Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mostanra jutott el az iskola...

Mostanra jutott el az iskola odáig hogy a tanár NEM KÖVETELHET kamerát az online oktatásban?

Figyelt kérdés

AZ egész tavaszi távoktatási bohóckodás arról szólt hogy van kamera nincs kamera miért nem kapcsolod be azonnal kapcsolde be elromlott stb.

Most az iskola fejlődött. A diák (szülő) előre kitölt egy formanyomtatványt hogy hozzájárul-e az órai kamerahasználathoz. Ha NEM (és 99% nem) és ezt előre leadja (enaplóba feltölti) onnantól a tanár nem követelhet kamerát. Mindegy van vagy nincs, működik vagy nem-nem járul hozzá a diák és kabbe... ennyi.

Azért nem semmi hogy az iskola fél év huzavona után ide is eljutott?

2020. nov. 16. 15:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

8as vagyok

Erre írtam a választ:Az a gond, hogy az esetek minimum 70%-ában nem is derül ki, hogy a felvétel készült. Akárki elrakhatja a gépén egy mappába anélkül, hogy bárki tudna róla.

Oké értem én,amit mondasz,de én erre fűztem választ. Félreértés volt.

2020. nov. 16. 17:15
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"Mert jogom van hozzá és én éltem a jogommal,ennyi."

Tipikus gyerek, a jogait hangoztatja, de a kötelezettségeit elfelejti... :D

2020. nov. 16. 17:47
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

"de a kötelezettségeit elfelejti... :D"

A kérdező mely kötelezettségét felejtette el, kérlek tételesen sorold már fel.

Érdekel.

Aki itt súlyos kötelezettségmulasztásban van, az épp a tanár aki még hírből sem ismeri a GDPR-t. Ha ismerné, ki nem merné ejteni a száját azt a szót hogy kamera.

A tanárnak GDPR nyilatkozatot kellett volna kötnie írásban EGYENKÉNT az összes diákkal (18 alatt a szülőkkel) még a legelső kamerahasználat előtt.

2020. nov. 16. 18:08
 14/17 anonim ***** válasza:
29%
GDPR minek? Magánszemélyekre nem vonatkozik a rendelet. Ha nem rögzíti a felvételt, adatkezelés sincs.
2020. nov. 16. 18:24
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

[link]

"Mindenkire kiterjed a GDPR hatálya, egyetlen kivétellel: a magánszemélyre nem vonatkozik, ha saját célú az adatkezelés."

Egy online videochat alkalmazás használat mitől lesz nem saját célú adatkezelés? Már ha adatkezelés.

2020. nov. 16. 18:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
12. Ez a tipikus undorító szöveg. Minden nagyszájú magasabb pozíciót elfoglaló ember azthiszi,hogy amíg nem vagy kész,úgy beszélhet veled ahogy akar. Tömegfoschban nincs hiány látom,braincell meg a boltba van..
2020. nov. 16. 18:36
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem kötelező a kamera, igazgatói utasítás szerint, de két tanár feltetéseknél lehet fogja kérni. A vicc az, hogy maga a tanár offon tartja a kameráját....
2020. nov. 18. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!