia egy lecsúszott, munkanélküli alkesz. Ott lakik a vén, gonosz anyjánál.

2020. dec. 18. 12:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

"ma már a tanár előre köszön a diáknak"

Nem, ma már nem jár tekintélyelven tisztelet. Azt ki kell érdemelni. Szerintem egy normális, tényleg jó tanárnak köszönnek a diákjai, mert örülnek, ha látják.

2020. dec. 18. 14:25
 12/29 anonim ***** válasza:
14%
11 - Ki kell érdemelni? No és mivel tudná kiérdemelni egy tizenéves diák "tiszteletét" egy hagyományos esetben is többdiplomás, 3-6x annyi idős tanár, aki a fél életét tanulással, a másik felét meg tanítással töltötte? Qrvagáz ám ez...
2020. dec. 18. 14:32
 13/29 A kérdező kommentje:

Azzal, hogy emberségesen bánik vele, tisztességesen szól hozzá, nem pedig gúnyolódva, és nem nézi le. Nem mondja el négy év alatt minden órán, hogy az osztály tanulói téesz-dolgozóként fogják végezni. Ennyi bőven elég lett volna a tisztelethez. Jolánka néninek, a halk szavú, végtelenül türelmes és gyermekszerető orosztanárnőnek a mai napig messziről köszönök. Hilda néninek is, a bohém és bolondos földrajztanárnőnek, mennyit kacagtunk az óráin, ő mindig megnevettetett bennünket! Ha szomorú diákot látott, azonnal megvigasztalta. Lenke néni és Helénke néni is maximális tiszteletet érdemelnek a mai napig tőlünk. Lenke néni olyan érdekesen és jól megtanította a történelmet, hogy a gimiben is az ő magyarázatainak az emlékéből éltem. Helénke néni pedig még a legügyetlenebb kezű diákkal is megszerettette a rajzolást. Azóta is, ha deprimált hangulatban vagyok, előveszek néhány rajzlapot és színes ceruzát.

Szóval azért voltak kiváló tanáraink is. De Baba nénit és Csuli bácsit sajnos nem sorolhatom ebbe a kategóriába, ők szégyent hoztak a hivatásukra. Ők aljasok voltak mindig.

2020. dec. 18. 14:43
 14/29 anonim ***** válasza:
16%
13 - volt nekem is olyan tanárom nyilván, akit le se köpnék így 40 éves fejjel sem. De a gondom nem ezzel van, hanem azzal, hogy amióta valamelyik köcsög kormány bebüfögte, hogy a tanár nem fegyelmezhet, azóta a takony túrja az óvodást. A tisztelet nem úgy működik, hogy van egy "alapvető" belőle (már csak azért is, mert az a szerencsétlen letett annyit az asztalra az évtizedek alatt, amennyiért már társadalmilag is kijár), hanem sehogy sem működik, alapértelmezésben az összes tanár Baba néni című skatulyába van téve, a takony tizenévest pedig az évek során kell meggyőzni arról, hogy ez nem így van. Ez így nincs rendjén.
2020. dec. 18. 15:04
 15/29 anonim ***** válasza:
92%

Ha nekem kezdene parádézni hogy nem köszöntem, még le is tagadnám ott helyben, hogy ismerem. Végül ő sem vitte valami sokra úgy látom!

És nem, nem jár alapbl a tisztelet valakinek csak azért mert tanár, mert idősebb. Kit érdekel, mit tett le az asztalra? Bár én is negyvenes vagyok, de mindig is távol állt tőlem a tekintélyelvűség. Azt nézem, azt tisztelem a másikban, ahogyan viselkedik. A többi nem érdekel. És aki szarul bánt velem, bántott az onnantól számomra levegő, ha fejre áll, akkor is.

2020. dec. 18. 15:37
 16/29 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként is szánalmas hatást kelt, ha valaki követeli magának a tiszteletet.
2020. dec. 18. 15:41
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Kisváros? Mert én egyik volt tanárommal sem találkoztam soha. Amúgy nem kell köszönni neki. Hadd ordítozzon, neves ki vagy mosolyogj gúnyosan a szemébe. Ne foglalkozz vele, mert pont azt akarja elérni.
2020. dec. 18. 16:50
 18/29 anonim ***** válasza:
61%

Magyarországon a tanárok dilettantizmusánál csak a nagyképűségük nagyobb.

Nekem is van olyan volt tanárnőm, aki vágja a pofákat, amiért nem köszönök. Ő volt az, aki adta a taslikat 8 éves koromban kidobós közben (mert rosszul játszottam ??) és amikor apukám képviselő lett, kifejtette, h „nem fogok más elbírálásban részesülni”.

na, ezekben a tanárokban semmi tisztelnivaló nincs. persze, még ma is nagyon sok félnótás proli van, aki szerint „ hát de tíszteld mee tanárr és idős””, de egyrészt a kor nem érdem hanem állapot, és a mára csúfosan megbukott magyar oktatási rendszerben tevékeny részese volt ez a sok versenyszférára alkalmatlan senkiházi tanár.

ne köszönj, és ha hápog, ugasd le. én sem köszönök a volt tanáraimnak, csak a normálisaknak.

egyébként meg elárulom, ha legbutább ügyfeleink a tanítónők és óvónők. ezért is rohadt jókat röhögök azokon, akik még mindig ott tartanak, h a 30 évvel ezelőtti módszerekkel oktatót, nyelvet alig beszélő tanároknak jár a tisztelet.

a tanárok egy bukott rendszer levitézlett dinoszauruszai, ignorálni kell őket.

2020. dec. 19. 19:37
 19/29 A kérdező kommentje:
Sajnos a 20-asnak sok mindenben igaza van. Nem a legtehetségesebb emberek mentek tanárnak az elmúlt 50 évben. Ma meg pláne nem a legkiválóbb diákok kerülnek be tanárszakra. Sok a fantáziátlan, nulla kreativitással rendelkező, félművelt ember a tanári pályán. Sokan nem képesek közülük új dolgokat kitalálni, várják, hogy felülről, a magas hivatalból mondják meg nekik, hogy mit tanítsanak és hogyan tanítsanak.
2020. dec. 19. 19:50
 20/29 anonim ***** válasza:
94%
Messzemenően egyetértek a 19-20-as válaszolóval. Orvos vagyok, nálunk is a munkanélküli kisebbség után messze a pedagógusokkal van a legtöbb baj.
2020. dec. 19. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!