Honnan van ennyi pénze az országban tanuló külföldi diákoknak??
99%-a márkás holmikban, milliós össszegű készülékekkel, budai negyedben, hősök terén vagy egyéb, milliomos negyeeekben bérelt vagy vásárolt lakásokban lakik és utazgatással, luxus éttermekbe való járkálással, vásárlással töltik az idejüket az egyetemen kívül.
Két kìnai 18-19 éves, kìna szakos hallgató például a hűvösvölgyi nagyréttel szemben elhelyezkedő, többszáz milliós kertesházak egyikét bérli. Magyarul egyáltalán nem beszélnek, az angolt is csak törve. Heti szinten járnak Lacoste, Mango üzletelke százezres nagyságrendben költeni.
Ugyanez a mongol szakos, onnan érkező, ELTE BTK-s diákokkal.
Deák tér, Opera, 18-20 éves gyerekeknek nem gond ilyen milliárdos helyeken lakást vásárolni, bérelni, naponta valamelyik drága helyre beülni, luxus magyar bort inni.
Miből??
Tegnap láttam, hogy a budai várnegyed egyik középkori lakóházába mentek be indiai diákok lakáskulccsal, az egyik SOTE pulcsit viselt.
Honnan???
Honnan van ennyi pénzük? Nem beszélnek nyelvet, nem dolgoznak csak lógatjàk a lábukat és élik a luxus életüket, amíg egy átlagos magyar diáknak még a ____szott Balaton is luxus??
Mit gondolsz, atlagcsalad gyerekeit tanittatjak egyetemen es kulfoldon?
Amugy az irigyseg gusztustalan magyar szokas. Ezeknek a markas ruha nem akkora statuszszimbolum, mint azoknak a majmoknak, akiknek ez minden celjuk, es eron felul vasaroljak.
Mig itthon eltem, csinos voltam es mertem csoro lenni. Kint meg latom, hogy a komuves jar ugy, de normalisan viseljedik, ahogy otthon, akik az eszuket jatszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!