Egy egyházi iskola oktatásban miben tér el az államitól?
Minden hétfőn áhítat, heti két hittan óra, és heti egy egyházi ének. Minden nap reggelén ima mondás. Ha kampány van, azt be kell mutatni az igazgatónak, és ha valami olyan van, ami sérti a vallást, akkor azt cenzúràzni kell, vagy ki kell vágni, az avatón nem lehetnek drasztikus dolgok, kb ennyi.
Én egyházi a jártam.
Nálunk volt:
-heti 2 hittanóra
-hétfő reggel, később szerda reggel "áhítat", ez egy 45 perces istentisztelet + "szekuláris" hírek bejelentése volt
-elvárták a lelkészi ajánlást, másképp nem vettek fel
-nem volt hivatalos követelmény, de elvárták, hogy konfirmálj.
Nem vagyok vallásos, hívő is egyre kevésbé (kiábrándultam + eü problémáim miatt nem bírok már hinni istenben), de annyira nem volt gáz. Leginkább azért jelentkeztem ilyen iskolába, mert ide c típusúakat nem vesznek fel, általánosban pedig nagyon megjártam velük.
20F
én evangélikus ált. suliba jártam, ott hétfőn (alsóban pénteken) első órában volt egy áhítat (kb 20 perc), minden reggel és utolsó órakor imát kellett mondanunk, voltak különböző témahetek, csendesnapok a vallással kapcsolatban, nagyobb egyházi ünnepekkor templomba mentünk (órák keretein belül) plusz heti két óra.
Viszont a suli óriási, és viszonylag korszerű volt, mivel egyházi támogatásból renoválták, építették az új aulát, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!