Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Húgomat miért csúfolják a...

Húgomat miért csúfolják a suliban?

Figyelt kérdés

Most másodikos és minden féle kis hülyeségért kicsúfolják, a hajáért, az aznapi ruhájáért, fülbevalójáért, stb. stb.

Minden nap szinte sír amikor viszik haza. (én gimibe járok)

Az idő még leszarja.

A bátyja vagyok

2020. nov. 22. 08:34
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
93%
az én lányommal is volt iylen, van egy csaj aki néha bedurvul és néha mások is, a gyerekek sok feszültséget vezetnek le egymáson. az a kislány is aki bántja az enyém, csonka családból van, az apja neveli, az anyja egy évben ha felé néz, akkor sokat mondtam. a nagymamája mondta hogy iylenkor sokat sír otthon. Egy másik srác, aki szintén elég idegbeteg, felborítja az asztalt, 6 gyerekes orvos családból van, ahol gondolom elég nagy a fegyelem és van az apának elvárása bőven, ennyi tesó mellett figyelem se jut rá. Az osztály fele elvált szülők gyereke, pont most mennek a nagy harcok a szülük közzött. Közben ott a sok fortnite és miegymás agresszív játék. Nem csodálom hogy a gyerekek ilyenek.Azt a kislányt, akit elhagyott az anyja, múltkor elkaptam és mondtam neki, hogy te olyan szép és aranyos kislány vagy, tudom hogy csak dühödben ütötted meg a dórit, de kérlek próbáld magad visszafogni, ez nem megoldás. Tudom hogy te nagyon rendes kislány vagy, viselkedj rendesen, jó?" és közben simogattam a fejét és kedves voltam vele, ő meg mondta szerényen hogy jó. Mert amúgy tényleg aranyos rendes kislány csak néha bekattan. Két fiú is csúfolta a lányom, pont akkor mentem érte, nekik is kedvesen szóltam, sosem durván, hanem úgy mintha asaját fiaim lettek volna, és kedvesen megígérték hogy nem teszik többet. Ezek az elsős-másodikos-harmadikos, de még negyedikes gyerekek is még kicsik nagyon, azt se tudják mit csinálnak és biztos vagyok benne hogy az én lányom is viselkedett már csúnyán, ő neki is elmondom mi a helyzet. Bántani agresszíven fenyegetni iylen kisgyerekeket senkinek sem szabad, ezzel te is bántod őt. inkább a jót kell előhozni belőlük. Ha beszélsz egy szekálójával, akkor azt kedvesen tedd, mintha ő is a tesód lenne, azzal többre mész. Vannak egyéb durva esetek is, azokhoz nem értek, viszont van egy nagyon jó pár oldalas illusztrált gyerekkönyv ami a lányomnak sokat segített, az a címe: "hogyan győztem le a szekálómat"
2020. nov. 22. 10:56
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha cigo gyerekekről van szó inkább valtsatok sulit mert ha odamesz a kolyokhoz a végén csak te huzod a rövidebbet mert jön az egész família utána fenyegetőzni
2020. nov. 22. 11:26
 23/44 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi
2020. nov. 22. 11:31
 24/44 anonim ***** válasza:
87%
Szánalmas hogy a 21 században , Magyarországon ott tartunk hogy egy gyereknek el kell szó szerint menekülnie másik iskolába. Orbán Viktor ezzel nem dicsekszik. Akkor tud csak a miniszerelnök beszélni amikor a migránsok miatti rossz közbiztonság felmerül nyugat európában. A hazai cigányság elleni tehetetlenség ről nem beszél.
2020. nov. 22. 11:50
 25/44 anonim ***** válasza:
86%
Miért is tenne bármit is, hiszen eredetileg Orsós a vezetékneve....
2020. nov. 22. 12:00
 26/44 A kérdező kommentje:
24.-es Nyugi saját lopós hazudós ( ő is olyan ám) fajtájáról nem fog rosszat mondani
2020. nov. 22. 12:49
 27/44 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem a miértet hiába keresed. 3 kategóriában szokott lenni, akiket kínoznak:

1) valamiben eltérnek a többiektől (pl duci, más a stílusa, hobbija). Itt az a szomorú, hogy teljesen ellentetes dolgokért is lehet közösségtől függően, pl ha mindenki duci, akkor lehet, hogy a vékony gyereket csúfolják. Itt a közösségváltás a legegyszerűbb, mivel c kategóriáról írsz, ezért gondolom ezzel álltok szemben. Ha a következő helyen is folytatódna, akkor van még két lehetőség.

2) áldozat típus személyiségre. Áldozat típus alatt azt értem, hogy pont úgy reagál, hogy szórakoztató kínozni. Ezt szakemberre bíznám, mert a gyereknek meg kell érteni a csúfolók indokait és a saját reakcióit. Egész felnőtt életére kihathat, az irodában meg sem lepődtem azon, hogy kiket csúfoltak anno, sokan a mai napig rájuk tolnak egy csomó sz.rt, mert sosem tanulták meg kezelni a konfliktusokat, vagy jó taktikával kiállni magukért.

3) ritka, de néhányan kivíják maguknak. Pl általanosban a lány, akit nagyon csúnyán kiközösítettünk. Mindenkire árulkodott és egy jó szava nem volt senkihez... 3. év végére mindenki gyűlölte, 6.ban sírva jött iskolába minden nap, aztán valaki tartott neki egy felvilágosítást és az utolsó két évben rengeteg barátja lett. Ő 3x is válthatott volna osztályt, akkor is utálta volna mindenki.

2020. nov. 22. 19:19
 28/44 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi
2020. nov. 22. 19:53
 29/44 anonim ***** válasza:
0%
Az mit jelent,hogy az idő még leszarja? Ezzel mit akartál mondani? Te viszed haza a gyereket? Jobb lenne,ha az anyját látná ott a többi gyerek, akkor talán kevésbé cikiznék, de a kislánynak meg kellene mondani, hogy legyen kedves a többi gyerekhez, meg meg lehetne kérdezni a tanítónőtől, hogy mit tapasztal,milyen a gyerek, vajon miért csinálják ezt a többiek, és hogyan tudna segíteni benne, hogy ezt a viselkedést hagyják abba. De a kislány - gondolom - nem beképzelt típus, nem dicsekszik, nincs túlöltöztetve stb. Mit mondanak a többiek? Mi nem tetszik rajta?
2020. nov. 24. 16:02
 30/44 anonim ***** válasza:
0%
folyt.: és nem Mi? ha valamit nem értesz, hanem Tessék? Mire gondolt? vagy hasonló.
2020. nov. 24. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!