Egyetemen a diákokkal törődnek a tanárok pl.ha valaki elsírja magát, akkor oda mennek a diákhoz megvigasztalni? Mire számítsak, ha megyek jövőre egyetemre?
Soha nem sírtam még iskolában, csak otthon a négy fal között. Viszont volt már olyan, hogy az óra nagyrésze azzal ment, hogy "Kis Julis" lelkibaját kellett hallgatni, ahelyett, hogy haladtunk volna. Örülök, ha az egyetem ennél komolyabb lesz.
Normális válaszokat köszönöm!
Ki lehet fogni néha empatikus tanárokat akik foglalkoznak a diákok lelkével, elsősorban kisebb csoportos foglalkozások oktatói szoktak ilyenek lenni. De inkább privátban jellemző, professzionális szinten maradva. Leginkább az fordult elő hogy valaki a tanulmányaival kapcsolatban engedményeket kapott (mondjuk meghalt az anyja ezért elfogadták a későn leadott esszét), a szakmához kapcsolódó de lelki gondokat is okozó problémákkal próbáltak segíteni ha órán kívül bementünk hozzájuk (például pályaorientációs kérdésekre válaszoltak) illetve az egész osztályt bántó, közvetlenül velük kapcsolatos dolgokra reagáltak (amikor egyszer majdnem mindenki megbukott a vizsgán és ki volt akadva az osztály hogy igazságtalan volt a pontozás, arra a vizsgát író előadó szánt tíz percet óra elején). Ha elég kicsi a csoport és nagyon olyan személyiség a tanár akkor lehet hogy szünetben vagy óra után odamenne egy síró diákhoz hogy minden oké-e, de ez nagyon ritka.
Olyat, hogy valakinek az egyéni magánéleti “megcsalt a barátom” jellegű problémája óra közben, nyilvánosan téma legyen még nem tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!