Egyetemen a diákokkal törődnek a tanárok pl.ha valaki elsírja magát, akkor oda mennek a diákhoz megvigasztalni? Mire számítsak, ha megyek jövőre egyetemre?
A legtöbb egyetemen a legtöbb tanár szemében egy neptun kód vagy.
Ez kb mindent megválaszol a kérdésedre, meg amúgy mindent elmond a magyar felsőoktatásról úgy általában.
Van, aki igen, van, aki nem. Kiscsoportos gyakorlaton kicsit családiasabb a légkör, ott jobban figyelnek az oktatók is.
Tartok néha gyakorlatot, személy szerint nem szeretek belefolyni az ilyesmibe, nem érzem, hogy az én dolgom lenne. Nem történt olyan, hogy valaki sírt volna az általam tartott órán, ha az egész társaság letört, azt meg szoktam jegyezni, hogy mi ez a gyászos hangulat vagy passzivitás, de inkább az anyaggal foglalkozom. Diákként voltak nehéz időszakaim, kötelező volt bejárni órákra ráadásul és nem szerettem, ha valaki lelkizni akart velem. Középiskolában is ki nem állhattam, mikor a tanáraim faggattak arról, amihez semmi közük. Nem jó kedvemben ülök ott és nem a pszichológusaim vagy a szüleim. Az egyetemen pedig kifejezetten szakmai kapcsolat van hallgató és oktató között, nem célszerű bevonódni, mert nagyon félrecsúszhatnak a dolgok.
A legtöbb, amit tennék, az, hogy ha a delikvens nagyon rosszul érzi magát, kiengedném arcot mosni, attól az egy hiányzástól eltekintenék, ha esetleg haza akarna menni az óra közepén emiatt és ha hosszabb távon látnám, hogy valami nincs rendben és keresi a kapcsolódási pontot velem a szükségesen kívül (közelebb állok a tanszéki kutatásokban résztvevőkkel és azokkal, akik rendszeresen odajönnek hozzám óra után valamivel), akkor lehetséges, hogy megjegyezném, hogy látom, hogy valami nincs rendben, meg akarnék róla bizonyosodni, hogy van kihez fordulnia, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!