Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire általános egyetemen?

Figyelt kérdés

Most kezdtem az első éven, de teljesen kivagyok.

Az érettségire lazán felkészültem (5/5/4/5/5), plusz egy nyelvvizsgát is letettem.

Kb napi egy óra tanulással, de órán figyeltem.

Most egy matekos szakon vagyok, hiába figyelek, elég sok az új, úgy ugrálnak a logaritmus meg sín/cos között, mintha a világ legegyszerűbb dolga lenne, így nap végére lefáradok, annyi jó van, hogy visszanézhetőek a videók.

Haladók az anyaggal, de eléggé fáradt lettem.

Kezdek kicsit depressziós is lenni, hogy nem fog sikerülni.

2020. nov. 30. 19:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én gimnáziumban napi 10 perc tanulással voltam majdnem kitűnő minden tárgyból (kivéve az ének és a tesi). Aztán jött a BME és végig kettes voltam. Átérzem a helyzetedet, kérdező: egyetemen én is elhittem, hogy belőlem így sosem lesz jó mérnök. Pár jó tanács:

- Ne hasonlítsd össze magad mással! Mindig lesz, aki jobbnak tűnik nálad.

- Aludd ki magad rendesen! (Hacsak nincs beadási határidő, vagy másnapi ZH. Mert akkor igyál 5 energiaitalt qva sürgősen)

- Lehetőleg semmit ne hagyj az utolsó pillanatra! Már az első héten tisztázd a tantárgy követelményeit és szedd lépésekre! Minden héten lépd meg ezeket a lépéseket!

- Fókuszálj az eredményre! Egy matek képlet jelentését sokszor órák alatt sem lehet kibogozni, de ennyi idő alatt egy teljes beadandót készre írhatsz.

- Ne félj kérdezni! A diplomamunkámat a konzulensem hallgatói közül egyedül én tudtam egy szemeszter alatt megírni. Miért? Mert én nem e-mailen küldözgettem a diploma-vázlatokat, hanem addig kopogtam az ajtaján, amíg minden kérdésemre választ nem adott. Koronavírus mentes időben ez egy jó stratégia.

2020. nov. 30. 21:57
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. dec. 1. 15:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Még egy dolog: az elégségesnél jobb jegy nincsen, csak szebb.

Persze ez nem azokra a tárgyakra vonatkozik, amire tényleg szükséged van, tehát hasznos tudást ad. Meg persze ha valami ráépül, akkor nem a minimumkövetelményt kell megcélozni, mert utóbb megszívod. A kitüntetéses diplomának is megvan a maga szépsége, de lehet, hogy értelmesebb dolgokra is fordíthatod az energiáidat.

2020. dec. 1. 16:29
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. dec. 2. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!