Szerintetek ez mennyire általános egyetemen?
Most kezdtem az első éven, de teljesen kivagyok.
Az érettségire lazán felkészültem (5/5/4/5/5), plusz egy nyelvvizsgát is letettem.
Kb napi egy óra tanulással, de órán figyeltem.
Most egy matekos szakon vagyok, hiába figyelek, elég sok az új, úgy ugrálnak a logaritmus meg sín/cos között, mintha a világ legegyszerűbb dolga lenne, így nap végére lefáradok, annyi jó van, hogy visszanézhetőek a videók.
Haladók az anyaggal, de eléggé fáradt lettem.
Kezdek kicsit depressziós is lenni, hogy nem fog sikerülni.
Én gimnáziumban napi 10 perc tanulással voltam majdnem kitűnő minden tárgyból (kivéve az ének és a tesi). Aztán jött a BME és végig kettes voltam. Átérzem a helyzetedet, kérdező: egyetemen én is elhittem, hogy belőlem így sosem lesz jó mérnök. Pár jó tanács:
- Ne hasonlítsd össze magad mással! Mindig lesz, aki jobbnak tűnik nálad.
- Aludd ki magad rendesen! (Hacsak nincs beadási határidő, vagy másnapi ZH. Mert akkor igyál 5 energiaitalt qva sürgősen)
- Lehetőleg semmit ne hagyj az utolsó pillanatra! Már az első héten tisztázd a tantárgy követelményeit és szedd lépésekre! Minden héten lépd meg ezeket a lépéseket!
- Fókuszálj az eredményre! Egy matek képlet jelentését sokszor órák alatt sem lehet kibogozni, de ennyi idő alatt egy teljes beadandót készre írhatsz.
- Ne félj kérdezni! A diplomamunkámat a konzulensem hallgatói közül egyedül én tudtam egy szemeszter alatt megírni. Miért? Mert én nem e-mailen küldözgettem a diploma-vázlatokat, hanem addig kopogtam az ajtaján, amíg minden kérdésemre választ nem adott. Koronavírus mentes időben ez egy jó stratégia.
Még egy dolog: az elégségesnél jobb jegy nincsen, csak szebb.
Persze ez nem azokra a tárgyakra vonatkozik, amire tényleg szükséged van, tehát hasznos tudást ad. Meg persze ha valami ráépül, akkor nem a minimumkövetelményt kell megcélozni, mert utóbb megszívod. A kitüntetéses diplomának is megvan a maga szépsége, de lehet, hogy értelmesebb dolgokra is fordíthatod az energiáidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!