Húgomat miért csúfolják a suliban?
Most másodikos és minden féle kis hülyeségért kicsúfolják, a hajáért, az aznapi ruhájáért, fülbevalójáért, stb. stb.
Minden nap szinte sír amikor viszik haza. (én gimibe járok)
Az idő még leszarja.
A bátyja vagyok
Szerintem a miértet hiába keresed. 3 kategóriában szokott lenni, akiket kínoznak:
1) valamiben eltérnek a többiektől (pl duci, más a stílusa, hobbija). Itt az a szomorú, hogy teljesen ellentetes dolgokért is lehet közösségtől függően, pl ha mindenki duci, akkor lehet, hogy a vékony gyereket csúfolják. Itt a közösségváltás a legegyszerűbb, mivel c kategóriáról írsz, ezért gondolom ezzel álltok szemben. Ha a következő helyen is folytatódna, akkor van még két lehetőség.
2) áldozat típus személyiségre. Áldozat típus alatt azt értem, hogy pont úgy reagál, hogy szórakoztató kínozni. Ezt szakemberre bíznám, mert a gyereknek meg kell érteni a csúfolók indokait és a saját reakcióit. Egész felnőtt életére kihathat, az irodában meg sem lepődtem azon, hogy kiket csúfoltak anno, sokan a mai napig rájuk tolnak egy csomó sz.rt, mert sosem tanulták meg kezelni a konfliktusokat, vagy jó taktikával kiállni magukért.
3) ritka, de néhányan kivíják maguknak. Pl általanosban a lány, akit nagyon csúnyán kiközösítettünk. Mindenkire árulkodott és egy jó szava nem volt senkihez... 3. év végére mindenki gyűlölte, 6.ban sírva jött iskolába minden nap, aztán valaki tartott neki egy felvilágosítást és az utolsó két évben rengeteg barátja lett. Ő 3x is válthatott volna osztályt, akkor is utálta volna mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!